OK
Menu

FOREDRAG/ARTIST TALK:OLE JENSEN

'UALMINDELIG ALMINDELIG'

Dato/Tid: 27/09-2017
19:30

Sted: Engelsholm Højskole

Ole Jensen er uddannet keramiker fra Design-skolen Kolding og senere fra Det Kongelig Danske Kunstakademi i København og er en af Danmarks betydeligste formgivere. Med en baggrund som keramiker er leret det foretrukne materiale, men det har gen-nem årene ført til arbejde i andre materialer og i mange retninger. Både som industrielt design og som kunsthåndværk fremstillet på eget værksted. Brugsting - ting med en funktion - har altid haft Ole Jensens særlige opmærksomhed, og han har aldrig set dette som en hindring for samtidig at have høje kunstneriske ambitioner.

”Det er en evig udfordring at lave ting, som kan opleves som nye og særlige. Men det er ikke altid et spørgsmål om at finde på noget helt nyt og aldrig før set eller gjort. Det kan faktisk også være ganske sjovt at genopdage det glemte, det oversete eller fortrængte. Som når helt almindeligt rødler og oprinde-lige former på forunderlig vis åbenbarer sig med nutidig aktualitet. Eller som når almin-delig hverdag ikke længere er trivialitet og nøgtern funktion, men tager form som en sanselig og poetisk gestus”

Ole Jensen vil vise eksempler på kunsthåndværk og design, der rummer såvel det særlige som det almene. ’Ualmindelig almindelig’ design!

I den større offentlighed er han især kendt for sit design i samarbejde med bl.a. Royal Copenhagen, Muuto, Normann Copenhagen og Louis Poulsen, men han vender til stadighed blikket mod den inspiration der udspringer i håndens arbejde, leret og keramikken.

Biletter kan købes her:


Ole Jensen