OK

FORÅRETS ELEVER I NYE RAMMER

13/03-2016 | BY JAKOB BONDERUP

blogimg

Eleverne på forårssemesteret er i denne uge rykket ud af deres vante rammer og ind i andre værksteder. Her har de mulighed for at prøve to andre spændende linjefag. Ideen er at undersøge, hvad der sker, når man blander de forskellige kreative tilgange, som de forskellige linjer arbejder ud fra.

Astrid Rigmor Muldorff Frellsen, som til dagligt arbejder på billedkunstværkstedet prøver i denne uge kræfter med keramik og fotografi. "Det har været super fedt at få lov at blande fagene. Jeg er ikke vant til at fotografere, men har brugt fotografi i en installation, jeg har lavet i billedkunst. Jeg kan rigtig godt lide at eksperimentere", fortæller hun.

I fotoværkstedet arbejder de i denne uge med fotografiske digte og portrætter. Eleverne har fotograferet en person, som de særligt godt kan lide og en genstand med samme værdier som personen. Fotografierne vises i par. Det er der kommet nogle rigtig fine fortællinger ud af.

Forstander Jakob Bonderup er ikke i tvivl om, at det er en god idé at komme ud og snuse til andre værksteder: "Der er en stor tværfaglig interesse hos eleverne, og derfor får de mulighed for at prøve andre linjefag. Og så er kunst jo også materialemæssigt grænseoverskridende og det åbner op for ny inspiration", fortæller han.

Og netop inspiration er centralt i arbejdet på værkstederne i denne uge og til dagligt. Om nogle uger tager højskolen på studietur til Amsterdam for at samle endnu flere nye idéer til arbejdet på værkstederne.