Bente Strager Hansen – ny viceforstander på Engelsholm Højskole

1. oktober tiltrådte Bente Strager Hansen som ny viceforstander på Engelsholm Højskole.

Den nye viceforstander kommer med en bagage på mere end 10 års erfaring i ledelse af bl.a. uddannelsesinstitutioner, og har derfor en stor erfaring med personaleledelse, økonomi, pædagogisk og didaktisk tilrettelæggelse, som nu kommer Engelsholm Højskole til gode. En stor del af jobbet bliver daglig ledelse af de 25 medarbejdere, som arbejder på højskolen, men Bente Strager Hansen kommer også til at undervise. Med en baggrund som antropolog og med alsidige og internationale erfaringer er det oplagt at drage nytte af hendes viden til undervisning i de mere traditionelle dannelsesfag om menneskelige livsvilkår og eksistens, kulturforståelse og samfundsforhold.

Forkærlighed for højskolens værdier

Selvom Bente Strager Hansen ikke direkte har erfaring fra højskoleverdenen, elsker hun den særlige stemning af fællesskab, ungdom, kærlighed til sang og fortælling, forankringen i historie og kultur og udsynet mod en større verden, som højskolen rummer. Og den nye viceforstander glæder sig til at tage fat på opgaverne:

”Det er en fantastisk mulighed, at få lov til at arbejde på en højskole. Det er et stort privilegium at arbejde et sted fyldt med alle mulige aktiviteter, og hvor både elevernes og medarbejdernes engagement sætter et højt, sjovt og meget originalt ambitionsniveau”, siger Bente Strager Hansen, der tidligere bl.a. har haft en stilling som direktør på Social- og sundhedsskolen i Silkeborg.

Forstander Jakob Bonderup ser potentiale for et stærkt ledelsesteam med valget af Bente Strager Hansen som ny viceforstander:

”Med Bente har vi ansat en stærk ledelsesprofil med en bred vifte af faglige kompetencer. Hendes uddannelsesprofil bl.a. som antropolog er for os et spændende krydderi i forhold til skolens alment dannende formål. Vi har ved ansættelsen lagt vægt på, at hun komplementerer mig som forstander, så vi sammen udgør et stærkt ledelsesteam, der – sammen med de ansatte – skal sætte kursen for Engelsholm Højskole. Bente har ikke konkret erfaring med højskoleverdenen, men hun er efter min mening et højskolemenneske, som bare endnu ikke har haft en højskole at udfolde sig på”, siger forstander Jakob Bonderup.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.