Værelse på Engelsholm Højskole

Engelsholms rum

Det er noget helt særligt at bo på og omkring et slot. Vi elsker det – og det kommer du også til.

Her skal du bo

Du kan bo 3 forskellige steder som elev på Engelsholm. På slottet, i Fæstalden eller i Stuehuset. Hvert sted har sin egen charme og sine egne kvaliteter.

ElevværelseSlottet er charmerende med sine vidt forskellige værelser og flotte udsigt uanset, hvor man bor. Værelserne ligger enten på 1. eller 2. Sal. En del af charmen ved slottet er dets mange lyde, og sover du let, er det måske ikke det ideelle sted at bo.

Fæstalden er mere moderne i sin indretning (og lyddæmpet) med ensartede værelser beliggende ud til slotsparken.

Endelig er der Stuehuset – et charmerende tidligere husmandssted – for dig, der prioriterer et meget roligt værelse. Her er primært eneværelser og er pga. det relativt lille antal værelser samtidig den afdeling med mindst ”trafik” på gangen.

Hovedparten af vores elever bor på 2-personers værelse, men der er også eneværelser i alle vores tre værelsesafsnit. Eneværelser koster ekstra.

Er du blevet nysgerrig efter at se, hvor du kommer til at bo, så kig forbi. Vi vil gerne vise dig skolen. Bestil en rundvisning

RiddersalenRiddersalen

Den ikoniske sal med de guldbelagte vægge, er der, hvor du som elev bliver budt velkommen, når du ankommer til skolen.

Det er der, hvor hverdagen starter med morgensamlingen kl. 8.30. Samtidig er den det sted, hvor vi afholder foredrag, debatter, koncerter, fællesmøder, laver filmfremvisninger og de officielle gallafester.

 

 

Avisstuen

Avisstuen

Samlingsstedet midt på slottet i stueetagen er avisstuen. Her kan du spille spil, læse avis, snakke og hygge dig, når der er brug for en pause.

 

 

 

 

Spisesalen

I to sammenhængende rum mødes vi til måltiderne: Stenstuen – det historiske køkken – og spisesalen. Dagen igennem kan du sætte dig her med en kop kaffe eller te og tage en pause fra værkstedet.

 

Slotskælderen

Et helt igennem legendarisk rum med sin buede hvælvinger, baren og et hav af aktiviteter; poolbord, dart, bordfodbold og et autoriseret beer pong bord. En tv-installation bestående af 30 billedrørs-tv, der kan spille på samme tid og visuelt akkompagnere livemusik fra rummets scene eller diverse DJs, pryder bagvæggen og er oplagt til at teste visuals af. Kælderen er samlingspunkt for musiklytning og på aftner, der efterfølges af fridage uden undervisning, er baren åben.

 

 

Agerumsladen

Agerumsladen er skolens allernyeste rum/bygning fra 2020. Det er skolens største rum(500 m2)  med et utal af muligheder for at lave udstillinger, koncerter, dans, yoga, fester, “you name it…” Desuden er der i huset 2 mødelokaler/stuer, der kan bruges til gruppearbejde og andet samvær.

 

 

 

 

 

FitnessrummetFitnessrum

I Laden under Elektronisk musiks værksted gemmer sig et lille, men meget veludstyret rum med de væsentligste styrketræningsmaskiner og et stort antal løsvægte, kettlebells og andet træningsgods.
Kredsløbstræning foregår i naturen. Hop i søen, løb i skoven eller cykl en tur i Danmarks mest cykelvenlige terræn.

 

 

Tårnværelserne

Det nærmeste, vi kommer på klasselokaler på Engelsholm, er slottets tårnværelser.

TårnværelseI bedste ”Harry Potter-stil ligger de som små skjulte rum og ligner langt fra almindelige skoleklasselokaler…. ”Den Røde Rubin”, ”Brudeværelset” og ”Grevindens Kammer” hedder tårnværelserne, som stadig har mange af de oprindelige udsmykninger og derfor i sig selv er historiske perler.

I dag er de også udstyret med tv, tavler og ikke mindst klaverer, da de bl.a. bliver flittigt benyttet af sangskriverlinjens elever.

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.