Økologisk højskolemad og bæredygtigt køkken
På Engelsholm sætter vi en ære i, at lave velsmagende højskolemad tilberedt fra bunden, at måltidet er ernæringsrigtigt og at det tager udgangspunkt i sæsonens friske råvarer.
Vi satser økologisk og bæredygtigt og har opnået sølvmærket i økologi (ml. 60-90% økologiske råvarer), og køkkenet laver også mad til vegetarer og allergikere.
Alle elever har en uges køkkentjans i løbet af semesteret.
Vi serverer tre hovedmåltider:
Morgenmad 
Forskellige mejeriprodukter, grød, friskbagt lyst brød og rugbrød med forskellig slags pålæg af kød og grønt, ost, syltetøj, cereals, frugt.
Frokost
I hverdagene varm mad, der kan være alt lige fra suppe til fisk.
Aftensmad
Koldt bord med rugbrød, pålæg og grønt, suppleret med varme retter.
Weekend
Brunch, hvortil man kan smøre en madpakke. Om aftenen vil der i weekenderne blive serveret varm mad og dessert.
Ud over hovedmåltiderne er der frugt, brød eller kage til kaffen i pauserne om formiddagen, eftermiddagen og aftenen.
Højskolemad med økologi, råvarer og kvalitet
- Vi bruger min 60 % økologiske råvarer.
- Alt vores brød er økologisk.
- Alle kartofler, rodfrugter, pasta og ris er økologiske.
- Alle mejeriprodukter og æg er økologiske.
- Hakket svine- og oksekød er økologisk.
- Vi bruger Nørrebro Bryghus, som er en økologisk special øl, med et stort udvalg af øltyper.
- Vi bruger Søbogaard Saft, som er en økologisk saft med et stort sortiment af variationer.
- Vi har både økologiske vine og konventionelle.
- Vi bruger mest kyllinger og unghaner fra den lokale leverandør Hopballe Mølle, som godt nok ikke er økologiske, men der har dyrene haft det godt.
- Vi bruger de danske frugt- og grøntavlere igennem vores leverandør, når den danske frugt er i sæson.
- Vi laver hovedsaligt højskolemad i sæson, da råvarerne her kommer til deres ret i smag og kraft.
- Vi bruger Hørkram som leverandør, da de er de bedste på markedet med økologiske, (og konventionelle) råvarer.
- Vi laver ofte emneuger, efter elevernes ønsker.
Mulighed for diætkost
Når kursister har diætbehov, tager vi det meget seriøst. Vores køkkenteam sætter sig grundigt ind i, hvad forskellige produkter indeholder og laver selv næsten alt diætmad fra bunden.
Når du tilmelder dig et kursus, har du derfor mulighed for at vælge gluten- og laktosefri kost, samt vegetarisk og vegansk kost.
