Økologisk højskolemad og bæredygtigt køkken

Sund højskolemad på EngelsholmPå Engelsholm sætter vi en ære i, at lave velsmagende højskolemad tilberedt fra bunden, at måltidet er ernæringsrigtigt og at det tager udgangspunkt i sæsonens friske råvarer.
Vi satser økologisk og bæredygtigt og har opnået sølvmærket i økologi (ml. 60-90% økologiske råvarer), og køkkenet laver også mad til vegetarer og allergikere (med lægeerklæring).

Alle elever har en uges køkkentjans i løbet af semesteret. I køkkenet møder du Janni, Helle, Louise og Ana, som guider dig.

 

Vi serverer tre hovedmåltider:

Morgenmad 

Forskellige mejeriprodukter, grød, friskbagt lyst brød og rugbrød med forskellig slags pålæg af kød og grønt, ost, syltetøj, cereals, frugt.

Frokost

I hverdagene varm mad, der kan være alt lige fra suppe til fisk.

Aftensmad 

Koldt bord med rugbrød, pålæg og grønt, suppleret med varme retter.

Weekend 

Brunch, hvortil man kan smøre en madpakke. Om aftenen vil der i weekenderne blive serveret varm mad og dessert.

Ud over hovedmåltiderne er der frugt, brød eller kage til kaffen i pauserne om formiddagen, eftermiddagen og aftenen.

Højskolemad med økologi, råvarer og kvalitet

  • Vi bruger min 60 % økologiske råvarer.
  • Alt vores brød er økologisk.
  • Alle kartofler, rodfrugter, pasta og ris er økologiske.
  • Alle mejeriprodukter og æg er økologiske.
  • Hakket svine- og oksekød er økologisk.
  • Vi bruger Nørrebro Bryghus, som er en økologisk special øl, med et stort udvalg af øltyper.
  • Vi bruger Søbogaard Saft, som er en økologisk saft med et stort sortiment af variationer.
  • Vi har både økologiske vine og konventionelle.
  • Vi bruger mest kyllinger og unghaner fra den lokale leverandør Hopballe Mølle, som godt nok ikke er økologiske, men der har dyrene haft det godt.
  • Vi bruger de danske frugt- og grøntavlere igennem vores leverandør, når den danske frugt er i sæson.
  • Vi laver hovedsaligt højskolemad i sæson, da råvarerne her kommer til deres ret i smag og kraft.
  • Vi bruger Hørkram som leverandør, da de er de bedste på marke
    det med økologiske, (og konventionelle) råvarer.
  • Vi laver ofte emneuger, efter elevernes ønsker.

Mulighed for diætkost

Når du tilmelder dig et kursus, har du mulighed for at vælge gluten- og laktosefri kost. Når kursister har diætbehov, tager vi det meget seriøst. Vores køkkenteam sætter sig grundigt ind i, hvad forskellige produkter indeholder og laver selv næsten alt diætmad fra bunden.

Det kræver, at vi bruger mere tid, men også flere penge på den enkelte kursist, og derfor har vi ikke mulighed for at tilbyde diætkost til kursister, som ikke har en helbredsmæssig årsag til valget. Vælger du gluten- og laktosefri kost, har vi derfor brug for skriftlig erklæring fra læge eller alternativ behandler om diætbehovet. Vegetarisk kost kan vælges uden skriftlig erklæring.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Højskolen har, udover at lære mig en masse ting, givet mig troen på, at jeg faktisk er ret sej.

Ann-Katrine Schumann
Elev på elektronisk musik 2017 og 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.

Find os her: