Værksteder på Engelsholm Højskole

Det er vigtigt for os, at du har gode muligheder for at udvikle dig fagligt, når du er på Engelsholm. Derfor har vi gjort os umage for at lave nogle inspirerende, veludstyrede værksteder, hvor du kan eksperimentere og udfolde din passion.

Du skal have adgang til at arbejde kreativt døgnet rundt. Derfor er værkstederne på Engelsholm åbne 24/7, når du er elev på skolen.

Orangeriet

Som navnet antyder er der tale om et væksthus – men grønne planter er skiftet ud med teknik og udstyr, som du kan boltre dig med, når du er elev på Engelsholms fotografilinje og linjen Audiovisuel kunst og VJing.

AV-værkstedetAudiovisuel kunst og VJing – værksted

Værkstedet for linjefaget Audiovisueal kunst og VJinger fyldt med elektronik fra fortid og nutid. Du kommer ikke til at gå ned på kabler, midicontrollere, analoge videomixere, projektorer og underlige dimser.

Der er stærke computere med klippe-, animations- og VJ-software, samt en analog videosynthesizer, så du både kan lave topmoderne og megafede retro-visuals. I det her værksted finder du også værktøj, lærreder og udstyr til at bygge fysiske scenografi-elementer. Og mangler du inspiration, er der et stadigt voksende bibliotek af bøger om visuals, kreativ programmering og videokunst.

Her kan du eksperimentere med udtryk, fordybe dig i teknikken, og bygge scenografi uden for alvor at komme til at mangle et kabel, signalomformer eller gaffatape. Din underviser på det her værksted er Marius Juul Nielsen.

Materialeudgifter

På Audiovisuel kunst og VJing er der en fast materialeudgift 60 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug.

Fotoværkstedet

Fotografi værksted

Også linjefaget Fotografi holder til i Orangeriet. I det store rum med loft til kip kan du lege med digitale og analoge spejlreflekskameraer, flash-anlæg, baggrunde og reflektorskærme til studiefotografering.

Det er en fordel, men ikke en tvingende nødvendighed, at medbringe din egen computer på skolens fotografilinje. I værkstedet kan du låne computere med Adobe Photoshop, Lightroom og InDesign og vi har en fotoprinter, hvor du kan printe dine værker ud.

I skolens avlsgård er der desuden et mørkekammer, hvor du kan arbejde med til s/h filmfremkaldelse og kopiering af negativer, hvis også vil gå den analoge vej.

På fotografilinjen er en væsentlig del af undervisningen oplæg og analyse af hinandens og egne arbejder. Dem gennemgår vi sammen på linjens projektor, som også bruges til filmvisninger.

Når du trænger til at pause, kan du smide dig i sofaerne med en kop kaffe og en af fotobøgerne fra linjens bibliotek med diverse monografier, opslagsværker og antologier. Dine undervisere på fotografilinjens værksted er Sarah-Michelle Riisager og Laura Bisgaard Krogh.

Materialeudgifter

På fotolinjens værksted er der en fast materialeudgift 60 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug til fx print og papir.

 

Malersalen

Skolens billedkunstværksted er placeret i Malersalen – et fantastisk rum med loft til kip, hvor der er udsigt og udgang til voldgrav og eng/mark. Malersalens flotte, gamle gulv fuld af tidligere elevers malerklatter giver en helt særlig stemning til rummet, hvor lyset og inspirationen strømmer ind. Er det overskyet, har vi dagslyslamper, så vi kan male i al slags vejr.

MalersalenSom elev på Billedkunstlinjen får du egen værkstedsplads med bord, opslagstavle, staffeli og frastillingspodie. Her kan du fordybe dig i teknikker og eksperimentere med maleriet. I værkstedet finder du projektorer og overheadprojektorer til overføring af skitser og fotos til lærred samt et lysbord.

I løbet af dit ophold lærer du at eksperimentere med
trykteknikker i skolens grafiklokale. Trykpresse, glasborde til blanding af tryksværte på olie-eller vandbasis, forskellige slags trykpapir og masser af arbejdsplads giver dig mulighed for at prøve grafikken af – også i fritiden, hvis du bliver bidt af det.

En del af din faglige udvikling sker ved at se på og tale om kunst. Et stort filmlærred og fast projektor giver os mulighed for at se film om kunst og kunstnere. I et hjørne af Malersalen har vi et kunstbibliotek, hvor du kan finde inspiration fra kunsthistoriens store kunstnere.

Er du løbet tør for materialer, er det ingen problem. Billedkunstlinjen har en lille butik, hvor du kan købe maling (System 3), pensler, forskellige slags trykpapir, blindrammer og lærred i metermål til opspænding af egne lærreder. Og det du ikke finder her, hjælper vi gerne med at få hjem til dig. Du kommer ikke til at gå ned på udstyr.

Din underviser på Billedkunstlinjen er Bente Stamp.

Materialeudgifter

På Billedkunst er der en fast materialeudgift 50 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug af fx lærreder og maling.

FormLab – keramik og glas

Linjefaget FormLab er et formlaboratorium, hvor du får kundskaber og redskaber til at bearbejde ideer til resultater i glas og ler. Du får din egen arbejdsplads med plads til dine ting.

Formlab råder over to veludstyrende værksteder: Glaspusteri og keramikværksted. Desuden er der mulighed for at afprøve ovnformet glas og arbejde i gips. 

Formlabs værksteder er mulighedslaboratorier, hvor du får præsenteret værktøjer og teknikker til at omsætte dine ideer til form og udtryk i glas og keramik. Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret. Du vil få en introduktion til udstyr og ovne, så du selv kan arbejde videre i værkstederne om aftenen og i weekenderne.  

Dine undervisere på Formlab/Keramik/Glas er Amalie Larsen og Morten Cramer

Materialeudgifter

På FormLab er der en fast energiudgift på 150 kr. pr. uge som dækker energiforbrug til brænding af glas og ler. Derudover betaler du en fast materialeudgift 100 kr. pr. uge, som dækker materialer på kurserne. Vil du arbejde på egne projekter i fritiden, skal du påregne ekstra udgifter til forbrug af fx ler og glas.

Smykkeværksted

På linjefaget Smykkedesign finder du et innovativt miljø med rum til eksperimenter og din egen personlige vinkel på formsproget. Her styrkes dine kreative evner, og du får en god fornemmelse for forskellige materialer og håndværket.

Værkstedet er rigt udstyret med et væld af værktøj og en bred vifte af materialer, der afspejler den åbne og eksperimenterende tilgang til, hvad et smykkes egentlige værdi er.

Du har din egen arbejdsstation i værkstedet med håndværktøj, fri adgang til maskiner og specialværktøj. Du får en grundig introduktion til maskiner og værktøj, så du også selv kan arbejde med det i fritiden.

Der er overvældende mange muligheder for at lege med guldsmedefaget:

Lodning, overfladebehandling, støbninger, emalje, stenslibning, ætsning, indfatning, smedning.

Er du til de lidt mere utraditionelle materialer, er ArtClay, serigrafi på metal, keramik og læder, keramiske elementer og læderarbejde også en mulighed. Vi har en symaskine til tekstiler du kan også arbejde med RhinoCeros – software til tegning af 3D-modeller.

Din underviser på Smykkedesign er Jette Wonsyld.

Materialeudgifter

På Smykkedesign er der en fast materialeudgift 75 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug af smykkematerialer.

Sangskrivningsværksteder

Værkstederne tilknyttet Sangskriverlinjen er indrettet så der både kan arbejdes individuelt og kollektivt. Vi har studiemonitors, som du kan bruge, når du skal lære at arbejde med indspilning og mixing. Du kan arbejde med analoge instrumenter – flygel, guitar-/basforstærkere, trommesæt, orgel og synthesizere – så du har mulighed for at prøve lidt af hvert af. I værkstedet findes desuden en god bunke Plug ’n’ Play lydkort, som du kan låne. Værkstedet har også to studielokaler, hvor du kan eksperimentere med din lyd

Du kan låne musikinstrumenter, mikrofoner, kabler, lydkort, adaptere og studiemonitors til arbejdet, og vi er så vidt muligt behjælpelige med indkøb af det nødvendige udstyr, hvis din musikproduktion har særlige behov.

Du kommer både til at arbejde sammen med dine studiekammerater på holdet og alene på sangskriverlinjen. Derfor har vi et antal mindre lokaler fordelt rundt på slottet, som kan bruges, når du vil fordybe dig i skrivearbejdet alene eller sammen med andre fra dit hold. I lokalerne finder du akustiske flygler og klaverer, og nærmer vi os særlige deadlines, ombygger vi ofte lokalerne til små studier med monitorstationer, usb-/midicontrollers og personligt tilpassede instrumentforhold.

Dine undervisere på Sangskriverlinjen er Bjarke Porsmose og Christian Hjelm.

Materialeudgifter

På Sangskrivning er der en fast materialeudgift 40 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug.

 

Elektronisk musikværksted

Linjefaget Elektronisk musik holder til under loftet i Laden – et godt, lydreguleret lokale med portrætter af den elektroniske musikhistories helte.

Her kan du eksperimentere og udvikle din kunstneriske stil. Vi tror på værdien af at du udvikler dig som producer og komponist på det udstyr du muligvis allerede er vant til at bruge, og som du også kommer til at bruge efter dit højskoleophold.

Du arbejder på din egen computer i de programmer, du foretrækker.Medbring høretelefoner.

Elektronisk musik har som supplement et mindre arsenal af controllere og andet udstyr, som du kan låne. Vi er så vidt muligt behjælpelige med indkøb af det nødvendige udstyr. Som studerende er der gode rabatter at hente hos forhandlerne.

Elektronisk musik deler studie og lytterum med Sangskrivning.

Dine undervisere på Elektronisk musik er Anders Ruby og David Mondrup.

Materialeudgifter

På Elektronisk musik er der en fast materialeudgift 40 kr. pr. uge plus ekstra individuelt forbrug.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.

Højskolen har, udover at lære mig en masse ting, givet mig troen på, at jeg faktisk er ret sej.

Ann-Katrine Schumann
Elev på elektronisk musik 2017 og 2018