Audiovisuel kunst og VJing på Engelsholm

Afsnit 1

Audiovisuel kunst og VJing

Vil du gerne arbejde med digital grafik og video som kunstform? Linjefaget Audiovisuel kunst og VJing på Engelsholm Højskole er for dig, der vil bruge teknologi som et kunstnerisk redskab til at skabe nye oplevelser med lyd og levende billeder.

Kurset indeholder designmetode, AV-kunsthistorie, visuel forståelse, teknik og nørderi. Du kommer også til at optræde med live VJing, når de eleverne på linjefagene Elektronisk musik og Sangskrivning spiller koncerter på og udenfor skolen.

Tilmeld dig Audiovisuel kunst og VJing her:

Afsnit 2

Det lærer du

VJing [VEE-JAY-ing] er performance med videografik – at skabe en visuel dimension med skærme og projektioner der kan komplimentere eksempelvis koncerter og skuespil. På Audiovisuel kunst og VJing lærer du teknikker og redskaber så du kan optræde med visuals eller skabe selvstændige videoinstallationer og interaktive kunstneriske værker.

VJ-faget er en smal niche med en bred pallette af muligheder og teknikker og Engelsholm Højskole er det eneste sted i landet, hvor du kan fordybe dig i VJing som visual teknik og kunstform. Vi skal både arbejde med at optage og redigere vores egne videoklip, sample eksisterende video og skabe levende grafik fra bunden med 2D/3D animationsprogrammer. På Audiovisuel kunst og VJing prøver vi kræfter med et bredt spektrum af teknologi, lige fra at lege med analoge videosynthesizere til selv at programmere interaktiv grafik. Du vil især blive fortrolig med at arbejde i VJ-programmet VDMX og mappingprogrammet MadMapper.

Typisk vil vi i løbet af semesteret producere en audiovisuel oplevelse i den virkelige verden. Vi projekterer video på bygninger og scenografi, eller optræder live med den store installation af tv-apparater på slottets kælderscene.

Hvis du ikke har prøvet at arbejde med video før, kan du sagtens tage være med. Det er ikke et krav at have forudgående viden om digital grafik, AV-udstyr, sceneteknik, kodning eller lignende for at starte på linjen – vi lærer dig det hele. Til gengæld skal du have lyst til at lære om og gå i dybden med mange forskellige former for teknologi og kunstneriske udtryk.

Engelsholm Højskole er det perfekte kreative miljø for dig, som gerne vil arbejde med selvstændige kunstprojekter eller sammen med andre. Du kan finde partnere til kunstnerisk samarbejde om performances eller installationer enten på dit eget linjefag eller på tværs af linjefagene.

Kurset kan indgå i forberedelser til at uddanne dig videre inden for interaktionsdesign, lysdesign, grafik, film, tv, reklame, musikvideo, scenografi og digital kunst. Det kan være et supplement til musikeren, der vil lære at designe visuals til sine sceneoptrædener, eller en mulighed for billedkunstneren, der vil skabe levende grafik.

Du får brug for det her udstyr

For at kunne følge undervisningen på Audiovisuel kunst og VJing skal du medbringe en nyere computer, du er sikker på kan arbejde med krævende videografik. Det er desuden en god idé at medbringe en ekstern harddisk, da vi typisk producerer en masse videofiler som kan fylde meget.

Du skal være opmærksom på at vi primært arbejder på Macintosh computere, og noget af den software vi bruger udkommer kun til Mac. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en nyere Macbook Pro. Det er også muligt at aftale alternative løsninger med underviseren.

Spørgsmål før du tilmelder dig?

Linjefaget er helt nyt og starter til januar. Har du spørgsmål til linjefaget, er du velkommen til at kontakte underviser Marius Nielsen.

Afsnit - SEO

Instagram

 • I denne uge arbejder AVKVJ med styring af LED, og har besøg af gæsteunderviser Alex Rasmussen fra @vertigo.dk #led #madmapper
 • I denne uge arbejder vi med forskellige inputs i #processing, fx fra 3D motion capture kameraet #kinect
Tanken er at udforske hvad vi kan med teknologien, når vi tager ejerskab over den med software vi selv skriver.
 • Denne uge fokuserer vi på at kode visuals med #processing — det er lidt tungt og tørt, men der sker flotte resultater.
#creativecoding #avkvj #visuals
 • #tetris #visuals #analog
 • I dag står den på LaBelle og kældervisuals #mx50 #analog #visuals
 • Denne uge er holdet skiftet ud med nye ansigter - vi har nemlig rotationsuge, hvor kursister fra andre linjer kan prøve kræfter med VJing
 • Første liveshow med F19 på @engelsholm med @j_skavank @ninastevnhoved @laurakunov og @under_bordet bag roret med #resolume #vdmx og en god gammel #mx50 #visuals #vjing
 • Første uge med #projectionmapping har været en kæmpe succes! Fire dygtige kursister, fire projektorer, og en god idé er alt man har brug for.
 • Dette er naturligvis ikke den lydflade Jesper har designet til dagens videoinstallation. Men der skulle lidt trance til for at få energi til de sidste rettelser inden resten af holdet kommer for at se værket. #madmapper
 • Så er vi i gang med det nye semester! De gik fra 0-100 på ingen tid, og har allerede sat sig ind i kælderens TV installation så de kan lave visuals til årets første fest i morgen aften #stoltlærer

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Højskolen har, udover at lære mig en masse ting, givet mig troen på, at jeg faktisk er ret sej.

Ann-Katrine Schumann
Elev på elektronisk musik 2017 og 2018

Find os her: