Afsnit 1

Billedkunst

I Billedkunst på Engelsholm Højskole arbejder vi værkstedsorienteret med kunsten med hovedvægt på maleri og grafik.

Målet er at øge dit kendskab til kunsthistorien og samtidskunsten og finde inspiration, som kan styrke og inspirere dit personlige billedmæssige udtryk og formsprog inden for maleri og grafik. Undervisningen består af tematiske oplæg med udgangspunkt i kunsthistorien og samtidskunsten, opgaver, diskussion og dialog samt personlig vejledning.

Udfordringen ligger i at åbne sig og bryde med konventionelle måder at tænke og handle på inden for billedkunsten. Vi har fælles billedgennemgang, hvor vi diskuterer og perspektiverer værkerne og kommer med konstruktiv kritik.

Få en  oplevelse for livet - og bliv en dygtigere kunstner samtidig med. Tag på billedkunstskole.

Afsnit 1

I løbet af semesteret gennemgår vi mange forskellige udtryk og teknikker inden for maleri og grafik, og i værkstedet kan du arbejde med fx farvelære, komposition, maleteknikker med akryl, collage, tegning, xerolitografi, collografi og fototryk m.m.

Arbejdsformen er ofte projektorienteret, og der er mange forskellige teknikker og udtryk i spil på samme tid.

Undervisningen tager udgangspunkt i niveau og ambition: Skal dit forløb på billedkunstlinjen være akademiforberedende? Skal det munde ud i en ansøgning til censurerede udstillinger? Eller skal forløbet fungere som udvikling af en personlig passion? Sammensætningen af deltagerne giver gensidig inspiration og en fantastisk dynamik.

Afsnit - SEO

Billedkunstskole med ambitioner

Vores dygtige undervisere inden for billedkunst giver dig værktøjerne til at åbne op for dit fulde, kreative potentiale. Derfor er Engelsholm Højskole det oplagte valg for dig, der vil teste dit kunstneriske talent. Besøg landets mest udfordrende og udviklende billedkunstskole.

Vil du vide mere om Billedkunst og hverdagen på Engelsholm Højskole? Så klik ind på vores Instagram og følg med.

Det siger eleverne

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Astrid Marie

Jeg har fået en kæmpe respekt for kunsten og den kreative proces af at være på Engelsholm. Det er en lang proces med mange overvejelser, idegenerering og prototyper, før man når til det endelige resultat. Her handler det ikke om at nå et mål, men mere om processen. Det har været godt.

Astrid Marie Storgaard
Elev på billedkunstlinjen 2017 og 2018