Afsnit 1

Elektronisk musik

Musikhøjskole? Prøv kræfter med elektronisk musik

På udkig efter en musikhøjskole? På Engelsholm Højskole har vi vores kursus i elektronisk musik. Kurset i elektronisk musik på Engelsholm Højskole er for dig, der vil udvikle dig som producer og musikskaber med elektronikken som redskab.

Elektronisk musik på Engelsholm Højskole er for dig, der vil udvikle dig som producer og musikskaber med elektronikken som redskab.

I Elektronisk musiks værksted lærer du at mixe og remixe musik, programmere, producere, sample og filtrere. Fordyb dig i lydens digitale univers. Mulighederne er mange, og de begynder med dit arbejde med musikken.

Uanset om din baggrund er f.eks. noise, electronica, techno/house, hiphop, drum’n’bass, dub eller lyd-installation, så er det vigtigste, at du kommer med et åbent sind. På elektronisk musik er genrer en by i Rusland.

Engelsholm Højskole byder på et kreativt miljø, hvor du altid vil kunne finde partnere til kunstnerisk samarbejde. Det gælder skolens øvrige musikelever, der f.eks. kan indgå i kompositions- og produktionssamarbejder med dig. Det gælder også eleverne på skolens øvrige kunstlinier, der kan indgå i samarbejder om installationer, performances m.m.

Højskolen får jævnligt besøg fra det professionelle elektroniske musikliv. Navne som Bjørn Svin, Thomas Knak, Goodiepal, Rumpistol m.fl. kommer jævnligt forbi med både koncerter og workshops. Engelsholm Højskole samarbejder med de videregående uddannelser inden for elektronisk musik i Danmark: DIEM i Århus, Tonespace i Esbjerg, og Sonic College i Haderslev.

Vi forventer at du selv medbringer det udstyr du vil producere med, så som computer, høretelefoner m.v. Skolen råder over et mindre arsenal af controllere og andet udstyr til linjen.

Afsnit - SEO

Instagram

  • I denne uge med Anders Ruby er opgaven på elektronisk at “fake ghostwrite” for kendte bands/artister - her ses holdet som har valgt at skulle prøve sig af med at lave ny banger til @kentonslashdemon 🔥
  • En duet😘
#elektroniskmusik #engelsholm #engelsholmhøjskole #højskoleliv #højskole #lydkunst #synthesizers #kunst
  • Instagram Image
  • Fra efterårssemesterets første elevkoncert. Lennart spiller. #engelsholm #elektroniskmusik #højskole #lennartkrasa
  • Fra efterårssemesterets første elev koncert. Oliver spiller i kælderen. #elektroniskmusik #oliverzier #højskole #engelsholm
  • Mørkekammerkoncert. #engelsholm #afslutningsudstilling #dukannådetigenimorgen
  • Udendørs performance v sommerudstillingen. #engelsholm #installation #naturvstechnology
  • Sommerudstillingen er skudt i gang! #engelsholm #marsmachine
  • Der arbejdes fortsat på egne projekter. Her er der gang i at hacke en drejeskivetelefon. Hvis det lykkes, så vil musikken gå i gang med at spille når man tager røret op, og man vil kunne høre det ved at holde røret op til øret.
  • På slottet er vi i fuld gang med de afsluttende projektuger. Marcus bygger sin egen MIDI controller i en madkasse. Og Mikkel og Raph har gang i en udendørs scenografi til deres koncert, hvor fokus er på kontrasten mellem det organiske og det mekaniske, med dyr udformet i ståltråd.

Det siger eleverne

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018