Afsnit 1

FormLab

Kom på keramik- og glashøjskole

Formlab er et formlaboratorium - primært i materialerne glas og keramik. Du får præsenteret kundskab, teknik og viden til at omsætte dine ideer til form og udtryk. Der er fokus på, at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer.

Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret. Formlab har 4 veludstyrede værksteder: keramikværksted, glaspusteri, ovnformet glas og gipsstue. Du får din egen arbejdsplads, og værkstederne er til fri afbenyttelse døgnet rundt.

Afsnit 2

FormLab er for både begyndere og øvede

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik og glas for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.

Undervisningen består af inspirationsoplæg, opgaver, materialeforståelse og viden om professionelle udøvere. Du får også individuelle samtaler og vejledning i processerne fra ide til resultat. Desuden vil du få vejledning i tegning, så du kan formidle dine ideer i skitser og tegninger.

Hvad kan du bruge FormLab til?

Først og fremmest kommer du lære at tænke og handle som en reflekterende praktiker. Du får du kundskaber til at håndtere og forløse situationer og problemstillinger af både faglig og almen karakter.

Du kan bruge Formlab til finde personlig eller uddannelsesmæssig afklaring. Du får brugbare kundskaber til at søge uddannelse inden for kunst, design, kunsthåndværk eller arkitektur. Formlab er også til dig, der vil bruge et højskoleophold som et "åndehul" i studiet, hverdags- eller arbejdslivet.

Underviserne er professionelle, udøvende kunstnere, designere og kunsthåndværkere.
De faste undervisere er glasformgiver Amalie Larsen og keramiker Morten Cramer. Derudover er der tilknyttet en række gæsteundervisere fra ind- og udland.

Det økonomiske overblik

Materialerne i Formlab Keramik og glas koster nogle penge.  Det vil være således, at du kommer til at betale en pris for dit forbrug af ler og glas på værksstedet. Der er også en energiafgift på 150 kroner pr uge, og det dækker energiforbruget til vores glasovne og keramikovne.

Afsnit - SEO

Keramik højskole

Hvis du er på udkig efter et ambitiøst keramik kursus, hvor du kan få testet dit kunstneriske talent, så er Engelsholm Højskole et oplagt valg. Vi har et væld af keramik kurser, der henvender sig til spirende keramikere på alle niveauer. Vores professionelle undervisere vil skubbe dig og inspirere dig.

Glaskunst kursus på Engelsholm Højskole

Styrk dit kreative talent med et glaskunst kursus på vores højskole, hvor du lærer glaspustningens ædle disciplin af erfarne undervisere - der ofte selv er udøvende kunstnere. Vi har desuden en række korte kurser i glaskunst, som du finder her.

Er du nysgerrig på FormLab og livet på Engelsholm Højskole? Så klik ind på vores to Instagram-profiler FormLab Glas og FormLab Keramik og følg med.

Det siger eleverne

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Det har været så fedt at bruge sin hjerne på en anden måde og tænke helt anderledes. Jeg har lært at være mere tålmodig, fordi ting tager tid, men også at ting kan tage en uventet drejning. Man opdager, at de går alligevel, selvom man ikke ender dér, hvor man havde tænkt sig. Den måde at tænke på, tager jeg med mig tilbage til studierne.

Nanna Lynderup
Elev på FormLab 2019