Afsnit 1

FormLab

Kom på keramik- og glashøjskole

Formlab er et formlaboratorium - primært i materialerne glas og keramik. Du får præsenteret kundskab, teknik og viden til at omsætte dine ideer til form og udtryk. Der er fokus på, at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer.

Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret. Formlab har 4 veludstyrede værksteder: keramikværksted, glaspusteri, ovnformet glas og gipsstue. Du får din egen arbejdsplads, og værkstederne er til fri afbenyttelse døgnet rundt.

Afsnit 2

FormLab er for både begyndere og øvede

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik og glas for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.

Undervisningen består af inspirationsoplæg, opgaver, materialeforståelse og viden om professionelle udøvere. Du får også individuelle samtaler og vejledning i processerne fra ide til resultat. Desuden vil du få vejledning i tegning, så du kan formidle dine ideer i skitser og tegninger.

Hvad kan du bruge FormLab til?

Først og fremmest kommer du lære at tænke og handle som en reflekterende praktiker. Du får du kundskaber til at håndtere og forløse situationer og problemstillinger af både faglig og almen karakter.

Du kan bruge Formlab til finde personlig eller uddannelsesmæssig afklaring. Du får brugbare kundskaber til at søge uddannelse inden for kunst, design, kunsthåndværk eller arkitektur. Formlab er også til dig, der vil bruge et højskoleophold som et "åndehul" i studiet, hverdags- eller arbejdslivet.

Underviserne er professionelle, udøvende kunstnere, designere og kunsthåndværkere.
De faste undervisere er glasformgiver Amalie Larsen og keramiker Morten Cramer. Derudover er der tilknyttet en række gæsteundervisere fra ind- og udland.

Hvad koster det i materialeudgifter?

Der er en energiafgift på 150 kroner om ugen, som dækker brug af ovne og en materialeudgift på 100 kr., som dækker de materialer, du bruger under kurset. Bruger du materialer ud over kurset eller har du et ekstra stort forbrug, betaler du herudover for det.

Afsnit - SEO

Instagram

  • All shapes and sizes welcome @glassformlab #hotshop #glasseverydamnday #formlab #glass@engelsholm #engelsholmhøjskole
  • Instagram Image
  • #studentwork#formlab#glassblowing#from rotation week
  • Glass colors ready for the next kortkorser @glassformlab
  • Another look at the fantastik glass 🎈 that were displayed during kortkorser med @aukerglenn @glassformlab @engelsholm
  • @aukerglenn @glassformlab
  • Beautiful glass balloons 🎈 hang from the ceiling at the last kort korser @glassformlab @engelsholm med @aukerglenn
  • Lovely glass ball made last week @glassformlab @engelsholm #glasseverydamnday #glassblowing #studentwork
  • Color tests @glassformlab @engelsholm #glasseverydamnday #formlab #💪 #glassblowing
  • #udstilling @engelsholm @glassformlab #glasseverydamnday #💪 #formlab

Det siger eleverne

Jeg har fået en kæmpe respekt for kunsten og den kreative proces af at være på Engelsholm. Det er en lang proces med mange overvejelser, idegenerering og prototyper, før man når til det endelige resultat. Her handler det ikke om at nå et mål, men mere om processen. Det har været godt.

Astrid Marie Storgaard
Elev på billedkunstlinjen 2017 og 2018
Astrid Marie

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.