Afsnit 1

Fotokursus på Engelsholm Højskole

Fotografi

Underviser: Kristian Sæderup og Asbjørn Sand

Linjefaget Fotografi på Engelsholm Højskole er en ambitiøs og eksperimenterende grundskole i fotografi.

Fotograf kursus med perspektiver

Som elev på fotografilinjen vil du få mulighed for og hjælp til, at skabe dit eget, fotografiske fundament; du får en grundlæggende forståelse for fotografiets historie, teknikker, genrer og store mestre. Du lærer at læse fotografi, tale om fotografi, og du lærer selv at fotografere.

Fotografi er en teknik til at fastholde lys, men fotografi er også et sprog. På fotografilinjen betragter vi fotografi som et frit sprog med helt særlige muligheder. Vi fokuserer på fotografi, der ikke er skabt til at tjene noget bestemt formål; fotografi der "bare" er fotografi, som digte, essays eller romaner "bare" er tekst.

At fotografere er at undersøge sig selv og sin omverden: Fotografen fotograferer sine møder med fremmede eller velkendte ansigter, dyr, væsner og ting. Fotografierne er fulde af tegn, der fortæller om det, han har mødt, men også om, hvordan han har mødt det.

Fotografen skaber ikke kun fortællinger om verden, men også i og med verden afprøver og diskuterer, hvordan vi som individ og kultur står i relation til vores omgivelser.

Fotografierne fortæller også om fotografen selv; om grænser, længsler og drømme. At fotografere er at undersøge sig selv og vi lægger vægt på, at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor alle frit kan udfolde sig, søge og eksperimentere.

Afsnit 2

En alsidig fotoskole

Undervisningen på linjen indeholder forskellige elementer. Vi arbejder ofte ud fra et tema, en bestemt fotografisk teknik eller genre, som vi undersøger gennem oplæg, opgaver, gennemgang, workshops, samarbejder med andre linjer på skolen og ture ud af huset.
På Fotografilinjens værksted finder du analoge kameraer og et analogt mørkekammer, som du vil blive introduceret til og kan benytte, når du vil. Desuden har linjen digitale spejlreflekskameraer, filmscanner, en inkjet printer der kan printe op til A2 og computere med Photoshop og Lightroom. Linjen råder også over et fotostudie med flashanlæg og fast lys.
Der vil blive undervist i analog og digital fotografering, mørkekammerteknik, digital billedbehandling og fotografering i studie. Du får med andre ord et fotokursus, der kommer hele vejen rundt om faget.

Der kræves ingen tekniske forkundskaber på linjen. Alle med lyst til at undersøge og eksperimentere kan være med.

Afsnit - SEO

Instagram

  • Her er efterårsholdet i fotografi på Engelsholm Højskole på intro-gåtur i Randbøl Hede. De to undervisere Asbjørn og Kristian deler ugerne imellem sig, denne og næste uge underviser Kristian. Det var også ham der løb ud ad højderyggen imens selvudløseren talte ned til fællesbilledet.
.
#fotografi #højskole #engelsholm #højskoleliv
  • Eleverne fra Elektronisk musik og Sangskriverlinjen optrådte i Amsterdam i forbindelse med studieturen #engelsholm #fotografi #højskole #højskoleliv
  • På akademibesøg i Amsterdam #engelsholm #fotografi #højskole #højskoleliv #engelsholmhøjskole
  • @MortenBarker har kigget forbi og udfordret og beriget os med viden og teknikker om landskabsfotografi i denne uge.
#Engelsholmhøjskole #Photography #art #Landscapephotography #MortenBarker #højskole #engelsholm #fotografi #fotograf
  • Nogle billeder fra vores spændende dage i København, hvor vi bla har besøgt Stig Stasig, Ole Christiansen og Fotografisk Center. I morgen skal vi besøge Politiken og Davids Samling.
  • Billeder fra gårsdagens tur til Viborg, hvor vi besøgte hovedbiblioteket, domkirken, Skovgaardmuseet, Vestre Landsret og Medieskolerne Viborg.
  • I denne uge har vi om typologi, og blev i går introduceret til fotografer som Bernd og Hilla Becher, samt Anna Atkins, hvis værk ses på billedet.
I dag besøger vi Fotodage Viborg, hvor vi glæder os til at se udstillinger og møde mennesker fra den danske fotoverden.
  • Hej! Mit navn er Dagmar, og jeg er fotoelev på Engelsholms forårssemester. Jeg har æren af at styre siden de næste to uger, hvor vi bl.a. skal til København.
Her ses et billede jeg tog på vores tur til Island.
@dagmarfb
  • Her kan I se min notesbog med skitser og idéer fra denne uges projekt 📖 #engelsholmhøjskole #fotografi @engelsholm #kunst #højskole #højskoleliv #kunsthøjskole
  • Her er det produkt jeg endte op med, efter denne uges opgave 'Jeg i landskabet - landskabet i mig.' Billederne er printet i A3 størrelse på mat papir. 🏔#engelsholmhøjskole @engelsholm #fotografi #højskole #højskolelivet #kunsthøjskolen

Det siger eleverne

Jeg var ikke sikker på, at jeg var på rette spor i min karriere og tanken om at fordybe mig i noget, som jeg havde lyst til at lære mere om, var simpelthen for spændende! Virkeligheden viste sig at være endnu federe end drømmen. Nogle af mine bedste venskaber i dag startede på Engelsholm.

Alexander Leistiko Simmons
Elev på fotografilinjen i 2016 og 2017
Alexander