Startdatoer og ugepriser på højskoleophold

Her finder du ugepriser og startedatoer på højskoleophold på Engelsholm. Du skal være fyldt 17½ år den dag kurset starter for at kunne deltage. Der er forskellige muligheder for at søge støtte til dit ophold, som kan gøre dit ophold billigere – også hvis du er udenlandsk elev.

Se alle ugerpriser på højskoleophold, hvis du gerne vil på et langt kursus:

18-42 uger

På dobbeltværelse pr. uge DKK 1.700,00
Som dagelev pr. uge DKK 1.330,00

Tillæg for eneværelse pr. uge DKK 300,00
Studietur DKK 5.000,00 – 7.500,00 afhængig af destination

Startdatoer

Foråret 2022

• 24 uger fra onsdag den 19. januar (udsat fra den 12. pga. Corona) til tirsdag den 28. juni

Efteråret 2022

• 18 uger fra onsdag den 17. august til tirsdag den 20. december

Foråret 2023

• 24 uger fra torsdag den 12. januar til onsdag den 28. juni

Efteråret 2023 (tilmelding ikke mulig)

• 18 uger fra onsdag den 16. august til tirsdag den 19. december

Få din samlede pris

Den samlede pris for opholdet varierer alt efter, hvilke tilskudsmuligheder, du kan bruge. Har du brug for et overblik over, hvad hele dit højskoleophold kommer til at koste, hjælper vi gerne med at regne det ud. Skriv til os på engelsholm@engelsholm.dk, så regner vi på det for dig.

Du kan melde dig højskoleophold på linjefagets side .

Er du presset på økonomien, kan du søge støtte elevstøtte. Se mulighederne for elevstøtte her

Betalings- og afbestillingsbetingelser

Tilmelding og betaling

Du modtager en betalingsopgørelse pr. mail få dage efter du har tilmeldt dig. Du betaler i rater ligeligt fordelt på semesteret, men kan også betale hele kursusafgiften på én gang.

Ved afbud tidligere end fire uger før kursusstart tilbagebetales hele kursets beløb minus indmeldelsesgebyret.

Ved afbud senere end fire uger før kursusstart refunderes det samlede kursusbeløb minus indmeldelsesgebyret og 4 ugers skolepenge.

Efter kursusstart: Hvis du afbryder dit ophold inden semesteret slutter, betales for løbende uge plus en kompensationsafgift på 5000 kr.

Indmeldelsesgebyr

Når du får betalingsopgørelsen, skal du betale et indmeldelsesgebyr på 1500 kr og et depositum på 2500 kr. Først når du har betalt indmeldelsesgebyret, er du sikret en plads på linjen. Framelder du dig før studiestart, refunderes gebyret ikke.

Betaling og refundering af studietur

Studieturen betales i to rater. Melder du fra opholdet efter semesterstart, refunderes betaling for rejse ikke, da den på dette tidspunkt er købt.

Forsikring

Det er et must, at du har en ansvarsforsikring. Desuden anbefaler vi, at du er dækket af en indboforsikring i løbet af dit højskoleophold.

Materialeudgifter

Ud over ugepriser på højskoleophold, betaler du også materialeudgifter. Udgifterne svinger typisk mellem DKK 150 og DKK 300 om ugen, men er meget afhængig af hvilket linjefag, du vælger, og i hvilke mængder, du producerer. Du betaler en fast værkstedsafgift for at bruge værkstedets udstyr under kurserne. Herudover betaler du materialeudgifter på de materialer, du bruger.

Elever på FormLab betaler en energiafgift på DKK 225 pr. uge, som dækker brug af ovne og en materialeudgift på DKK 120, som dækker de materialer, du bruger under kurset. Bruger du materialer ud over kurset eller har du et ekstra stort forbrug, betaler du herudover for det.

På Sangskrivning og Elektronisk musik er der en værkstedsafgift på DKK 50 om ugen.

På Fotografi og Audiovisuel kunst og VJing er der en værkstedsafgift på DKK 70 om ugen.

På Billedkunst er der en værkstedsafgift på DKK 60 om ugen.

På Smykkedesign er der en værkstedsafgift på DKK 100 om ugen.

Praktiske oplysninger

Indkvartering

De flere bor på tomandsværelser. Langt de fleste værelser er med håndvask. Bad og toilet findes på gangen.

Rygepolitik

Skolen er røgfri. Der kan ryges udendørs.

Ankomst og afrejse

Velkomstbrev med praktiske oplysninger udsendes ca. tre uger før kursets begyndelse.

Ret til ændringer forbeholdes.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.

Find os her: