Afsnit 1

Sangskrivning

Sangskriverlinjen på Engelsholm Højskole er for dig der har seriøse ambitioner om at udtrykke dig kunstnerisk gennem ord og toner og gerne vil fordybe dig i processen. Den er for dig som er fascineret af samspillet mellem sprog og musik; dig som elsker legen med at finde det gode rim og den gode melodi; det gode hook og den gode poetiske vending

Som nybegynder giver vi dig trygge rammer inden for hvilke du kan komme rigtigt i gang; som semiprofessionel giver vi dig udfordringer og inspiration til at lade din sangskrivning afsøge nye afkroge af dit sind og din horisont.

Vi forholder os til sangskrivningens historie, dykker ned i forskellige traditioner, genrer og temaer, dyrker dem og bryder med dem. Vi arbejder individuelt, samarbejder og optræder ude og hjemme.

For indblik i undervisningens overordnede temaer kan man se i semesterplanen. Igennem hele forløbet skriver og opfører vi vores sange og skitser for hinanden enten akustisk eller indspillet. Det en naturlig del af sangskriverens hverdag at dokumentere sit arbejde gennem studieoptagelser og skitser – i undervisningen arbejder vi i Logic og Ableton Live, men også ProTools, Garageband og anden mobil software er velkommen.

I sangskrivnings værksted kan vi nyde godt af højskolens studiefaciliteter, hvor der er mulighed for at indspille og udforske de kreative aspekter og valg der ligger i musikproduktion. Samarbejde med højskolens elektroniske musiklinje er helt oplagt, og vi arbejder også med tværfaglige projekter sammen med de visuelle linjer.

Dine undervisere

Bjarke Porsmose  og Christian Hjelm er fast underviser. Herudover er en bred vifte af interessante gæsteundervisere tilknyttet; bl.a. Michael Møller (The Mountains), Bisse, Gisli Gislason, Tobias Stenkjær(Universal), Marie Fisker, Christian Alvad, Perry Stenbäck, Søren Møller, Mads Mouritz, Lone Hørslev, Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Kasper Kaae (Cody), Cæcilie Trier (Choir of Young Believers), Peter H. Olesen (De efterladte), MC Hansen, Kaspar Vig, Roar Amundsen, Jonathan Byrd, Andreas Führer, Marie Fisker og Chris Barron (Spin Doctors). På Engelsholm Sangskriverlinje arbejder vi endvidere sammen med praktikanter fra sangskriverlinjen på Århus Rytmiske Musikkonservatorium samt elever fra Forfatterskolen.

Som elev på Sangskriverlinjen kan du låne en Martin D1 western guitar eller en guitar af lignende standard, og du får gratis guitarstrenge, mens du går på skolen. Dette skyldes et fornemt sponsorat fra Akustikken i Aarhus www.akustikken.dk, der er landets førende leverandør af instrumenter til danske sangskrivere.

Tilmeld sig Sangskrivning her:

Det siger eleverne

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018