Afsnit 1

Sangskrivning

Sangskriverlinjen på Engelsholm Højskole er for dig der har seriøse ambitioner om at udtrykke dig kunstnerisk gennem ord og toner og gerne vil fordybe dig i processen. Den er for dig som er fascineret af samspillet mellem sprog og musik; dig som elsker legen med at finde det gode rim og den gode melodi; det gode hook og den gode poetiske vending

Som nybegynder giver vi dig trygge rammer inden for hvilke du kan komme rigtigt i gang; som semiprofessionel giver vi dig udfordringer og inspiration til at lade din sangskrivning afsøge nye afkroge af dit sind og din horisont.

Vi forholder os til sangskrivningens historie, dykker ned i forskellige traditioner, genrer og temaer, dyrker dem og bryder med dem. Vi arbejder individuelt, samarbejder og optræder ude og hjemme.

For indblik i undervisningens overordnede temaer kan man se i modulplanen. Igennem hele forløbet skriver og opfører vi vores sange og skitser for hinanden enten akustisk eller indspillet. Det en naturlig del af sangskriverens hverdag at dokumentere sit arbejde gennem studieoptagelser og skitser - i undervisningen arbejder vi i Logic og Ableton Live, men også ProTools, Garageband og anden mobil software er velkommen.

I sangskrivnings værksted kan vi nyde godt af højskolens studiefaciliteter, hvor der er mulighed for at indspille og udforske de kreative aspekter og valg der ligger i musikproduktion. Samarbejde med højskolens elektroniske musiklinje er helt oplagt, og vi arbejder også med tværfaglige projekter sammen med de visuelle linjer.

Bjarke Porsmose  er fast underviser. Herudover er en bred vifte af interessante gæsteundervisere tilknyttet; bl.a. Christian Hjelm, Mads Langer, Michael Møller(The Mountains), Bisse, Gisli Gislason, Tobias Stenkjær(Universal), Marie Fisker, Christian Alvad, Perry Stenbäck, Søren Møller, Mads Mouritz, Lone Hørslev, Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Kasper Kaae (Cody), Cæcilie Trier (Choir of Young Believers), Peter H. Olesen (De efterladte), MC Hansen, Kaspar Vig, Roar Amundsen, Jonathan Byrd, Andreas Führer, Marie Fisker og Chris Barron (Spin Doctors). På Engelsholm Sangskriverlinje arbejder vi endvidere sammen med praktikanter fra sangskriverlinjen på Århus Rytmiske Musikkonservatorium samt elever fra Forfatterskolen.

Som elev på Sangskriverlinjen kan du låne en Martin D1 western guitar eller en guitar af lignende standard, og du får gratis guitarstrenge, mens du går på skolen. Dette skyldes et fornemt sponsorat fra Akustikken i Aarhus www.akustikken.dk, der er landets førende leverandør af instrumenter til danske sangskrivere.

Afsnit - SEO

Instagram

 • Becca Stevens will be a part of Engelsholmstævnet 2019!
Mød internationalt anerkendte Becca Stevens(US) på årets Engelsholmstævne!
@beccastevensbsb @engelsholm @mollermusic @bporsmose @jesperbodilsen @clauswaidtløw @moludrums #engelsholmstævnet #jazzcamp #musiccamp application: https://www.engelsholm.dk/kurser/kort-kursus-engelsholmstaevne/ (link i profil)
 • “@engelsholm er et sted med frihed og højt til loftet” citat: @christian_hjelm i @gaffadk @engelsholmsangskrivning #højskole #engelsholmhøjskole #oplysning #højskoleliv
 • Studio days 🎵💤💤
 • I denne uge skulle vi hver især producere vores egen sang med inspiration fra et kendt maleri. Det betød frustrede, forvirrede, men også sindssygt seje elever, som nægtede at give op (selvom de overvejede det) og alle sammen endte med at fremvise fuldstændigt unikke og fængende numre🎧Tak for endnu en uge med vilde arrangementer, fantastiske tekster og positive vibes. Dejligt at være omgivet af så motiverende og inspirerende mennesker - eller rettere sagt kunstnere🎶 #engelsholmsangskrivning2019
 • Instagram Image
 • New vocals in the making #engelsholm #songwriter #2018
 • 8 af 11 sangskrivere i Nørup Kirke
#kirkekoncert #songwriters #engelsholmhøjskole
 • @cesiemusic og @nordmark97 spiller til visuals af @joakimdalmar i Malersalen på @engelsholm #højskole #højskoleliv #sangskrivning @engelsholm_avkvj
 • Sangskrivning F18 takker af❤️
 • Den første udstillingsdag er så småt ved at være slut, og her er et lille uddrag af nogen af de skønne ting som kan opleves igen i morgen! Her ses @ilmahaskovic s smukke dagbogsinstallation, lækre @lemonpalacemusic i kælderen, @surmaelken s fine installation i samarbejde med Cathrine fra smykker, den hyggelige lyttestation og en videoinstallation af @sarahbacch 🎶💗 Tak for i dag og på gensyn i morgen! 🌙

Det siger eleverne

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018