Afsnit 1

Sangskrivning

Sangskriverlinjen på Engelsholm Højskole er for dig der har ambitioner om at udtrykke dig kunstnerisk gennem ord og toner og gerne vil fordybe dig i processen. Den er for dig som er fascineret af synteser mellem sprog og lyd.

Som nybegynder giver vi dig trygge rammer du kan komme sundt i gang indenfor; som erfaren sangskriver bliver du udfordret på produktion, kunstforståelse, æstetik, identitet, betydningsindhold m.m så du med din sangskrivning kan afsøge nye afkroge af dit sind og din kunstneriske horisont.

Vi forholder os til sangskrivningens historie, undersøger forskellige traditioner, stilbegreber og temaer, dyrker dem og bryder med dem. Vi arbejder både individuelt og skriver sammen, og har minimum én performanceuge per semester, hvor vi spiller enten hjemme eller ude for et publikum.

Gennem hele forløbet skriver og opfører vi vores sange og skitser for hinanden på linjen - enten akustisk eller fra en DAW. Det en naturlig del af sangskriverens hverdag at dokumentere arbejdet gennem studieoptagelser og skitser. I undervisningen arbejder vi i Logic Pro X - men anden software er også velkommen.

I sangskrivnings værksted kan du bruge højskolens studiefaciliteter, hvor der er mulighed for at indspille analogt og udforske de kreative aspekter og valg der ligger i moderne musikproduktion. Vi samarbejder løbende med højskolens elektroniske musiklinje og laver tværfaglige projekter med de visuelle linjer.

Dine undervisere

Bjarke Porsmose  og Christian Hjelm er fast underviser. Herudover er en bred vifte af interessante gæsteundervisere tilknyttet; bl.a. Bisse, Gisli Gislason, Tobias Stenkjær(Universal), Marie Fisker, Christian Alvad, Perry Stenbäck, Søren Møller, Mads Mouritz, Lone Hørslev, Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Kasper Kaae (Cody), Cæcilie Trier (Choir of Young Believers), Peter H. Olesen (De efterladte), MC Hansen, Kaspar Vig, Roar Amundsen, Jonathan Byrd, Andreas Führer, Marie Fisker og Chris Barron (Spin Doctors). På Engelsholm Sangskriverlinje arbejder vi endvidere sammen med praktikanter fra sangskriverlinjen på Århus Rytmiske Musikkonservatorium samt elever fra Forfatterskolen.

Som elev på Sangskriverlinjen kan du låne en Martin D1 western guitar eller en guitar af lignende standard, og du får gratis guitarstrenge, mens du går på skolen. Dette skyldes et fornemt sponsorat fra Akustikken i Aarhus www.akustikken.dk, der er landets førende leverandør af instrumenter til danske sangskrivere.

Afsnit - SEO

Er du nysgerrig på sangskrivning og hverdagen på Engelsholm Højskole? Så klik ind på vores Instagram og følg med.

Det siger eleverne

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018