Afsnit 1

Smykkedesign

På vores kursus i smykkedesign på Engelsholm Højskole ved vi, at smykker i dag ses som en bærbar kunstform, hvor både moden og kunsten er med til at rykke ved vores syn på smykkets egentlige værdi. En kunstform og moderne udtryksform, der er i rivende udvikling og hvor tradition, funktion og form udfordres af nye tendenser og materialer.

På vores kursus i smykkedesign har vi en eksperimenterende tilgang til materialerne og smykkets signalværdi. På værkstedet vil du komme til at arbejde med at udforske smykkets formsprog og forskellige smykkematerialer, både de traditionelle og mere alternative.

Her er fokus på dit kunstneriske udtryk og at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer.

Afsnit 1

Du kan få en afklaring på det personlige og karrieremæssige plan – om du går på højskole for at blive klogere på dig selv, vil være smykkedesigner, guldsmed, ser det som en del af en uddannelse som beklædnings eller accessoires designer eller blot fordi du synes, at smykker er skønne.

Undervisningen på vores kursus i smykkedesign foregår i et innovativt miljø, hvor der både er plads og rum til eksperimenter, men også mulighed for fordybelse. Kvalifikationer opnås gennem tilrettelagte opgaver og projekter, ideudvikling og understøttes af oplæg, inspirationsmateriale og gæstelærere.

Holdundervisningen kombineres med personlig vejledning, efterfølgende ideudvikling og at man arbejder videre på egen hånd.

Du har din egen arbejdsplads og værkstedet er til fri afbenyttelse døgnet rundt.

Undervisningen på vores kursus i smykkedesign tilrettelægges efter den enkeltes erfaringsgrundlag og ambitionsniveau.

Afsnit - SEO

Overvejer du at melde dig til smykkedesign og er du nysgerrig på, hvordan hverdagen forløber sig? Så klik ind på vores Instagram og følg med.

Det siger eleverne

Få en rundvisning

Kom på besøg og få en fornemmelse for, hvordan dit højskoleliv kunne se ud. En lærer viser dig rundt fortæller om linjefaget og hverdagen på skolen.

Det har været fantastisk at have tid, ro og rammer til at kunne arbejde intensivt med min interesse og bare være i den kreative proces. Jeg er blevet bekræftet i, at jeg skal arbejde med håndværk. Det har været virkeligt givende at kunne fordybe mig og få lov at arbejde med mine hænder.

Rikke Helbo Østergaard Sørensen
Elev på smykkelinjen i 2018