Studiekredse

To gange i løbet af semesteret skal du vælge studiekreds. På studiekredsene samles man på tværs af linjerne og dyrker et alment fag. På Engelsholm højskole har vi forskellige almene fag, dvs. fag som er identitetsskabende, filosofiske, historiske og analyserende – fag der sætter livet, tiden, samfundet og kunsten til debat og vil hjælpe med til at give dit liv og din kunsttilgang en ny dimension.

Vild analyse (praktisk anvendt filosofi)

Faget hvor enhver plathed, fortalelse og elendig TV-3 serie behandles på den mest bund-seriøse måde. Vi dissekerer uoplagte fænomener fra populærkulturen og hverdagslivet med oplagte teoretikere fra sociologien, filosofien og psykoanalysen. Studiekredsen handler om, hvordan de store teorier om det sociale, det ubevidste, sproget og kærligheden ikke er blot abstrakte teorier, men faktisk nærmere er noget, der allerede er en del af vores hverdag. Noget vi ikke helt ved, at vi egentlig godt ved. Noget der kræver en vild analyse.

Din underviser på Vild analyse er Anders Ruby

Filosofaen

Velkommen i Filosofaen. Vi vil læne os lidt tilbage for at tænke og lytte til andres tanker over livet og den verden vi er en del af. Vi vil forsøge at blive klogere ved at stille og få stillet spørgsmål. Måske finder vi ingen svar, men så er vi blevet dét klogere. Måske viser det sig, at verden og livet ikke helt er, som vi forestillede os det…

Vi vil i Filosofaen forsøge at bryde igennem muren af almindeligt udbredte meninger og formodninger for at undersøge verden og tingene på ny og i dybden. Vores sanser, uddrag af litteratur, digte, film, billeder, artikler mm vil blive brugt som afsæt for tænkning og samtale. Hvad er en god handling? Har vi en fri vilje?..

Jeg glæder mig til at læne mig tilbage og dele store og små filosofiske tanker og spørgsmål med jer i Filosofaen.

Din underviser på Filosofaen er Dorte Brøchner Jessen

Den reflekterende praktiker

Studiekredsen handler om kreativitet og din kreative impuls. Den er et forundringsværksted med fokus på, hvad det vil sige at være et skabende menneske. At være i en skabende praksis og reflektere over det. 

Vi er alle fra naturens og kulturens hånd udstyret med kreative evner og et logisk tankesæt. Når de krydsbestøver hinanden, realiseres ideer til værdi for det enkelte menneske og for fælleskabet. Det arbejder med og undersøger vi i studiekredsen.

Studiekredsen arbejder med emner som eksempelvis:

Hvad er den kreative motor?

Hvad vil det sige at have sans for det uventede?

At være åben for de vildeste tanker?

Hvad sker der, når ideer har sex?

Vi afprøver at være “Dr. Livingstone, I presume”.

Vi lytter på tingenens fortælling.

At være i verden og ville noget med verden.

Er du forundringsparat?

Din underviser på Den reflekterende praktiker er Morten Cramer

 

Studiekredsfagene kan variere fra semester til semester.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Katja

Jeg tog på Engelsholm for at fordybe mig i håndværket og undersøge nye dimensioner af min musik. Jeg har opdaget, at jeg gerne må eksperimentere og dyrke alle mulige former for musik. Det er alt sammen med til at skabe den lyd, som er min – et resultat af alt, hvad jeg har mødt og er påvirket af.

Katja Welner
Elev på sangskrivning 2017 og elektronisk musik 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.

Igennem mit ophold fandt jeg styrken til at tro på mig selv og stå ved mine meninger og den jeg er. Jeg kendte i forvejen mine grænser, men lærte at acceptere dem og stå ved dem. Det har været en fantastisk tid med skønne oplevelser og mange gode minder.

Isabella Caro Gang
Elev på smykkelinjen 2018