Studietur på Engelsholm: Inspiration til kunst og musik

En gang i løbet af semesteret tager vi på studietur på Engelsholm for at samle inspiration til at arbejde med kunst og musik.

Forårstur: Reykjavik og Islands natur

IslandPå forårssemesteret tager vi til Island – landet, der til alle tider har været en inspiration for kunstnere og musikere. Island bliver ved med at markere sig stærkt på det internationale kreative landkort. Tænk blot på navne som Björk, Sigur Ros, Sjon, Olafur Eliasson, Erró, Johannes Sveinsson Kjarvál, Helgi Jonsson og Mugison, der alle vækker berettiget opsigt kloden rundt.

Engelsholms undervisere har mange kontakter på vulkanøen. Forvent at komme i nærkontakt med den islandske kunst- og musikscene. Der vil blive tale om besøg i studier og på kunstskoler.

Vi vil mødes med islandske kunstnere og musikere, der bor og arbejder på Island netop nu. Og så skal vi selvfølgelig også have et indtryk af den helt særegne atmosfære, der tjener som inspiration for islændingene. Vi skal ud og opleve den storslåede natur, med dens vulkaner og gletsjere, geysere og landskaber.

Vi skal have vores eget førstehåndsindtryk af befolkningen, der med øens isolation har opbygget deres egen kultur. En kultur der som sagt har vist sig stærk og særegen nok til at nå langt ud over landets grænser.

Der er lagt op til en tur med klart fokus på kunst og musik. Oplevelser, der strækker sig udover, hvad man vil kunne opleve på en hvilken som helst tilfældig turisttur.

Med Engelsholms kontakter på stedet vil du komme til at opleve møder med folk, som du ellers aldrig ville komme i kontakt med.

Efterårstur: Amsterdam og Rotterdam

På efterårssemesteret går turen til Amsterdam og Rotterdam. Holland i almindelighed – og Amsterdam i særdeleshed – regnes for et af Europas kunst- og kulturcentre med en historie, der er afgørende for det kunstneriske Europa, vi kender i dag. Den dag i dag er landet stadig et samlingspunkt for kunstarter og derfor et oplagt rejsemål for os på Engelsholm.

Vi har særdeles gode forbindelser til både det visuelle kunstmiljø og det kreative musikmiljø, hvilket gør, at vores ture her til bliver noget andet end den traditionelle studietur. Vi udnytter særligt vores kontakter til Gerrit Rietveld Academie, der regnes for Europas førende og til Codarts Rotterdam, der er et musikkonservatorium, hvor der er bl.a. er linjer i Sangskrivning og Musikproduktion.

Som princip er der altid på vores studieture sat tid af til, at der arbejdes på linjefagsrelaterede opgaver.  I det omfang, det er muligt, laver vi koncerter og udstiller på relevante steder.

Priser for studietur på Engelsholm

Udgiften til din studietur dækker du selv. Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde prisen på studieturen så lav som muligt. Du får et beløb svarende til kostdagsprisen på skolen, der er 45 kr. pr. dag refunderet. Da det kan være svært at få 45 kr. til at dække både frokost og aftensmad, skal du påregne en lille ekstra udgift til mad på turen.

Mens du er på studietur, holder vi korte kurser på skolen, og dit værelse bruges til de kursister, der rykker ind på skolen i den uge.  Derfor kan vi fastholde en lav pris for studieturen.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Find os her:

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.