Julie havde aldrig lavet keramik før – nu laver hun kæmpevaser

I de sidste fire uger af højskoleopholdet arbejder eleverne med deres afsluttende projekter, og Julie Schjødt Kvist, som går på linjefaget FormLab, har udfordret sig selv: Hun ville op i skala og lave noget stort – selvom hun ikke havde arbejdet med keramik før. Det blev til tre kæmpevaser.

Inspireret af Bindesbøll og naturen

Ideen til de store vaser fik Julie fra temaet “Inspired by nature” på linjefaget FormLab, hvor opgaven var at lave keramiske fade. Her lærte hun og resten af holdet om Thorvald Bindesbøll, som hun ikke kendte i forvejen.

Julie har aldrig lavet keramik før, men fik lyst til at bruge sit højskoleophold på at finde ud af, om det skulle være en hobby, eller en levevej. Hun har altid drømt om at komme op i skala med keramik og lave en “show stopper”. Det fik hun chancen for i projektugerne.

Et helt semester til at eksperimentere

Hele semesteret har givet Julie masser af inspiration og læring, og hun har fundet ud af, hvad hun skal arbejde videre med. Julie er blevet bekræftet i, at keramik er en sjov hobby, men også at hun vil arbejde med design. Hun har nu søgt ind på Designskolen i Kolding:

“Det har været sjovt bruge et helt semester på at eksperimentere, undersøge materialet og arbejde med historiefortælling og benspænd. Jeg har virkelig lært, hvordan man kan gribe en proces an og alt, hvad jeg har lavet i løbet af semesteret, har haft indflydelse på min portefolie.”

 

FormLab hærder

Julie har brugt mange timer på formgivning og begitning, og har været spændt på, om de store vaser klarer brændingerne:

“Ler er et skrøbeligt materiale, og der er altid en risiko for, at noget går galt i brændingen, så man bliver hurtigt lidt tykhudet, når man arbejder i FormLab. Men selvfølgelig bliver jeg skuffet, hvis det krakelerer, når nu jeg har lagt så meget passion, tid og kærlighed i det her projekt”, fortæller hun.

 

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.