Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Artist Talk v/ Eske Kath – billedkunstner

maj 19 | 19:30 - 21:30

Eske Kath er født 1975 i Haderslev, han er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-2003. Bor og arbejder i New York.
Eske Kaths primære fokus er på maleriet, hvor ornamenter og afgrænsede farveflader i kraftige farver dominerer. 
Selvom han er maler, organiserer han ofte sine udstillinger som totale iscenesættelser med både installation, maleri og skulptur. I 2010 blev han kendt af et bredt publikum for sit loftsmaleri i Frederik VIII’s Palæ. Motivet er et stiliseret vulkanudbrud, og værket ligger dermed i forlængelse af hans øvrige motiver med naturkatastrofer som tsunamier, orkaner og jordskælv. Alt er i det hele taget under en voldsom, destruktiv forvandling i Kaths billedverden. Dog er hans penselføringen uden skælven. Den er flad og præcis, og der er ingen gestisk ekspressivitet. De klart afgrænsede farveflader kan minde om malebøger for børn, de såkaldte ‘painting by numbers’. Kath leger og maler ornamenter og svungne, diagonale linjer, som var han lige dele barokmaler og art deco-kunstner, tegneseriekreatør og computerspilnørd. Samtidig ‘botaniserer’ han med stærke, eksotiske farver som en moderne udgave af Paul Gauguin. Siden 2008 har han boet og arbejdet i New York.

For billetter: skriv til engelsholm@engelsholm.dk – begrænsede pladser

Detaljer

Dato:
maj 19
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Arrangør

Engelsholms Venner

Sted

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej
Bredsten, 7182 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
75 88 35 55
Hjemmeside:
engelsholm.dk

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet