Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FOREDRAG – Anders Fogh Jensen: ”Projektsamfundet”

august 21 | 19:30 - 21:30

Kr. 100

Billetter via Ticketmaster: 100 kr. + gebyr 15 kr.

Billetter i døren: 150 kr. 

 

Køb billetten her 

 

Projekter er alle vegne. I skolen, på arbejdet, i forvaltningen og i det, der engang hed privatlivet, ja sågar i singlelivet. Der er vanskeligt ikke at have nogen projekter. Og hvis man ikke har nogen, kan man omdøbe sine opgaver til projekter. Samtidig indrettes arkitektur, pædagogik og institutioner til at være projektorganisering for at imødekomme projektsamfundets forventninger. Hvorfor er projektet så allestedsnærværende?

Filosoffen Anders Fogh Jensen vil give nogle forskellige svar. Det viser sig nemlig, at projektets fremkomst har at gøre med en forvandling af den vestlige kultur, med de måder vi omgås tid og rum på og de måder vi danner relationer på. Projekter er en måde, som de gamle institutioner bliver blandet sammen på i en ny blanding: arbejdet kravler ind i hjemmet, sundhedsprojektet er med på ferien og engagementet viser sig som krav i skolen på linje med fagligheden. Det stiller nye krav til det enkelte menneske at leve i dette projektsamfund, hvor man tænker og forstår sig igennem midlertidigeprojekter, og hvor man hele tiden forventes at svare ”ja” og ”fedt” til alt. Det er noget andet, man skal kunne end førhen. Og det er andre farer, der lurer.

Anders Fogh Jensen er filosof, forfatter og foredragsholder. Ph.D. fra Københavns Universitet og D.E.A. i filosofi fra Sorbonne. Forfatter til bøgerne: Metaforens magt (2001), Mellem ting, Foucaults filosofi (2005), Magtens kartografi, Foucault og Bourdieu (2006), Projektsamfundet (2009), Projektmennesket (2009) og Epi-demos, En lille bog om store epidemier (2011), Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? (2013) og medforfatter til Pseudoarbejde (2018). Se mere på www.filosoffen.dk

Detaljer

Dato:
august 21
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Kr. 100

Sted

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej
Bredsten,7182Danmark
+ Google Maps
Telefon:
75 88 35 55
Hjemmeside:
engelsholm.dk

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet