Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag: ”Argumenter mod Kvinder” v/Birgitte Possing

april 28 | 19:30 - 21:30

I sin bog “Argumenter imod kvinder”, der indeholder en overflod af citater fra de sidste 170 år i dansk historie, dokumenterer Birgitte Possing en håndfast tradition for at nedgøre ambitiøse kvinder i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken og på den kulturelle scene.
Birgitte Possing fortæller med udgangspunkt i bogen om, hvordan kvinder igen og igen bliver reduceret til mødre. De bliver bedømt på deres påklædning, udseende, erotiske udstråling eller afvist med nedladende argumenter, opfundet til lejligheden.

Foredraget er en perlerække af historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at gøre for lidt, for meget eller forkert. Mandens fejl er hans egen, kvindens fejl er kønnets. Argumenterne for og imod kvinders rettigheder lægges ind i små og større fortællinger. Fortællinger om den tid, hvori de blev fremsat, og viser således den atmosfære, de blev til i, og den magtfulde magi, de havde og stadigt har.
Birgitte Possing er dr. Phil og professor emerita i historie og antropologi

For billetter: skriv til engelsholm@engelsholm.dk – begrænsede pladser

Detaljer

Dato:
april 28
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Arrangør

Engelsholms Venner

Sted

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej
Bredsten, 7182 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
75 88 35 55
Hjemmeside:
engelsholm.dk

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet