Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

UDSAT! Foredrag – “Bæredygtighed” v/Asbjørn Riis Søndergaard

januar 20 | 19:30 - 21:30

NB! arrangementet er aflyst pga. myndighedernes nedlukning. Vi prøver at få det afviklet senere på året!
“Bæredygtighed er den vigtigste idé i det 21. århundrede.”

Det er efterhånden gået op for de fleste: Vi kan ikke fortsætte med at leve og vækste på en måde der er afkoblet fra planetens trivsel.
Vi skal finde ind til nogle samfundsværdier og en livsstil, der er balanceret i forhold til naturen, klimaet, miljøet og menneskelig trivsel.
Vi skal finde en bæredygtig kurs, der giver mening. En kurs som vi kan være i som mennesker, samfund og kultur.

Så langt så godt. Men her rejser sig en lang række etiske spørgsmål, som vi skal blive bedre til at drøfte med hinanden:  på arbejdspladsen, i skolen og i andre fællesskaber.
Den filosofiske idé bag bæredygtighed handler om hele den menneskelige civilisations livsbetingelser i en moderne postindustriel tidsalder.
Det handler om globalistisk lokalisme og om makrobevægelsen fra det antroprocæne til det økocentriske. Fra den lineære vækst til cirkulære vækst, fra forbrugerisme til etisk ansvarlighed.

Foredragsholderen:

Asbjørn Riis Søndergaard er uddannet Cand.Mag. i Filosofi og Historie fra Roskilde Universitet. Han er tidligere kommunikationschef i fonden Chora Connection og i tekstilvirksomheden MN Retail.
Han er vokset op på de danske højskoler med forældre, der har været skolefolk og som bl.a. har været interesseret i litteratur, dans og samfundsudvikling.

For billetter: skriv til engelsholm@engelsholm.dk – begrænsede pladser

Detaljer

Dato:
januar 20
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet