Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag: Det Amerikanske præsidentvalg v/ Niels Bjerre-Poulsen

august 19 | 19:30 - 21:30

Da Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg i 2016 var det nok det største politiske chok i nationens historie. Nogle forventede, at han, når han først var i embedet, ville opføre sig mere ”præsidentielt”. Andre håbede, at han ville blive en slags ”menneskelig molotovcocktail” i Washington og på den internationale scene.
Det er nok den sidste grupper, der har fået deres ønske opfyldt.
Supermagten USA’s status og rolle i verden synes at være under hastig forandring.  Hjemme slider Trump-regeringen voldsomt på de demokratiske normer. Det har affødt politiske diskussioner, som de fleste amerikanere aldrig troede, at de skulle have – ikke mindst diskussioner om, hvorvidt nationens demokratiske institutioner er stærke nok til at modstå det daglige pres fra Det Hvide Hus.
Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, diskuterer i dette foredrag det hyperaktuelle præsidentvalg .
Han regnes for at være en førende USA-kender, og igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier

Detaljer

Dato:
august 19
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet