Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag: Julia Fearrington – Black Lives Matter

oktober 27 | 19:30 - 21:30

“Slap nu af!” er den enkeltstående den reaktion, jeg oftest har fået i mit liv, når jeg har sagt fra i forbindelse med racistiske eller stigmatiserende udtalelser/handlinger over for mig selv eller i samtalen om andre brune/sorte. “Slap nu af!” og “Det er jo bare for sjov!”
Men det er ikke bare for sjov. Det er i hvert fald ikke sjovt for den brune/sorte. Slet ikke i længden. Men folk omkring mig har ikke vidst det. For så skulle jeg placere mig som “hende den nærtagende” eller “en der ikke kan tage en joke”. Eller en som er meget anderledes end mange af de andre i selskabet. Jeg er ikke meget anderledes. Jeg er bare brunere end de fleste og har tilmed “brune oplevelser”, som de er lykkeligt foruden.

Brune og sorte mennesker synes det er en latterlig diskussion – OM racisme findes i Danmark. Samtalen bør i stedet handle om, hvordan vi med den konstatering arbejder os ud af den.
Julia Fearrington er mor til to børn på 8 og 13 år, og er, dansk- og idrætslærer på Tre Falke Skolen i Frederiksberg Kommune. Hun født og opvokset i Danmark med sort amerikansk far og hvid dansk mor.

Detaljer

Dato:
oktober 27
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Arrangør

Engelsholms Venner

Sted

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej
Bredsten, 7182 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
75 88 35 55
Hjemmeside:
engelsholm.dk

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.