Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

UDSAT! Foredrag og debat v/Julia Fearrington – ”Strukturel Racisme”

februar 10 | 19:30 - 21:30

NB! arrangementet er aflyst pga. myndighedernes nedlukning. Vi prøver at få det afviklet senere på året!
Julia Fearrington er født og opvokset i Danmark. Hun en dansk mor og en afroamerikansk far, der er født i Philadelphia.
Med oplæg og input fra den offentlige debat og sin egen personlige samtale, der er udsprunget af ”Black Lives Matter – bølgen”, ønsker hun at medvirke til at bringe denne samtale ud af små private rum og ind i større, mere offentlige og institutionaliserede rum; uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser, jobcentre, kunsten.

 

Samtale?

Der er mange brune og sorte, som har råbt højt og spiddende. Det kan som hvid dansker føles intimiderende at tage plads i denne samtale, hvis (når) man er bange for at sige noget forkert eller noget, der kan tolkes forkert.
Så hellere tie stille? Nej! Samtalen skal pågå! Den må gerne nive, den må gerne hage sig fast og stikke. Længe. Julia mener at etniske minoriteter – også i Danmark – langt hen ad vejen har måttet assimilere sig for at kunne indtage betydningsfulde positioner i Danmark. Jo lysere hudfarve des bedre, jo bedre dansktalende des bedre, jo danskere familietraditioner des bedre.

Fronter?

Derfor er mange i disse grupper vrede. De føler, at dem med fordelene (hvide danskere) nu bør holde helt mund og lade minoriteter tale. Julias holdning til dette er, at disse stemmer skal lyttes til; åben og aktiv lytning – så fordomsfri som muligt. Især fordi disse stemmer ikke har haft reel taletid, og i så fald altid på den hvide majoritets præmisser. Og selv når stemmerne har været danske.

Tal – og lyt…

Men vigtigst er : at danske stemmer er mange, forskelligartede og at SAMtalen skal værnes om og pågå, for at noget reelt kan ændre sig. Man skal ikke bede nogen tie, men man kan godt mene (og det gør jeg), at det er værd at lytte til de stemmer, som for første gang i Danmark har fået taletid og dermed bidrager til at den offentlige samtale har taget plads i rigtig mange danskere.

For billetter: skriv til engelsholm@engelsholm.dk – begrænsede pladser

Detaljer

Dato:
februar 10
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Arrangør

Engelsholm

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.

Hent hele kulturprogrammet