Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Koncert: Artos kvartteten, Lelo Nika trio, Natalia Vartanian og Saul Zaks spiller Carl Nielsen

december 5 | 15:00 - 16:30

Carl Nielsen er nok den største klassiske komponist vi har haft i Danmark, og i år er det 90 år siden han døde, og efterlod sig et imponerende livsværk, heriblandt nogle af de mest elskede sange i Højskolesangbogen.
En gruppe fremragende danske og internationale musikere under ledelse af den argentinske dirigent Saul Zaks har sammensat en hyldestkoncert til Nielsen, som byder på både en traditionel strygekvartet og nyfortolkninger af Carl Nielsens sange i grænselandet mellem jazz, nordisk folkemusik og klassisk musik.
Først vil Artos Kvartetten opføre Carl Nielsens Strygekvartet nr. 2 i f-mol (1890).
 

De medvirkende:

Artos Kvartetten er en velanskrevet klassisk strygekvartet etableret i 2018 med basis i Århus.
Musikerne er: Tue Lautrup og Sarah Lucy Foldager, violiner, Luminita Marin, bratsch og Brian Friisholm, cello.
 
Derefter præsenterer den argentinsk fødte mezzosopran Natalia Vartanian og dirigent Saul Zaks et udvalg af Carl Nielsens sange arrangeret for solosang og strygekvartet, men udvidet med Lelo Nika på accordeon, George Mihalache på cymbalon og Thommy Andersson på bas i en række improvisationer over Nielsens værker.
 
Lelo Nika er virtuos på sit instrument og han henter inspiration fra Serbien, Rumænien og sigøjnermusikken. Det swinger og det går stærkt! Med sig i trioen har han musikeren George Mihalache på cymbalon, som nogle kalder ”hakkebræt” – en slags vandret klaver uden tangenter, som anslås med små bløde køller. Mihalache, der i dag er bosat i Danmark, er rumænsk roma ud af en musikerslægt, der går seks generationer tilbage. Tredje mand i trioen er den svenske bassist Thommy Andersson, som spiller med en lang række jazzmusikere og verdensmusiknavne, f.eks. Pierre Dørges New Jungle Orchestra.
 
 
Saul Zaks, dirigent og kunstnerisk leder, er født 1961i Buenos Aires, Argentina og bosat i Danmark. Han har været dirigent for de musikstuderendes kor på Århus Universitet og dirigent for Syddansk Universitets kammerkor og orkester. Han er uddannet i Israel og Danmark og er nu blandt talrige opgaver leder af den internationale ungdoms musikfestival Summa cum Laude.
www.saulzaks.com

Statement:

“Med dette projekt ønsker vi at gentænke Carl Nielsens elskede sange instrumentalt og vokalt, hvor vi her har både teksterne, musikken og melodierne i fokus. I et samspil mellem den oprindelige version og en nyere fortolkning bevæger vi os i grænselandet mellem jazz-, nordisk folkemusik og klassisk musik for at nå ud til så mange mennesker som muligt. Alt dette i 2021, hvor vi markerer Carl Nielsens 90 års dødsdag”. (S.Z.)

Detaljer

Dato:
december 5
Tidspunkt:
15:00 - 16:30

Arrangør

Engelsholm Musik & Kultur

Sted

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej
Bredsten, 7182 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
75 88 35 55
Hjemmeside:
engelsholm.dk

Spar 50 kr. på billetten

Elsker du Engelsholm, kunst og kultur?

Så bliv medlem af Klub Engelsholms Venner og få billetten til højskoleaftner til halv pris. Til arrangementer med særpris får du  50 kr. i rabat på billetten.

Dit medlemskab koster 100 kr. pr. år. Prisen for medlemsskabet er tjent hjem efter kun to højskoleaftner.