Katja fandt sin lyd på Engelsholm

Mød Katja Welner. Hun er elev på den elektroniske musiklinje, og tog før det et semester på sangskrivning, fordi hun gerne ville fordybe sig i håndværket og undersøge nye dimensioner af sin sangskrivning.

Katja har skrevet sange hele sit liv, og har brugt opholdet på Engelsholm som en slags legeplads til at udforske forskellige stilarter og finde ind til kernen af sin egen lyd og hvem hun er som musiker. For hende har det fede været at eksperimentere og udforske en masse forskellige stilarter. Under opholdet på Engelsholm fandt hun ud af, hvor vigtigt det at eksperimentere er:

”Det jeg har opdaget allermest her på Engelsholm er værdien af samarbejde. Man skal ikke finde alting inde i sig selv. Det handler om at finde din egen retning og identitet som musiker. Jeg har opdaget, at man gerne må eksperimentere og dyrke alle mulige former for musik. Det er alt sammen med til at skabe den lyd, som er din – et resultat af alt, hvad du har mødt og er påvirket af. Der er ikke nødvendigvis en stolthed i at lave alting selv.”

Katja er blevet fascineret af lyd i det hele taget, og har nu søgt ind på Sonic Colleges lyddesignlinje. Drømmen er at arbejde professionelt med lyd: At lave sin egen musik, men også at lave lyd og lyddesign i helt andre sammenhænge. ”Musikken er det, mit hjerte brænder for, og jeg drømmer om at skabe et pathcworkliv med kombinationen mellem min egen musik og alle mulige opgaver, der kommer min vej”, fortæller hun.

Hendes råd til andre, der har lyst til at eksperimentere med musikken er: Spring ud i det, prøv det af og grib alle de bolde, der flyver din vej.

I december udgav Katja singlen ”Time”, hvor hun har skrevet, spillet og produceret alt selv. Endnu en EP er på vej – denne gang i samarbejde med Johannes Tougaard, som også har gået på Engelsholm Højskole.

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.