OK
Menu
heroshot

FAMILIEKURSUS - TEATER OG MUSIK - FÅ LEDIGE PLADSER TILBAGE!

7-dages kursus fra 22.7.2018 til 28.7.2018

Undervisere: David Mondrup, Pernille Ryhl-Svendsen og Rikke Holm

En uges højskolekursus med musical for hele familien (fra 6-99 år). Vi skal i 2018 arbejde med nordisk mytologi: Valhalla, Odin og Thor, guderne, jætterne, menneskene… Velkommen til en verden af de gamle nordiske myters univers.

Kom med dine børn, børnebørn, onkler, tanter og bedsteforældre - alle er velkomne.

OBS! Særlig ungdomspris for 18-21-årige - kr. 2200.

prisertilmelding

Proces

Det at være på højskole og lave en musical sammen med sin familie er noget helt specielt.
Det handler om et fælles projekt, hvor alle er en brik i puslespillet, og man får lov at prøve noget nyt af, og opdage at man kan mere, end man tror.

Vi laver stykket, sangene, musikken, kostumerne, rekvisitterne og kulisserne selv.

Lærerne kommer med rammen for historien hvorefter teaterholdene udvikler skuespil og replikker, og de voksne skaber den omkringliggende stemning på diverse værksteder.

Vi arbejder ikke med hovedroller og solosang. Vi arbejder på en måde, hvor hvert barn opbygger deres egen teaterfigurs karakter og laver replikkerne selv, og der er roller til drenge og piger i alle aldre.

Vi lægger vægt på den udvikling børnene gennemgår i løbet af ugen - resultatet er en fantastisk forestilling, der også stråler af de voksnes store arbejde.

Børnene/de unge bliver delt ud i grupper efter alder: de mindste - de mellem - og de store. De voksne vælger sig hver især ind på et værksted, som de vil være en del af hele ugen.

Værksteder

Musik:
På musikværkstedet spilles musikken til musicalen. Noget af musikken er skrevet på forhånd, men der skrives også ny musik. Man skal ikke kunne spille på et instrument for at være på værkstedet, men lidt musikkendskab er en fordel.

Kor og sangskrivning/studiegruppe:

Alle på dette værksted synger kor, og vælger enten sangskrivning eller studiegruppe.
I sangskrivning skrives teksterne til musicalens sange. Musikværkstedet skriver herefter tonerne til, og så skal der synges kor (enstemmigt og flerstemmigt), som til sidst bliver en del af stykket.

I studiegruppen dykker vi ned i historien bag musicalen. Vi læser, analyserer og diskuterer. Vi griber fat i historiens temaer og vender og drejer dem for at forsøge at opnå en større forståelse af fortællingens indhold.

Kostumer:
Her syes der dragter og kostumer til musicalen. Der laves også små rekvisitter, så man skal ikke kunne sy på maskine for at være med.

Scenografi/rekvisitter/lys:
På dette værksted bygges scenen op. Det gælder om på den mest kreative og alligevel enkle måde at få skabt et miljø, der passer til musicalen vha. rekvisitter. Der arbejdes også med lyset til scenen.

Udover at arbejde med musicalen bliver der højskole med sang, fortælling, bålaften og samvær for både børn og voksne. En dejlig måde at holde ferie på med hele familien.

Har du spørgsmål til kurset, kontakt: musicalkursus@gmail.com