Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 17

Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, fotokursus, ovnformet glaskursus, sangskrivningskursus og smykkekursus

7-dages kursus fra 23.4. til 29.4.2017

Vi byder på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser; med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

priser - tilmelding


FAG:

OVNFORMET GLAS

Pâte de Verre Kursus

En af de teknikker, man mestrede flere tusinde år før Kristi fødsel var Pâte de Verre.

Navnet er fransk og betyder glaspasta. Teknikken blev genopdaget i slutningen af 19. århundrede, da nogle franske keramikere genoptog den og udviklede den til fantastiske højder under Art Nuveau perioden.
Man knuser glasset til en fin størrelse, nogenlunde som strøsukker, og blander det op med et bindemiddel, så det kan hænge sammen som en "pasta". Efterfølgende "trykker" man pastaen fast i et jævnt lag i en ildfast form for til sidst at brænde det, så det smelter sammen til en massiv glasmasse. Teknikken kan anvendes til skåle, fade, vaser og figurer.

Vi skal lære, hvordan man fremstiller ildfaste forme, knuser glasset og smelter det sammen til færdige emner.

Kurset henvender sig både til begyndere og viderekomne.

Man skal påregne en energiafgift for brug af værksted på kr. 350 pr. person.

FOTO

Lærer: Kristian Sæderup

Det fotografiske digt

Kurset fokuserer på fotografi der, ligesom det skrevne digt, er frit og poetisk i indhold og form. Vi skal se en masse eksempler på fotografisk digtning og selv skrive digte med lys.
Udgangspunktet for kurset er, at alle, når de bringer deres personlige fortællinger og erfaringer med ind i deres fotografier, kan skabe stærk og vedkommende fotografisk fortælling. Kurset kræver derfor heller ingen særlige, tekniske forkundskaber.
Vi vil se på og tale om hinandens fotografier og du vil få feedback og hjælp til at nærme dig din egen fotografiske stemme. Ugen vil desuden byde på foredrag og workshops.

Du vil på kurset lære om:

- Fotografisk historie, fotografer og fotografiske værker
- Din egen fotografiske stemme
- At læse og tale om fotografi
- Basis kamerateknik- Digitalt workflow og billedbehandling

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med de bedste fotografier fra ugen, og du skal forvente, at der kommer udgifter til print og ophængning.
Skolen råder over: Flash-udstyr, fotoprinter op til A2 størrelse, samt 2 kraftige billedredigerings computere.
Der er en værkstedsafgift på 200 kr, og der skal påregnes udgifter til print af fotografier til den afsluttende udstilling.

Der er ingen krav til teknisk udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du kan medbringe eget digitalt spejlreflekskamera (mærke og model underordnet) samt egen computer (Mac eller pc) med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.

MALERI

Undervisere: Mette Rishøj og Bente Stamp    www.metterishoj.dk

Det eksperimenterende maleri 
- Arkitekturen og industrien indtager maleriet….

Hvordan kan industrielle og arkitektoniske referencer flytte dine malerier? Tør du sætte en røgsky ind i dit blomstermaleri eller lægge arkitektoniske linjer ned over dit ekspressive landskab? Vi retter øjnene mod industrien og arkitekturen og ser på deres indflydelse på kunsten gennem tiden.

At male handler om at fortælle historier - og særligt at turde fortælle historier på en overraskende måde. Vi lader tilfældighederne inspirere til nye indgange til maleriet.
Vi bygger op og bryder ned. Vi analyserer og tager stilling til det færdige udtryk.

Daglige oplæg og opgaver giver eksempler på, hvordan stilarter og teknikker blandes og referencer til kunsthistorien drages ind.
Hvad kan man tillade sig? Hvilke virkemidler kan man benytte sig af? Hvad virker, og særligt: hvad virker ikke? Vi lader os inspirere af collage, street art, ekspressivt maleri og samtidskunst - og sammensætter det til nye udtryk.

Ugen byder på en blanding af teori med fokus på kunsthistorie, komposition, farvelære, konkrete opgaver og billedgennemgang. Vi danner et fælles sprog, der sætter ord på processen og udtrykket.

Materialeliste:

Medbring endelig alle de materialer, du allerede har:
Akrylmaling,  1 - 3 store lærreder (mindst 90×80) af god kvalitet, pensler, limstift, blyant, lineal, saks, malertape, poscatusser (str. PC-3M)
Højskolen har en lille butik, hvor der kan købes pensler, poscatusser, lærreder og akrylmaling.
Påregn en værkstedsafgift på 75,- pr. uge.

KERAMIK

Undervisere: Karen Kjældgård-Larsen og Tine Broksø ("Claydies")

"Frisure-skål"

På dette kursus skal du modellere en frisure-skål, som er en af vores specialiteter.
Det er en skål som bygges op i stentøj omvendt på et forstørret "gips-hoved" som en frisure, og færdigbearbejdes på bordet som en skål. Skålen kan udover at være en funktionel skåle, også passe på hovedet efter brænding.

Det er ikke nogen forudsætning at have arbejdet med ler før, for at deltage i kurset.
Du vil få en god indføring i det at modellere et emne i blødt ler, og efterbearbejde det i læderhård tilstand, idet Tine vil demonstrere modellering af sin egen skål samtidigt.

Vi vil alle sammen stå samlet og modellere og diskutere hinandens arbejde undervejs.
Skålene vil vi brænde første gang midt i ugen, og mht. glasering vil der være 3 store spande med glasurer i naturlige hårfarver til rådighed (f.eks. lys, brun og sort).

De sidste par dage mens frisurerne er i ovnen, skal du forsøge at lave et piv-i-røv-dyr.
Citat Gyldendal: "Endeblæst hulrumsfløjte oftest af ler og udformet som et dyr, især en fugl. Den har få eller ingen fingerhuller. Nogle fyldes med vand (nattergal), hvorved klangen ved anblæsning minder om fuglekvidder."

Først vil vi demonstrere hvordan man i teorien får fløjtelyd ud af leret. Det er ikke det nemmeste i verden, men vi er da selv lykkedes med det et par gange.
Fløjten monteres på et dyr, som du enten modellerer eller drejer.
Piv-i røv-dyrene kan vi kun nå at at brænde én gang.

Claydies

Ler kan købes på værkstedet. Desuden skal du påregne en værkstedsudgift på 100 kr.

GLASPUSTNING

Underviser Anders Raad  http://raadglas.dk

Organiske former.

Kurset handler om organisk formgivning, hvor vi med udgangspunkt i aftryk fra naturen udforsker og eksperimenterer med de muligheder, som glassets materiale giver.

Vi skal både lade os inspirere og prøve at fortolke på naturens formgivning.

Vi afprøver forskellige teknikker - det vil ikke kun foregå ved glaspusterbænken, da vi skal også prøve glasstøbning i sand og i gipsforme. Derudover afprøver vi også forskellige overfadeteknikker, der kan skabe forskellige udtryk i forhold til glassets skulpturelle form.

Hvis du har lyst til at være med, skal du medbringe organiske emner, som du finder formmæssigt interessante. Det kan være alt fra frøkapsler, bark, sten etc. Det vigtigste er, at formerne tiltaler dig.

Du behøver ikke at beskæftiget dig med glaspustning forinden for at kunne deltage i kurset. Vi vil sørge for at tilrettelægge undervisning ud fra hver af deltagernes erfaring og kunnen inden for glaspustning.

Der en energiafgift for brug af værkstedet på kr. 600,00 pr.person.
Kontakt evt. Anders for yderligere information om kursus: http://raadglas.dk

SMYKKER

Underviser: Karen Fly

SMYKKEDESIGN OG MATERIALE EKSPERIMENTER

Smykkedesign er en god blanding af kunsthåndværk og design. Både materialer, form og fortælling udforskes. Vi eksperimenterer med materialerne og designer smykker med kant og fortælling. I værkstedet arbejdes der med inspirationsoplæg og modelarbejde.
Vi diskuterer smykkets mål, med eksempler i de mest spændende smykkekunstnere. Inspirationen finder vi i billeder, og vi undersøger virkemidler, der kan anvendes i form og overflader. Ud fra de ideer og modeller der opstår, skaber vi færdige smykker.
Medbring et billede, det kan være postkort, foto, eller en reproduktion som inspirerer dig, men som du IKKE selv har lavet.

Du er også velkommen til at medbringe materialer og tingfinderting, der evt. kan. bearbejdes i løbet af ugen.
Teknikker: Idéudvikling, formundersøgelser, modelarbejde. Materialer: plast, gummi, tekstil, kobber, messing og sølv.
Værkstedsafgift på 75 kr. skal påregnes og materialer afregnes efter forbrug. www.karenfly.dk