OK
Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 17

Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, fotokursus, ovnformet glaskursus, sangskrivningskursus og smykkekursus.

7-dages kursus fra 22.4 - 28.4.2018

Brug en uge på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Ud over undervisningen, vil du opleve foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

priser - tilmelding


FOTOGRAFI: DET FORTÆLLENDE PORTRÆT

Undervisere: Maria Fonfara
www.mariafonfara.com
www.fonfarafotografi.com
Email: fonfaramaria@gmail.com

Vi arbejder med fotografi der udfordrer, stiller spørgsmål og som skal kunne mærkes. For godt fotografi skal ikke kun kunne ses, det skal også kunne mærkes.

Vi arbejder med portrætter, hvor vi prøver at komme ind under overfladen, der hvor paraderne et kort øjeblik forsvinder - og det begynder at blive rigtig interessant.

Vi arbejder med naturligt lys og så enkelt udstyr som muligt, så vi kan bruge vores fokus på at være til stede og fange et udtryk, et øjeblik som virker oprigtigt og ærligt.

Gennem oplæg, opgaver og fælles kritik bliver vi klogere. Undervisningen bliver delt mellem praktiske opgaver og teoretisk undervisning. Vi starter med en teknisk gennemgang af kameraet, så vi får en forståelse for hvad blænde, lukker, iso og lysmåling giver af muligheder, for at få det fotografiske udtryk vi ønsker med vores fotografier.

Ugen vil stå på nærværende portrætter, der fortæller en historie og til det vil vi også udforske den skønne natur der omgiver Engelsholm - og få naturen med i vores fortælling om mennesket.

Det bliver en intensiv uge med fordybelse. Vi vil helt sikkert komme tæt på hinanden og blive klogere - både fotografisk og menneskeligt. Alle niveauer er velkommen. Denne uge handler ikke om hvad vi kan, men hvad vi sammen kan skabe.

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med fotografier fra ugen.

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge. Papir og print kan købes på kurset.

Der er ingen krav til udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du medbringer eget digitalkamera, samt egen computer med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.

Hvis du har spørgsmål til kurset er du velkommen til at skrive til Maria på fonfaramaria@gmail.com.

SMYKKEDESIGN: DESIGN OG MATERIALEEKSPERIMENTER

Undervisere: Karen Fly
www.karenfly.dk
Instagram INSTAGRAM

Smykkedesign er en god blanding af kunsthåndværk og design. Vi skal udforske både materialer, form og fortælling. Vi eksperimenterer med materialerne og designer smykker med kant og fortælling.

I værkstedet arbejder vi med inspirationsoplæg og modelarbejde. Vi diskuterer smykkets mål med eksempler i de mest spændende smykkekunstnere. Inspirationen finder vi i billeder, og vi undersøger virkemidler, der kan anvendes i form og overflader. Ud fra de ideer og modeller der opstår, skaber vi færdige smykker.

Medbring et billede, det kan være postkort, foto, eller en reproduktion som inspirerer dig, men som du IKKE selv har lavet. Du er også velkommen til at medbringe materialer og tingfinderting, der evt. kan. bearbejdes i løbet af ugen.

Teknikker: Ideudvikling, formundersøgelser, modelarbejde. Materialer: plast, gummi, tekstil, kobber, messing og sølv.

Værkstedsafgift på 75 kr. pr. uge. Materialer kan købes på kurset.

KERAMIK: GENSTANDSMODELLERING

Undervisere: Tine Broksø, Claydies
Instagram INSTAGRAM

Skab dine egne keramiske objekter gennem genstandsmodellering - lidt ligesom genstandstegning bare med ler og i tre dimensioner. Som ekstra udfordring skal vi modellere objektet i en anden skala. Altså forstørre eller formindske objektet. Vi skal bruge pølseteknikken, som tillader dig at arbejde forholdsvis frit med former og udtryk. Tine har gentande med, som vi skal modellere efter.

Det er ikke nogen forudsætning, at have arbejdet med ler før. Du vil få en god indføring i at modellere et emne i blødt ler, og efterbearbejde det i læderhård tilstand. Undervisningen tager udgangspunkt i, at vi står sammen og modellerer og diskuterer hinandens arbejde undervejs.

Vi går i gang med modelleringen allerede søndag aften, så vi kan nå at tørre og brænde vores objekter. Mens objekterne tørrer og brænder, modellerer vi små tynde skåle i porcelæn.

Værkstedsafgift på 100 kr. pr. uge. Ler kan købes på værkstedet.

OVNSTØBT GLAS: PÂTE DE VERRE

Underviser: Ditte Hvas

Er du betaget af materialet glas og holder du af at fordybe dig i modellering?

Så tag med på glaskurset og få en rigtig god introduktion til at modellere i glas med teknikken pâte de verre (fransk for "glaspasta"). Her arbejder vi udelukkende med glaskorn og pulver til at opbygge skåle og forskellige former.

Skåle-formen bliver vores udgangspunkt. Vi arbejder fx. med præcis placering af farver, farvegradueringer og motiver.

Kurset giver dig mulighed for at skabe unikke skåle med et personligt udtryk i mangfoldige farver, med mønstre, teksturer og aftryk. Vi modellerer først i ler, laver en gips/kvarts form over modellen, og placerer derefter glasset i formen. Herefter brænder vi skålen i ovnen og efterbearbejder den.

På kurset får du en gennemgang af forskellige teknikker og praktiske demonstrationer. Vi kommer ind på materialer, udstyr, værktøj, ovnprogrammer, forskellige støbeforme, efterbearbejdning af glasset og slibning. Vi kigger også på mere skulpturelle udtryksformer og eksperimenterer.

Kurset er både for nybegyndere og mere erfarne glasfolk, som vil prøve teknikken.

Værkstedafgift 350 kr. pr. uge. Glaskorn, pulver og øvrige materialer kan købes på kurset.

Underviseren er Ditte Hvas. Hun er uddannet glasformgiver fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm.

MALERI: RUM OG INTERIØR

Undervisere: Mette Rishøj og Bente Stamp
Instagram INSTAGRAM

Vi udfordrer vores syn på det, vi omgiver os med hver dag: Rum og interiør. Det, der er så integreret i vores dagligdag, at vi faktisk ikke ser det.

Vi tager malerens briller på: Vi kigger på kompositioner og det arkitektoniske i rummet - følger linjer, former og farver i interiøret, naturligvis med eksempler fra kunsthistorien.

Vi skal arbejde med rum og dybde og betydningen af at have rum i sine værker. Der skal naturligvis arbejdes med linjer - og opbrydning af dem. Som malere har vi alle muligheder for at lege med rummet og udfordre beskueren, og i særdeleshed os selv.

Hvad sker der, når loftet spejler sig i gulvet eller omvendt? Kunne man forstille sig at bordet gik gennem væggen, eller væggen var gennemsigtig - eller helt væk? Kan man flette vaser, stearinlys og tallerkener sammen på værket, oveni hinanden? Skal stolene vendes på hovedet, og sengen flyttes ind i køkkenet? Eller hvad mon der sker, når man maler tingene som de ser ud, og som de står i rummet? Oplever man dem på en anden måde?

Tag billeder af dine egne rum og dit interiør, dit værksted, dit wc, din stue, din arbejdsplads osv. Medbring dine fotos på PC/iPad eller i din telefon. Der er mulighed for at projicere sit foto direkte op på lærred fra projektor eller via en transparent. Alt er nemlig tilladt. Det eneste, kurset kræver, er åbenhed og en lyst til at male og prøve noget nyt.

Du bliver inspireret af daglige oplæg, og de to undervisere vil give individuel sparring og vejledning.

Værkstedafgift på 75 kr. pr. uge.

Medbring meget gerne dit eget malergrej. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling.

GLASPUSTNING: FRA IDE TIL REALISERING

Underviser: Anja Kjær

Kurset er for dig, der vil arbejde med proces og formgivning: Fra skitse og modellering i ler i forme til realisering i glas.

Medbring billedmateriale af et eller flere produkter (ikke nødvendigvis i glas), som du syntes indeholder elementer, fx i form eller dekoration, som du kan lide. Det kan også være fotos, du har taget af farver, natur eller andet du holder af. Materialet bruger vi til at idegenerere.

Kurset er åbent for alle; begyndere som erfarne. Er du ny, lærer du basis glaspustning og får viden om teknikker som farver i glasset, dekoration og sandblæsning. Som erfaren får du vejledning ud fra hvor du er nu og hvad du har behov for at vide mere om.

Værkstedsafgift 600 kr. pr. uge. Glas og diverse materialer kan købes på værkstedet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Anja på 2324 7596 eller e-mail: anja@anjakjaerdesign.dk

SANGSKRIVNING: TEKSTGENERATOR

Underviser: Pablo Llambias

På kurset arbejder vi med sangskrivning ud fra tekst og tekstarbejde. Få inspiration til nye måder at skrive og se tekst på og til en ny oplevelse af, hvad tekst vil sige i en sangtekst.

For at skærpe måden at arbejde med tekst på, arbejder vi med forskellige øvelser i stil med dem, der bruges inden for det skønlitterære. Øvelser alle, uanset baggrund, kan være med på, og som vil skærpe dine kompetencer i tekstforståelse og skrivning.

Kurset er et trygt og fortroligt kunstnerisk rum, hvor rigtigt og forkert ikke eksisterer, men hvor bevidstheden om måder at arbejde på skærpes. Det gør, at du fremadrettet i arbejdet med tekst, kan blive mere klar på dine muligheder og valg og åbne op for nye kreative områder.

Læsning som holdoplevelse er centralt på kurset. Derfor vil du opleve at få læst både dine sangtekster og dine øvelser op i plenum. At forholde sig til andres tekster er læringsmæssigt vigtigt i arbejdet med tekst.

Pablo Llambias er underviser på Rytmisk Musikkonservatorium i København med mange års erfaring i tekstarbejde og sangskrivning.