Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 27

7-dages kursus fra 2.7. til 8.7.2017: Maleri, Keramik, Glaspustning, Ovnformet Glas, Smykker og Foto

Fordybelse kræver tid. Kunstkurset giver mulighed for at erhverve kunstneriske færdigheder, få indsigt i kunstens forunderlige verden og lade kreativiteten få frit spil.
Kunstkurserne i uge 27, 28 og 29 kan tages hver for sig, men der er også mulighed for at kombinere dem til op til sammenlagt tre ugers intensivt kunstkursus på Engelsholm Højskole. Bliv inspireret til kunstnerisk udfoldelse gennem sang og musik, foredrag og hyggeligt samvær, og fold dig ud på vores store værksteder.
Rammerne er helt unikke.

priser


FAG:

BILLEDKUNST

Undervisere: Kristine Hellesøe Appel og Bente Stamp

PARAFRASEN

I denne uge arbejder vi med parafrasen - vi lader os inspirere af andre kunstneres værker.

Gennem tiderne har kunstnere i høj grad ladet sig inspirere af hinanden. At tage udgangspunkt i en anden kunstners værk og lave sin egen personlige version af det, kaldes for en parafrase.

I løbet af ugen ser vi på eksempler på, hvordan et motiv, et tema, en detalje eller en farveholdning kan sættes ind i nye rammer.

Alle kunstnere låner fra kunsthistorien og fra andre kunstnere - selv de store mestre stjæler med arme og ben.

Inden kurset er det oplagt at kigge i kunstbøger og magasiner med fokus på et værk eller to, der kan danne grundlag for en parafrase. Malersalen har dog masser af bøger med kunsthistorisk inspiration og i oplæggene møder I adskillige oplagte parafraseværker - det være sig både malerier, installationer, skulpturer og fotografier.

Ugen bliver en skønsom blanding af kunsthistoriske oplæg, konkrete opgaver og teknikker, farve- og kompositionslære og fælles og individuel billedgennemgang.

Kunstnere til inspiration: Édouard Manet, Lise Malinovsky, Karin Mamma Andersson, Pablo Picasso, Peter Carlsen, Tal R. m.fl.

Materialeliste:
1-3 store lærreder og akrylmaling
Pensler, malertape og saks

Højskolen har en lille butik, hvor der kan købes lærreder, maling og pensler. Men medbring gerne alle dine egne materialer hjemmefra!

Værkstedsafgift: 75,- kr.KERAMIK

Underviser: Lova Nyblom

Den håndlavede brugsgenstand – til skønhed og brug skal du brændes // drejning & modellering

Du kommer til at forme smuk keramik til bordets glæder!

Keramik bygger på et håb, en tro og en intention, at den håndlavede genstand har en værdi, ved at tilføje verden - et lille eventyr. Denne finurlige fortolkning af, at ville noget med verden, er en fortælling om, at tilføre hverdagen en smuk oplevelse.

Du vil bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, der giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater. Teknikkerne er modellering og drejning.
Vi arbejder i stentøjsler og, der brændes i el-ovn. El-ovn er glasurernes magiske smeltedigel. Du vil blive introduceret til en glasurverden, og selv afprøve og eksperimentere med glasurer.

Keramik tager tid og en uge går stærkt, når leret også skal tørre og brændes. Det bliver et intenst og nysgerrigt forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til ler og udtryk.

Undervisningen vil bestå af daglige fælles introduktioner, inspirationsoplæg samt individuelle samtaler og vejledning.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede. Det kræver ingen forudgående erfaring med keramik for at kunne deltage på kurset.

Ler kan købes på værkstedet. Desuden skal du påregne en værkstedsudgift på 100 kr.GLASPUSTNING

Underviser: Anja Kjær, Glaskunstner og designer.

Fra designide til realisering

Kurset henvender sig til begyndere og viderekomne og kan tages som enten 1 eller 2 ugers kursus ( + uge 29 )

Kurset er bygget op, så der bliver et logisk forløb imellem de 2 uger.

Med udgangspunkt i dit design/ide, i form af en vase eller skål, vejledes du i videre idegenerering/formgivning og med introduktion til forskellige glas-basisteknikker.
Farver i glasset - hvordan? Den naturlige dekoration for glasset med optiske virkninger, sandblæsning. Teknikker der kan inspirere til at vidererealisere dit design.

Du skal medbringe en ide skitse af en vase eller skål, samt en skitse af en dekoration eller et ornament du vil arbejde videre med. Du kan også medbringe 2- 5 stk. udprint af vaser/skåle, der indeholder elementer i forhold til form eller/og dekoration, som du kan lide, så tager vi den derfra.

Kursister, der fortsætter i uge 29,  vil få en briefing sidste dag og individuel "hjemmeopgave" til uge 29, der tager udgangspunkt i det opnåede i ugen.  Der en energiafgift for brug af værkstedet på kr. 600,00 pr.person.

Du er velkommen til at emaile eller ringe (23 24 75 96) med spørgsmål til kurset. Jeg vil glæde mig til at se dig.OVNBRÆNDT GLAS - RUMLIG FORM

Underviser:  Torben Jørgensen

Cire Perdue

Kurset, som, henvender sig til begyndere og viderekomne, kan tages som 1 uges kursus eller som 2 ugers kursus i uge 27 og 28. Det er bygget op, så der er et logisk forløb mellem de to uger.

Indtil overgangen til vores tidsalder, blev glas fremstillet som ovnbrændt glas. Man havde i flere årtusinder støbt metal med cire perdue teknikken, så intet var mere nærliggende end at gøre det samme med glas. Vi skal altså arbejde med en teknik, man anvendte for 3 - 4 tusinde år siden.
Cire Perdue er fransk og betyder "tabt voks". Det refererer til teknikken, som i al sin enkelthed er således:  Man fremstiller et emne i voks, støber en porøs ildfast form uden om. Efter at have smeltet voksen ud opstår der et hulrum i formen, som man efterfølgende smelter glas ned i. Når glasset er afkølet, fjerner man den porøse form, og voksemnet er blevet til et glasemne.
Teknikken egner sig til figurer, skulpturelle emner, skåle og fade. Den eneste begrænsning størrelsen. Hvis alle laver store ting, er der ikke plads i ovnene … så koncentrer ideen!

Praktisk:
Max. 10 deltagere på holdet. Værkstedafgiften er på 350 kr. pr. uge (=700 kr. for to uger) og herudover påregnes udgifter til materialer og brændinger.

For yderligere spørgsmål omkring kursets indhold, kontakt venligst Torben Jørgensen:

www.joergensenmoerchdesign.dk

joergensenmoerch@mail.dkSMYKKEDESIGN

Underviser: Maiken Berle

Kontrast – Smykker med tekstur

Ordet kontrast kommer fra det franske ”contraste” som er en sammensætning af de latinske ord ”contra” imod og ”stare” stå. Man taler om en kontrast ved stærk modsætning mellem to ting, som også kan fremhæve hinanden. Gennem arbejde i forskellige teksturer i metallet, arbejder vi på kurset med disse modsætninger. Vi eksperimenterer med forskellige teknikker for at få forskellige strukturer og overflader. Med udgangspunkt i gamle teknikker stræbes der efter et mere nutidigt og anderledes udtryk.

Materialer: Hovedsageligt sølv og kobber, men kan tilpasses idéerne.

Værkstedsafgift: 75,- kr.FOTOKURSUS

Underviser: Kristian Sæderup

AT FOTOGRAFERE MENNESKER

Hvad sker der når vi retter vores kamera mod et andet menneske? Hvad er det for en udveksling der finder sted mellem fotograf og den der bliver fotograferet? Hvad gør situationen ved os og hvordan bliver vi bedre til beherske den?

At fotografere et andet menneske er, at møde et andet menneske og portrætfotografier er altid et resultat af virkelige menneskers virkelige møder. Portrætsituationen er udfordrende og evigt relevant; den spejler vores måde at være i relation til andre mennesker og er på alle niveauer en kraftfuld omgang livsgymnastik.

Kurset vil fokusere på at fotografere mennesker. Der vil både være øvelser i decideret portrætfotografi og øvelser i at fotografere andre mennesker i bevægelse.

Kurset tager udgangspunkt i, at alle, når de bringer deres personlige fortællinger og erfaringer med ind i deres fotografi, kan skabe stærke og vedkommende billeder. Kurset kræver derfor ingen særlige, tekniske forkundskaber.
I løbet af ugen vil vi se på og tale om hinandens fotografier. Ugen vil desuden byde på foredrag og workshops.

Du vil på kurset lære om:
- Fotografisk historie, fotografer og fotografiske værker
- Din egen fotografiske stemme
- At læse og tale om fotografi
- Basis kamerateknik
- Digitalt workflow og billedbehandling

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med de bedste fotografier fra ugen, og du skal forvente, at der kommer en mindre udgift til print.

Om underviseren:

Kristian Sæderup er 36 år og uddannet fra fotoskolen Fatamorgana og Danmarks Journalisthøjskole. Kristian har arbejdet flere år som fotojournalist og har leveret historier og portrætter til aviser og magasiner.

I 2012 besluttede Kristian at stoppe med at lave journalistik og har siden fokuseret på frit og eksperimenterende fotografi. Dette er kommet til udtryk gennem fotografiske projekter og i undervisning i fotografi på forskellige skoler, heriblandt flere af landets højskoler.

Der er ingen krav til teknisk udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du kan medbringe eget digitalt spejlreflekskamera (mærke og model underordnet) samt egen computer (Mac eller pc) med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.