OK
Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 27

Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, fotokursus, ovnformet glaskursus og smykkekursus.

7-dages kursus fra 1.7 - 7.7.2018

Brug en uge på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Ud over undervisningen, vil du opleve foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

Tag to uger og spar

Vil du dykke endnu dybere ned i højskolelivet og det kreative, så kombiner uge 27 og 28 og få rabat:

To uger på dobbeltværelse: 6.900 kr. – spar 1.500 kr.

To uger på enkeltværelse: 8.400 kr. – spar 1.600 kr.

priser - tilmelding


FOTOGRAFI: AT FOTOGRAFERE MENNESKER

Underviser: Kristian Sæderup

Hvad sker der, når vi retter vores kamera mod et andet menneske? Hvad er det for en udveksling, der finder sted mellem fotograf og den der bliver fotograferet? Hvad gør situationen ved os, og hvordan bliver vi bedre til at beherske den? 

Kurset fokuserer på at fotografere mennesker. Du arbejder med øvelser i portrætfotografi og i at fotografere mennesker i bevægelse. Udgangspunktet er, at alle, når de bringer deres personlige fortællinger og erfaringer med ind i deres fotografi, kan skabe stærke og vedkommende billeder. Kurset kræver derfor ingen særlige forkundskaber.

Du vil lære om:

- Fotografiets historie, fotografer og fotografiske værker

- Din egen fotografiske stemme

- At læse og tale om fotografi

- Basis kamerateknik

- Digitalt workflow og billedbehandling

Portrætsituationen er udfordrende og evigt relevant; den spejler vores måde at være i relation til andre mennesker på og er på alle niveauer en kraftfuld omgang livsgymnastik. Glæd dig til en uge med større indsigt i, hvad det kræver at tage et godt portrætfoto.

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med fotografier fra ugen.

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge. Papir og prints kan købes på værkstedet.

SMYKKEDESIGN: FRA FRAGMENT TIL HELHED – DET NÆRE OG DET OVERSETE

Underviser: Jette Wonsyld
Instagram INSTAGRAM

Lær at skabe smykker ud fra dine nære omgivelser, de ting der er din hverdag, ting du bruger dagligt, og måske ikke kan undvære, men egentlig ikke rigtig lægger mærke til. Hvor end du er, så er du omgivet af ting og former, der kan give inspiration.

Det er ikke kun tingen i sig selv, der kan være inspirationen, men også tingen set fra en ny vinkel, eller et udsnit, et aftryk, en bevægelse, et skyggebillede eller et mønster.

Du skal ikke fra start tænke på et færdigt smykke, men indsamle og registrere og bagefter bearbejde inspirationen gennem tegning, multiplikation, forstørrelse, formindskelse, forvridning eller transformation. På den måde danner du en helhed - måske er dit udgangspunkt meget genkendeligt, måske er det bare essens af det oprindelige, men det danner dit eget smykke.

Teknikker: Bearbejdning af inspirationsmateriale, undersøgelse af form kontra overflade, opbygning af strukturer, prægning og lodning. Snakke om ideer og sparring på hvordan du kommer fra ide til smykke.

Materialer: Plader og tråd af metal.

Værkstedsafgift på 100 kr. pr. uge. Smykkematerialer kan købes på værkstedet.OVNSTØBT GLAS: OVNSTØBNINGSTEKNIKKER

Underviser: Karina Malling

Det ovnstøbte glas byder på mange udtryksmuligheder. Det rummer en stor detaljerigdom og den vil vi udforske. Du kan arbejde figurativt, skulpturelt, abstrakt, fladt, tredimensionelt osv. Vi lægger os ikke fast på en bestemt metode, og du har frie hænder til at skabe dit eget udtryk.

Vi gennemgår forskellige ovnstøbningsteknikker/udtryk. Først modellerer vi objektet i ler/voks, herefter laver vi en gipsform over modellen og støber til sidst glasset i formen.

Kurset består af praktiske demonstrationer, ideudvikling, selvstændigt arbejde, individuelle samtaler, efterbearbejdning af glasset.

Du kan deltage både som nybegynder og som erfaren glasmager, men kræver ingen erfaring med glas for at deltage.

Værkstedafgift 350 kr. pr. uge. Glas kan købes på værkstedet.KERAMIK: NATUREN SOM INSPIRATION

Underviser: Åsa Olofsson
Instagram INSTAGRAM

Lav dine egne urtepotter, vaser, fuglebade og havepynt i stentøjsler. Vi bruger den smukke natur omkring Engelsholm Slot som inspiration til dekoration og udsmykning af keramikken. Vi skaber krukker til at sætte planter i, krukker som ligner planter eller noget andet, som måske vokser frem...

Der er mange måder at få naturen ind i leret på - med struktur, begitning, intarsia, stempler og pensel.

Alle kan deltage. Er du begynder, bliver du introduceret til forskellige måder at forme ler på; pølseteknik, pladeteknik og drejning og du introduceres til glasurer. Har du erfaring med keramik, bliver der mulighed for større indblik i, hvad du kan lave med drejning ved at forandre en drejet form, og ved at sætte flere former sammen til et nyt udtryk.

Det bliver en uge med eksperimenter. Vi prøver os frem og finder et udtryk uden at have tænkt et færdigt resultat. En leg med ler og inspiration, hvor du finder nye måder at se på naturen på, og få det omsat til udtryk i leret.

Åsa er erfaren keramiker og arbejder meget med dekoration.

Værkstedsafgift på 100 kr. pr. uge. Ler kan købes på værkstedet.MALERI: BORDETS GLÆDER

Undervisere: Kristine Hellesøe Appel og Bente Stamp
Instagram INSTAGRAM

Vi arbejder med bordet som motiv og som en iscenesættelse. Oplæg giver indsigt i, hvad der i kunsthistoriske perioder er foregået ved bordet.

Bordet samler og bordet fanger - især opmærksomheden. Man kan mødes ved det, spise ved det, læse eller skrive ved det, arbejde ved det, lægge noget på det, dække det, bede bordbøn ved det eller blot rejse sig fra det. Vi sidder ved det hver dag, det samler og skaber afstand mellem os på samme tid. Store beslutninger træffes over det - og mange mennesker tjener deres løn ved det.

Bordet kommer til sin ret som et både fysisk, mentalt, symbolsk og kompositorisk element, hvor almen menneskelige og tidstypiske problemstillinger kan aflæses.

Opgave: Inden kurset starter, har du taget mange fotos af bordene i dit hjem - køkkenbordet efter bagning, skrivebordet med arbejdsbunkerne, spisebordet med den flotteste buket blomster, sofabordet opdækket til kaffe og kage, havebordet med den kølige rosé, benene på bordet osv. Du må også gerne få yndlingsstolen med…

Medbring billederne på din computer/iPad eller telefon - eller i en printet version. Du får mulighed for at projicere billederne op på lærred enten ved brug af overhead eller projektor.

Kurset er for alle, der kommer med åbenhed og lysten til at male udtryksfulde malerier. Du får kompetent vejledning til kompositioner, farver og indhold.

Værkstedafgift på 75 kr. pr. uge.

Medbring meget gerne dit eget malergrej. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling.GLASPUSTNING: FRA IDE TIL REALISERING

Underviser: Glen Auker

Kurset er for dig, der vil arbejde med proces og formgivning: Fra skitse og modellering i ler i forme til realisering i glas.

Medbring billedmateriale af et eller flere produkter (ikke nødvendigvis i glas), som du syntes indeholder elementer, fx i form eller dekoration, som du kan lide. Det kan også være fotos, du har taget af farver, natur eller andet du holder af. Materialet bruger vi til at idegenerere.

Kurset er åbent for alle; begyndere som erfarne. Er du ny, lærer du basis glaspustning og får viden om teknikker som farver i glasset, dekoration og sandblæsning. Som erfaren får du vejledning ud fra hvor du er nu og hvad du har behov for at vide mere om.

Værkstedsafgift 600 kr. pr. uge. Glas og diverse materialer kan købes på værkstedet.