Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 28
Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, fotokursus, ovnformet glaskursus, sangskrivningskursus og smykkekursus

7-dages kursus fra 9.7. til 15.7.2017

Fordybelse kræver tid. Kunstkurset giver mulighed for at erhverve kunstneriske færdigheder, få indsigt i kunstens forunderlige verden og lade kreativiteten få frit spil.
Kunstkurserne i uge 27, 28 og 29 kan tages hver for sig, men der er også mulighed for at kombinere dem til op til sammenlagt tre ugers intensivt kunstkursus på Engelsholm Højskole. Bliv inspireret til kunstnerisk udfoldelse gennem sang og musik, foredrag og hyggeligt samvær, og fold dig ud på vores store værksteder.
Rammerne er helt unikke.

priser


FAG:

MALERI MED AKRYL

Undervisere: Mette Vangsgaard og Bente Stamp

Skabelon, monotopi og flademaleri.

Kursus i akrylmaleriet

Brugen af skabeloner i kunsten fik for alvor sit gennembrud i 60’ernes popkultur, som følge af den tilgængelighed, der pludselig opstod til massemedierne: Det blev nemt at fotokopiere og forstørre billeder fra magasiner og aviser, klippe billeder ud, sætte dem sammen på uventede måder og bruge dem som udgangspunkt til sit værk. Flader og overflader fik pludselig en helt anden betydning, da skabelonen gav mulighed for, at kunstneren kunne lægge afstand til sin personlige malemåde.

På kurset udarbejder vi skabeloner, arbejder med flademaleri og monotopier.
Monotopier er maling på glas/plexiglasplade, som derefter aftrykkes på papir/lærred.
Udover oplæg og opgaver med fokus på indhold, farver og komposition er der individuel vejledning og fælles billedgennemgang.

Både øvede og uøvede er velkomne

Materialeliste:

1-3 store lærreder og akrylmaling
Pensler, malertape, saks og magasiner
Bærbar computer (ellers bruger du højskolens gamle computer )
Glasplader til monotopier (det kan være et gammelt stykke vinduesglas eller plexiglasplade)

Højskolen har en lille butik, hvor der kan købes lærreder, maling og pensler. Men medbring gerne alle dine egne materialer!

Værkstedsafgift: 75,- kr.

KERAMIK

Underviser: Morten Cramer Buch

Dyret i leret - Raku

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition - Du kommer til at modellere dyr. Udgangspunktet er at se på dyr, og omsætte dette sanseindtryk til form. Fokus er fortolkningen af sanseindtryk og det fortællende og fabulerende.

Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.
Teknikken er modellering.

Du vil bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, der giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

Raku er en japansk brændingsteknik med unikke resultater i farve, kontrast og stoflighed.

Keramik tager tid og en uge går stærkt, når leret også skal tørre og brændes. Det bliver et intenst og nysgerrigt forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til ler og udtryk.

Undervisningen vil bestå af daglige fælles introduktioner, inspirationsoplæg samt individuelle samtaler og vejledning.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede. Det kræver ingen erfaring med keramik for at deltage på kurset.

Ler kan købes på værkstedet. Desuden skal du påregne en værkstedsudgift på 100 kr.GLASPUSTNING

Underviser: Anja Kjær, Glaskunstner og designer.

Fra designide til realisering

Kurset henvender sig til begyndere og viderekomne og kan tages som enten 1 eller 2 ugers kursus ( + uge 29 )

Kurset er bygget op, så der bliver et logisk forløb imellem de 2 uger.

Med udgangspunkt i dit design/ide, i form af en vase eller skål, vejledes du i videre idegenerering/formgivning og med introduktion til forskellige glas-basisteknikker.
Farver i glasset - hvordan? Den naturlige dekoration for glasset med optiske virkninger, sandblæsning. Teknikker der kan inspirere til at vidererealisere dit design.

Du skal medbringe en ide skitse af en vase eller skål, samt en skitse af en dekoration eller et ornament du vil arbejde videre med. Du kan også medbringe 2- 5 stk. udprint af vaser/skåle, der indeholder elementer i forhold til form eller/og dekoration, som du kan lide, så tager vi den derfra.

Kursister, der fortsætter i uge 29,  vil få en briefing sidste dag og individuel "hjemmeopgave" til uge 29, der tager udgangspunkt i det opnåede i ugen.
Der en energiafgift for brug af værkstedet på kr. 600,00 pr.person

Du er velkommen til at emaile eller ringe (23 24 75 96) med spørgsmål til kurset. Jeg vil glæde mig til at se dig.

OVNBRÆNDT GLAS - RUMLIG FORM

Lærer:  Torben Jørgensen

Cire Perdue

Kurset, som, henvender sig til begyndere og viderekomne, kan tages som 1 uges kursus eller som 2 ugers kursus i uge 27 og 28. Det er bygget op, så der er et logisk forløb mellem de to uger.

Indtil overgangen til vores tidsalder, blev glas fremstillet som ovnbrændt glas. Man havde i flere årtusinder støbt metal med cire perdue teknikken, så intet var mere nærliggende end at gøre det samme med glas. Vi skal altså arbejde med en teknik, man anvendte for 3 - 4 tusinde år siden.
Cire Perdue er fransk og betyder "tabt voks". Det refererer til teknikken, som i al sin enkelthed er således:  Man fremstiller et emne i voks, støber en porøs ildfast form uden om. Efter at have smeltet voksen ud opstår der et hulrum i formen, som man efterfølgende smelter glas ned i. Når glasset er afkølet, fjerner man den porøse form, og voksemnet er blevet til et glasemne.
Teknikken egner sig til figurer, skulpturelle emner, skåle og fade. Den eneste begrænsning størrelsen. Hvis alle laver store ting, er der ikke plads i ovnene … så koncentrer ideen!

Praktisk:
Max. 10 deltagere på holdet. Værkstedafgiften er på 350 kr. pr. uge (=700 kr. for to uger) og herudover påregnes udgifter til materialer og brændinger.

For yderligere spørgsmål omkring kursets indhold, kontakt venligst Torben Jørgensen:

www.joergensenmoerchdesign.dk

joergensenmoerch@mail.dk

SMYKKEDESIGN

Underviser: Jette Wonsyld

Form kontra overfladen

Dette er et selvstændigt kursus med temaet støbninger og hvor formen kontra overflade er i fokus. Men det kan sagtens kombineres med det forgangne uges kursus "Det personlige smykke"

Smykkets overflade spiller en stor rolle for opfattelsen af smykkets form, udtryk og stil. Vi arbejder med, hvordan man med bearbejdning af overfladen, både før og efter støbningen, kan påføre smykket spændende og effektfulde overflader så der opstår en dynamik mellem smykket, formen og den stil du vil udtrykket med dit smykke. Støbninger egner sig særligt godt til smykke der er skulpturelle og med volume.

Teknikker: Ide udvikling, idegenererings øvelser. Udformning af voks model(master), sandstøbning og gipsstøbning/ Lost wax/cire perdue, prægning, emalje, ætsninger og patinering.

Metoderne vil fortrinsvist passe til støbninger i metal, men også materialer som Art clay og porcelæn kan indgå.
Værkstedsafgift: 75,- kr.

FOTO

Underviser: Morten Barker www.mortenbarker.com

Landskabet

Kurset handler om landskab og om at fotografere landskab. Det henvender sig til alle og det er ubetydeligt om du bruger mobilkamera eller digitalt spejlrefleks; om du er nybegynder eller erfaren. Fælles for kurset bliver samtalerne omkring landskabsfotografiet, om fotografiets indhold og teknik og ikke mindst at dygtiggøre sig og blive udfordret fotografisk.Landskabet omkring Engelsholm er rigt og varieret og danner rammen for ugens kursus. Lige uden for døren er Engelsholm sø omgivet af bøgeskove, åbne arealer med eng- og hedestrækning og bølgende bakker. Det er et klassisk kulturlandskab som man kan gå på opdagelse i.

Jeg har interesseret mig for landskabsfotografi længe og glæder mig til at dele mine tanker og tekniske viden med jer. De sidste mange år har jeg arbejdet med militære skydeterræner og sporene efter dem rundt omkring i det danske landskab. Mange af mine fotografier undersøger det komplekse og paradoksale forhold mellem det pittoreske kulturlandskab og det brutale militærlandskab. Lige nu arbejder jeg med to landskabsprojekter som skal udstilles på henholdsvis Viborg Kunsthal og KH7 artspace til efteråret 2017.Medbring gerne digitalkamera og computer. Billedbehandlingsprogram er ikke et must. Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med de bedste fotografier fra ugen, og du skal forvente, at der kommer en mindre udgift til print.

I er velkomne til at se og læse mere på min hjemmeside www.mortenbarker.com
Skolen råder over: Flash-udstyr, fotoprinter op til A2 størrelse, samt 2 kraftige billedredigerings computere.
Der er en værkstedsafgift på 200 kr, og der skal påregnes udgifter til print af fotografier til den afsluttende udstilling.

Der er ingen krav til teknisk udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du kan medbringe eget digitalt spejlreflekskamera (mærke og model underordnet) samt egen computer (Mac eller pc) med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.