Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 29
Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, smykkekursus og guitarkursus

7-dages kursus fra 16.7. til 22.7.2017

Fordybelse kræver tid. Kunstkurset giver mulighed for at erhverve kunstneriske færdigheder, få indsigt i kunstens forunderlige verden og lade kreativiteten få frit spil.
Kunstkurserne i uge 27, 28 og 29 kan tages hver for sig, men der er også mulighed for at kombinere dem til op til sammenlagt tre ugers intensivt kunstkursus på Engelsholm Højskole. Bliv inspireret til kunstnerisk udfoldelse gennem sang og musik, foredrag og hyggeligt samvær, og fold dig ud på vores store værksteder. Rammerne er helt unikke.

Kurset afholdes samtidigt med et guitarkursus.

priser


FAG:

MALERI

Lærere: Jobim og Håkan

Billede og lyd

Billedkunstnere har til alle tider været optaget af forholdet mellem billede og lyd, fordi lyden har betydning for oplevelsen af det, vi ser. I film er vi vant til at høre en lyd, mens vi ser bevægelige billeder.  I radioen hører vi lyde og danner os indre billeder. Hvilke lyde hører vi for det indre øre, når vi ser et billede? Og hvad betyder det for oplevelsen af billedet?

Vi bruger uden videre udtryk som "et larmende maleri" med "skrigende farver" i for eksempel abstrakte malerier eller vi siger, at maleriet forestiller "en stille skovsø". Og vi forbinder Hard Rock med sort og rødt, punk med sort og Cool jazz med blåt. Med andre ord vi SER en LYD.

I teorien om maleri lærer vi om klangfarver, toner, rytmer etc. ,  begreber, som vi har fælles med musikken. Fra videnskaben ved vi, at både farver og lyd beskrives ved bølger. Komponisten Mussorgsky kalder et musikværk  "Udstillingsbilleder"  og den nulevende finske komponist Kaija Saariaho har det erklærede mål, at komponere farveskabende musik. Der er en sammenhæng mellem det sete og det hørte, men hvilken og hvordan kan den bruges aktivt i maleriet?

På kurset vil vi fremstille malerier med inspiration i den lydlige verden. Vi vil arbejde konstruktivt og intuitivt med forskelligt indhold alt efter personligt temperament og interesse. Hver enkelt finder lyde, som der arbejdes efter. Lydene kan være reale som fuglekvidder, støj eller musik, Men det kan også være lyde, som kun eksisterer i den enkeltes hoved. Undervejs vil vi diskutere maleriets formelle virkemidler og teknikker.

Der vil være mulighed for at samarbejde med guitarister på det sideløbende musikhold.

Hver morgen gennemgår Jobim kort hovedtræk af farvelæren. Eftermiddagen afsluttes med en halv times fælles gennemgang og diskussion af dagens arbejde. Den øvrige undervisning  foregår individuelt ud fra den enkelte kursists behov og interesse af begge undervisere på skift.

Højskolen har en lille butik, hvor der kan købes lærreder, maling og pensler. Men medbring gerne alle dine egne materialer!

Værkstedsafgift: 75,- kr.KERAMIK

Underviser: Morten Cramer Buch

Dyret i leret - Raku

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition - Du kommer til at modellere dyr. Udgangspunktet er at se på dyr, og omsætte dette sanseindtryk til form. Fokus er fortolkningen af sanseindtryk og det fortællende og fabulerende.

Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.
Teknikken er modellering.

Du vil bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, der giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

Raku er en japansk brændingsteknik med unikke resultater i farve, kontrast og stoflighed.

Keramik tager tid og en uge går stærkt, når leret også skal tørre og brændes. Det bliver et intenst og nysgerrigt forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til ler og udtryk.

Undervisningen vil bestå af daglige fælles introduktioner, inspirationsoplæg samt individuelle samtaler og vejledning.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede. Det kræver ingen erfaring med keramik for at deltage på kurset.

Ler kan købes på værkstedet. Desuden skal du påregne en værkstedsudgift på 100 kr.GLASPUSTNING

Underviser: Glen Auker

Design og teknikker i farveapplikationer på glas
Fantasien er glassets grænse…

På denne uges kursus arbejder vi med nogle af de mange dekorationsteknikker, man kan bruge til at fremstille et helt unikt emne i glas.
Vi tager skåle og vaser som udgangspunkt og arbejder med forme og faconer og de utalige dekorationsmuligheder, der er.

På workshoppen, som henvender sig både til begyndere og øvede, ville man kunne lære om form og funktion i glas, med at fange glasset an fra ovnen, forme glasset til den ønskede facon, vi blæser i forme og arbejder med de mange dekorations muligheder, der findes ved at arbejde med varmt glas.
Kombinationen af flydende glas, glasstænger, pulverfarve, tap farve og overfladeapplikationer, vil vi forske i glassets muligheder for at skabe dit eget unikke stykke glas.
Der en energiafgift for brug af værkstedet på kr. 600,00 pr.person

Kontakt Glenn for yderligere information om kursus  glenn(a)glastek.dk

www.glastek.dkSMYKKEDESIGN

Underviser: Jette Wonsyld

Form kontra overfladen

Dette er et selvstændigt kursus med temaet støbninger og hvor formen kontra overflade er i fokus, men det kan sagtens kombineres med det forgangne uges kursus "Det personlige smykke"

Smykkets overflade spiller en stor rolle for opfattelsen af smykkets form, udtryk og stil.
Vi arbejder med, hvordan man med bearbejdning af overfladen både før og efter støbningen, kan påføre smykket spændende og effektfulde overflader, så der opstår en dynamik mellem smykket, formen og den stil, du vil udtrykket med dit smykke.
Støbninger egner sig særligt godt til smykker, der er skulpturelle og med volumen.

Støbte smykker kan nemt blive tunge. Jeg introducerer til teknikker, hvor man stadig kan arbejde med volumen, men hvor smykket er forholdsvis let.

Teknikker: Ideudvikling, idegenererings øvelser. Udformning af voks model(master), sandstøbning og gipsstøbning/ Lost wax/cire perdue, lodning, prægning, emalje, ætsninger og patinering.

Metoderne vil fortrinsvist passe til støbninger i metal, men også materialer som Art clay og porcelæn kan indgå.

Værkstedsafgift: 75,- kr.