OK
Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 29
Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, og guitarkursus

7-dages kursus fra 15.7 - 21.7.2018

Brug en uge på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Ud over undervisningen, vil du opleve foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

Kurset afholdes samtidigt med et guitarkursus.

priser - tilmelding


KERAMIK: EKSPERIMENTERENDE FORMGIVNING PÅ DREJESKIVE

Underviser: Morten Cramer
Instagram INSTAGRAM

Lær at lave brugsting, der bryder med vante forestillinger om udtryk, brug og funktion.

Vi tager udgangspunkt i Tim Burtons "Alice in Wonderland" i vores forestillinger, ideer, møde og arbejde med formgivning i forskellige typer af stentøjsler.

Du kommer til at afprøve drejeskiven, som et værktøj til at opdrive organiske former i en ekspressiv tilgang, der bliver udgangspunkt for transformation, sammenstød og nedbrud.

Vi brænder keramikken i 2 forskellige teknikker: elovn og raku. Elovnen er glasurernes magiske smeltedigel, hvor keramikken bliver brændt ved 1260 grader. Raku er en japansk brændingsteknik med unikke resultater i farve, kontrast og stoflighed.

Det bliver et intenst og nysgerrigt forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til ler og udtryk.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede. Det kræver ingen erfaring med keramik for at deltage på kurset.

Værkstedsafgift 100 kr. pr. uge. Ler kan købes på værkstedet.MALERI: MALERIETS MØNSTRE

Undervisere: Mia-Nelle Drøschler og Mette Rishøj
Instagram INSTAGRAM

En uge med mønstre i maleriet på utallige måder. Vi integrerer mønstre i vores værker, enten som et delelement eller som det fulde maleri. Vi arbejder med gentagelse, rytmer, kaos og pauser.

Op gennem kunsthistorien vrimler det med eksempler på brugen af mønster - enten som en del af et figurativt maleri eller som motiv i sig selv. Kig fx på Alfons Mucha, Gustav Klimt, Pierre Bonnard, Kusama, Tal R, Anne Torpe og Julie Nord.

Vi kigger på mønsteret i kunsten. Du bliver introduceret til en række kunstnere, der alle bruger mønsteret aktivt i deres værker. Du vil opdage, at rigtig mange kunstværker i bund og grund er mønstermalerier. Et mønster kan være en gentagelse af en form, så det er i ordets bredeste forstand.

Vi eksperimenterer os gennem ugen, og de to undervisere vil give dig løbende sparring. Derudover er der oplæg og billedgennemgang.

Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med både mønstre og maleri.

Værkstedafgift på 75 kr. pr. uge.

Medbring meget gerne dit eget malergrej samt inspiration i form af gammelt tapet, gavepapir, magasiner, mønstret stof, eller fotokopier af noget med mønster. Vil du bruge spraydåser, skal du selv tage dem med. Vi anbefaler at købe kunstnerkvalitet. Vi sprayer kun udenfor. Det er sjovt, nemt og effektfuldt at spraye fx skabeloner eller hækleduge. Du kan udarbejde eller medbringe egne skabeloner/stencils, som du kan bruge i dit maleri. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling, dog ikke spraydåser.GLASPUSTNING: DESIGN OG TEKNIKKER I FARVEAPPLIKATIONER PÅ GLAS

Underviser: Glen Auker
www.glastek.dk

Fantasien er glassets grænse…

Lær at designe og dekorere blæst glas. Du skal arbejde med nogle af de mange dekorationsteknikker, man kan bruge til at fremstille et helt unikt emne i glas. Vi arbejder med skåle og vaser som udgangspunkt og afprøver forme og faconer og de utalige dekorationsmuligheder, der er.

På kurset lærer du om form og funktion i glas, at fange glasset an fra ovnen, at forme glasset til den ønskede facon osv. Du prøver at blæse i forme og undersøger glassets muligheder for at skabe et unik stykke glas i kombinationen af flydende glas, glasstænger, pulverfarve, tapfarve og overfladeapplikationer.

Kurset henvender sig til dig, der med åbenhed og nysgerrighed har lyst til at prøve kræfter med glassets mange muligheder. Både nybegyndere og viderekommende er velkomne.

Værkstedsafgift 600 kr. pr. uge. Glas kan købes på værkstedet.

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Glenn på glenn@glastek.dkKurset afholdes samtidigt med Perry Stenbäck International Aucoustic Guitar Camp – læs mere her