Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

Menu
heroshot

TreTo Engelsholm

Uge 32

Fotokursus, smykkekursus, keramikkursus, glaspusterkursus, sangskriverkursus, podcastkursus og kursus i at skabe kreative rum.

I samarbejde med Elevforeningen

Sideløbende med kunstkurset afholdes gensynsweekend for tidligere elever.

7-dages kursus fra 6.8 - 12.8.2018 (Uge 32)

Brug en uge på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Ud over undervisningen, vil du opleve foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

priser - tilmelding

  • Målgruppe:Kunstkursus for dig, der vil udvikle dig på dit kreative felt eller lære nyt. Kræver ingen forkundskaber.
  • Opstart:6. august 2017
  • Varighed:1 uge
  • Priser fra:2.000 kr.
Tilmeld dig her Kom til rundvisning

Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

75 88 35 55

FOTOGRAFI: DET FOTOGRAFISKE DIGT

Underviser: Kristian Sæderup

Kurset fokuserer på fotografi der er frit og poetisk i indhold og form. Ugen vil være tilrettelagt omkring en række individuelle, fotografiske øvelser, der tager udgangspunkt i kursisternes egne fortællinger og landskabet omkring Engelsholm Slot. Kurset tager udgangspunkt i, at alle, når de bringer deres personlige erfaringer i spil, kan skabe stærkt og vedkommende fotografi. Kurset kræver derfor ingen særlige, tekniske forkundskaber.

I løbet af ugen vil vi se på og tale om hinandens fotografier. Ugen vil desuden byde på foredrag og workshops. 

Du vil på kurset lære om:
- Fotografisk historie, fotografer og fotografiske værker
- Din egen, fotografiske stemme 
- At læse og tale om fotografi
- Basis kamerateknik 
- Digitalt workflow og billedbehandling 

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge. Papir og prints kan købes på værkstedet.

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med de bedste fotografier fra ugen, og du skal forvente, at der kommer en mindre udgift til print.

Om underviseren

Kristian Sæderup er 37 år og uddannet fra fotoskolen Fatamorgana og Danmarks Journalisthøjskole. 

Kristian er udøvende landskabsfotograf og arbejder til dagligt som fast underviser på Engelsholms fotografilinje.

kristian

Kristian Sæderup

Underviser - Fotografi

Tilmeld mig fotografi

SMYKKEDESIGN: FRA IDE TIL FÆRDIGT SMYKKE

Underviser: Mette Maj

På kurset skal vi arbejde med den gode idé til det færdige smykke. Glæden ved at have metallet mellem fingrene og interessen for skabelse af sit eget, er i højsædet på kurset.

Hvis du går rundt med en god idé til et smykke eller har brug for at få ideen, du gerne vil føre videre ud i livet, så er det på dette kursus, der er plads til leg og udfordringer.  I undervisningen er der fokus på det gode håndværk og en proces med ro og frihed. Der tages hensyn til det individuelle niveau og behov. Har du ikke bevæget dig rundt i smykkeverdenen, vil der være en lille intro, som vil kunne hjælpe dig igennem din første ide og dit første smykke. Vi kigger på de grundlæggende teknikker, som savning, filing og lodning. Efter behov af ideer og niveau, vil der være fokus på teknikker passende til hver enkelt. Du har frie hænder til at lave netop det smykke, du ønsker. Mette står til rådighed med inspiration til design, teknikker, individuel vejledning, og samtidig er du en del af et fælles hold. 

Værkstedsafgift på 100 kr. pr. uge. Smykkematerialer kan købes på værkstedet.

Om underviseren

Mette er tidligere elev på Engelsholm Højskole. Højskolen gav hende et indblik i smykkeverdenen, som har ført hende videre i branchen. Hun har taget ædelsmedsgrundforløbet på Next i København og har siden der arbejdet for guldsmed Marianne Weiss i Hellerup, haft sit eget firma i 8 måneder og arbejder nu i værkstedet hos Jane Kønig.

mette

Mette Maj

Underviser - Smykkedesign

Tilmeld mig smykkedesign

KERAMIK: TEKNISK DREJEKURSUS

Underviser: Christian Rask

Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at dreje eller dig, der gerne vil blive bedre til håndværket. Lige meget hvor meget erfaring du har, vil du komme fra kurset med et dybere kendskab til håndværket og mere selvtillid til at dreje netop de former, du ønsker.  Du lærer at arbejde med din ide fra tanke til fysisk objekt. Det kan være alt lige fra en serie af kopper drejet efter eksakte mål eller større unika vaser med masser af personlighed.

Under kurset vil der også blive lavet rakubrændinger, så du i sidste ende har et fysisk bevis på dine nye tekniske fremskridt.

Værkstedsafgift 100 kr. pr. uge. Ler kan købes på værkstedet.

Om underviseren

Christian Rask går på keramiklinjen på Designskolen på Bornholm. Han gik på Engelsholm Højskole i efteråret 2013, foråret 2014 og foråret 2015.

christian

Christian Rask

Underviser - Keramik

Tilmeld mig keramik

GLASPUSTNING: FORM OG FUNKTION

Underviser: Amalie Larsen

I denne uge vil vi fokusere på form og funktion i glasset.   Vi gennemgår glaspustningens skabelsesproces og du lærer at fange de former, du ønsker. Du lærer at styre varmen i glasset og derved forme og skabe dine egne ting og bringe det smukke til virkelighed med dine egne hœnder.

Kurset har fokus på forståelse for formen af dine ting og hvordan dit design kan forstœrke funktionen. Medbring din ide om form og funktionalitet. Tag gerne skitser, billeder eller andre ting, der inspirere dig, med.   Brug kurset til at lære et nyt håndværk eller udvikle dine fœrdigheder.  Du tager fra kurset med en god forståelse for glasset og hvordan varmen og glasset arbejder sammen.

Værkstedsafgift 600 kr. pr. uge. Glas kan købes på værkstedet.

Om underviseren

Amalie Larsen er glaskunstner og designer. Hun er uddannet på Det kongelige Danske Akademi for kunst på Bornholm, hvor hun har specialiseret sig i Graal - en svensk teknik, hvor man skaber billeder i glasset. Har du spørgsmål til kurset, så kontakt gerne Amalie på amalielarsen@ymail.com

Amalie

Amalie Larsen

Underviser - Glaspustning

Tilmeld mig glaspustning

SANGSKRIVNING OG ELEKTRONISK MUSIK MED BENSPÆND FRA LITTERATUR OG LYDE

Underviser: Soffie Viemose

Vi starter ugen med at læse tekster og skrive ud fra de systemer, som forfatterne af teksterne har brugt. Vi skal læse digte og tekster med avantgardistiske træk; tekster som ikke nødvendigvis har en struktur sædvanlig for sangskrivning. Det skal inspirere dig til at skrive noget personligt, men også noget anderledes.

Halvvejs i forløbet vil vi bringe de skrevne tekster ind i en struktur, der minder om en sangstruktur. Vi tager udgangspunkt i nogle simple teknikker i Ableton, som vil hjælpe dig med at producere noget, der igen er anderledes end hvad du er vant til. Vi vil arbejde med lyde og samples, i stedet for akkorder eller harmonik som det styrende for dit værk.

Vi skal i det hele taget lidt ud af den normale sangskrivertilgang, hvor man sidder foran et klaver eller med en guitar med alle mulighederne åbne. Vi vil forsøge at lade computerens og forfatteres systemer begrænse os, og derved give os nogle klarere rammer for at komponere.

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge.

Soffie Viemos

Soffie Viemose

Underviser - Tekstskrivning

Tilmeld mig sangskrivning

Det eksperimenterende portræt

Lærer: David Ramirez

At lære at kende sig selv er en process, som tager et helt liv. Der findes så mange aspekter af den jeg er - jeg er mange, jeg er milliarder af dem. At udforske sig selv igennem kunsten kan lede os til steder, vi aldrig havde tænkt fandtes.

Et portræt er ikke nødvendigvis et billede eller en skulptur, der ligner os selv. Det kan også være en farve, en tekstur, en mangel, etc. Derfor er portrættet som emne interessant; portrættet er et univers i sig selv.

I det eksperimenterende portræt vil vi sammen udforske portrætter og selvportrætter - vi arbejder med små befriende øvelser i starten af dagen og resten af dagen vil gå med udviklingen af vores endelige værk. Det handler også om at komme lidt væk fra det sted, hvor man befinder sig bedst, så vi vil skubbe til nogle grænser.

Kurset er en vekselvirkning mellem inspirerende oplæg, energiske øvelser, koncentreret arbejde og underviseren giver kollektiv samt individuel sparring og vejledning.

Værkstedsafgift på 75 kr. pr. uge.

Medbring meget gerne dine egne materialer. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling.

David Ramirez

David Ramirez

Underviser - Det eksperimenterende portræt

Tilmeld mig Det eksperimenterende portræt

ORD OG LYD

"After nourishment, shelter and companionship, stories are the thing we need most in the world."
Philip Pullman

Hvordan ville det lyde, hvis du skulle lave din egen podcast? Måske har du allerede idéen, måske har du ingen anelse - eller måske vil du gerne lære lidt mere om, hvordan man fortæller historier.

Ord & Lyd er et ugekursus, der udforsker fortællingen i lydmediet. Vi skal undersøge det rum, der opstår, når vi skruer tiden tilbage og atter gør historiefortællingen mundtlig, og når vi omsætter skriftmediet til lyd.

I løbet af ugen vil vi komme hele vejen rundt om produktionen af en podcast. Der vil som led i undervisningen være workshops i at få den gode idé, opbygge historier og at arbejde teknisk med lyd.

Det eneste, du skal have med, er din stemme, din computer, og lysten til at lære noget nyt.

På kurset vil du blandt andet lære om
- At bruge lydprogrammer, inkl. klipning og optagelser
- Speak og taleøvelser
- At opbygge en god fortælling
- Idégenerering

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge.

Om underviseren

Louise Amalie Juul (f. 1993) er digter, foredragsholder, blogger og danskstuderende. Hun har erfaring med skuespil og journalistarbejde og gik på Engelsholm i efteråret 2012.

Sofie Lein Sadeghi (f. 1992) skriver speciale i litteratur, kultur og medier. Hun har bred erfaring i at arbejde redaktionelt med litteratur og har produeret radio. Hun gik på Engelsholm Højskole i foråret 2016.

Louise Amalie Juul

Louise Amalie Juul

Underviser - Ord og lyd

Sofie Lein Sadeghi

Sofie Lein Sadeghi

Underviser - Ord og lyd

David Mondrup

David Mondrup

Underviser - Ord og lyd

Tilmeld mig ord og lyd