OK
Menu
heroshot

KUNSTKURSUS

Uge 41

Malerkursus, keramikkursus, glaspusterkursus, fotokursus, elektronisk musikkursus og smykkekursus

7-dages kursus fra 7.10 - 13.10.2018

Brug en uge på inspirerende undervisning i højskolens veludstyrede værksteder. Ud over undervisningen, vil du opleve foredrag, koncert og morgensamlinger i slottets riddersal og hyggeligt samvær med de andre kursister. Rammerne er enestående: Et smukt barokslot i naturskønne omgivelser med voldgrav, park, sø og skov. En mulighed for faglig fordybelse og kunstnerisk udvikling.

priser - tilmelding


FOTOGRAFI: VAND

Underviser: Kristian Sæderup

Vand består af et molekyle med et oxygenatom og to hydrogenatomer bundet sammen af delte elektroner. I sin reneste form er vand lugtfri, næsten farveløs og smagløs. Det findes i din krop, i den mad du spiser - og det omgiver dig, når du færdes ved Engelsholm Højskole.

Temaet er vand i alle dets former. Vi vil arbejde med tekstur, refleksioner, bølger, klarhed, fordampning, is, fugt etc. og igennem fotografiet, fortolker, reflekterer og undersøger vi essensen af vand.

Sidst på ugen laver vi en lille fotoudstilling med fotografier fra ugen.

Værkstedsafgift på 50 kr. pr. uge. Papir og prints kan købes på værkstedet.

Der er ingen krav til udstyr. Du kan godt deltage på kurset uden udstyr, da skolen råder over udstyr, der kan lånes. Det er dog en fordel, hvis du medbringer eget digitalkamera, samt egen computer med Adobe Photoshop eller Adobe Lightroom.

SMYKKEDESIGN: INSPIRED BY NATURE – DET SMUKKE I DET GRIMME

Underviser: Jette Wonsyld
Instagram INSTAGRAM

Lær at lave smykker inspireret af naturen. Det er efterår og naturen og vegetationen er i forfald, men den er stadig smuk. Vi finder inspiration i forfaldet og arbejder med "Det smukke i det grimme".

Naturen har til alle tider været en stor inspirationskilde for kunstnere lige fra gengivelser af landskaber, stilleben, naturalistiske former, former og fragmenter og stemninger til Fibonacci’s beregninger af naturens strukturer. Naturen omkring Engelsholm er en mangfoldig inspirationskilde med skov, sø, bakker og storslående landskaber.

Du kan vælge at arbejde ud fra en formmæssig og naturalistisk indgangsvinkel eller du kan se mere overordnet på emnet og naturens cyklus. Med inspirationsoplæg og gennem ideudvikling, eksperimenter og formundersøgelser skabes smykker, som på den ene eller anden måde har haft sit udgangspunkt i naturen. Naturen er måske meget genkendeligt i smykket eller måske er der blot en sansning. Det er din tolkning, der er i centrum.

Teknikker: Prægning, ætsning, støbning eller tilpasset din ide.

Materialer: Sølv, kobber, bronze og messing.

Værkstedsafgift på 100 kr. pr. uge. Smykkematerialer kan købes på værkstedet.KERAMIK: DYRET I LERET (RAKU)

Underviser: Morten Cramer
Instagram INSTAGRAM

Kurset tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition - at modellere dyr. Udgangspunktet er at se på dyr og omsætte vores sanseindtryk til form. Kursus giver dig en læring i at bearbejde det formbare ler fortællende og fabulerende. Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.

Raku er en japansk brændingsteknik med unikke resultater i farve, kontrast og stoflighed.

Det bliver et intenst og nysgerrigt forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til ler og udtryk.

Undervisningen består af daglige fælles introduktioner, inspirationsoplæg samt individuelle samtaler og vejledning.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede. Det kræver ingen erfaring med keramik for at deltage på kurset.

Værkstedsafgift 100 kr. pr. uge. Ler kan købes på værkstedet.

OVNSTØBT GLAS: PÂTE DE VERRE

Er du betaget af materialet glas og holder du af at fordybe dig i modellering?

Så tag med på glaskurset og få en rigtig god introduktion til at modellere i glas med teknikken pâte de verre (fransk for "glaspasta"). Her arbejder vi udelukkende med glaskorn og pulver til at opbygge skåle og forskellige former.

Skåle-formen bliver vores udgangspunkt. Vi arbejder fx. med præcis placering af farver, farvegradueringer og motiver.

Kurset giver dig mulighed for at skabe unikke skåle med et personligt udtryk i mangfoldige farver, med mønstre, teksturer og aftryk. Vi modellerer først i ler, laver en gips/kvarts form over modellen, og placerer derefter glasset i formen. Herefter brænder vi skålen i ovnen og efterbearbejder den.

På kurset får du en gennemgang af forskellige teknikker og praktiske demonstrationer. Vi kommer ind på materialer, udstyr, værktøj, ovnprogrammer, forskellige støbeforme, efterbearbejdning af glasset og slibning. Vi kigger også på mere skulpturelle udtryksformer og eksperimenterer.

Kurset er både for nybegyndere og mere erfarne glasfolk, som vil prøve teknikken.

Værkstedafgift 350 kr. pr. uge. Glaskorn, pulver og øvrige materialer kan købes på kurset.

Underviseren er Ditte Hvas. Hun er uddannet glasformgiver fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm.

MALERI: BORDETS GLÆDER

Undervisere: Kristine Hellesøe Appel og Bente Stamp
Instagram INSTAGRAM

Vi arbejder med bordet som motiv og som en iscenesættelse. Oplæg giver indsigt i, hvad der i kunsthistoriske perioder er foregået ved bordet.

Bordet samler og bordet fanger - især opmærksomheden. Man kan mødes ved det, spise ved det, læse eller skrive ved det, arbejde ved det, lægge noget på det, dække det, bede bordbøn ved det eller blot rejse sig fra det. Vi sidder ved det hver dag, det samler og skaber afstand mellem os på samme tid. Store beslutninger træffes over det - og mange mennesker tjener deres løn ved det.

Bordet kommer til sin ret som et både fysisk, mentalt, symbolsk og kompositorisk element, hvor almen menneskelige og tidstypiske problemstillinger kan aflæses.

Opgave: Inden kurset starter, har du taget mange fotos af bordene i dit hjem - køkkenbordet efter bagning, skrivebordet med arbejdsbunkerne, spisebordet med den flotteste buket blomster, sofabordet opdækket til kaffe og kage, havebordet med den kølige rosé, benene på bordet osv. Du må også gerne få yndlingsstolen med…

Medbring billederne på din computer/iPad eller telefon - eller i en printet version. Du får mulighed for at projicere billederne op på lærred enten ved brug af overhead eller projektor.

Kurset er for alle, der kommer med åbenhed og lysten til at male udtryksfulde malerier. Du får kompetent vejledning til kompositioner, farver og indhold.

Værkstedafgift på 75 kr. pr. uge.

Medbring meget gerne dit eget malergrej. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling.

GLASPUSTNING: ORGANISKE FORMER

Underviser: Anders Raad
www.raadglas.dk

Lad dig inspirere og prøv at fortolke på naturens formgivning i glas. Med udgangspunkt i aftryk fra naturen udforsker og eksperimenterer vi med de muligheder for organisk formgivning, som glassets materiale giver.

Du prøver forskellige teknikker - ikke kun ved glaspusterbænken, for du skal også prøve glasstøbning i sand og gipsforme. Derudover eksperimenterer vi med forskellige overfladeteknikker, der kan skabe forskellige udtryk i forhold til glassets skulpturelle form.

Medbring organiske emner, som du finder formmæssigt interessante. Det kan være alt fra frøkapsler og bark til sten osv. Det vigtigste er, at formerne tiltaler dig.

Du behøver ikke at have beskæftiget dig med glaspustning før for at kunne deltage i kurset. Vi tilrettelægger undervisningen ud fra hver af deltagernes erfaring og kunnen inden for glaspustning.

Værkstedsafgift 600 kr. pr. uge. Glas kan købes på værkstedet