OK
Menu
heroshot

SANGSKRIVNING

Kursus i sangskrivning

Underviser: Bjarke Porsmose

Uge 28

7-dages kursus fra 9.7. til 15.7.2017

priser - tilmelding

"As this song came to me unknowingly / this song could be you, could be me"
- George Harrison, 1976

Således synger beatlen i "This Song" og formulerer en forbindelse mellem den, til tider, mystiske oplevelse det kan være når en sang, der ikke var der før, pludselig opstår mellem ens hænder, og erkendelsen af at sange kan være universelle samlingspunkter for vore betragtninger om livet.

At denne sang leveres med et nærmest Monty Python’sk glimt i øjet er også interessant, for dét vidner om at Harrison måske var sig det bevidst, at sange, trods alt, ikke bare opstår ud af den blå luft. Mon ikke det nærmere forholder omvendt; at de opstår ud af vore menneskelige erfaringer og således også er resultatet af konkrete teknikker, metoder, strategier, vaner og holdninger inden for sangskrivning.

På Engelsholms sangskrivningskursus vil vi dykke ned i disse teknikker. Vi vil dyrke dem, brydes med dem og søge inspiration i sangskrivningens mange traditioner, genrer og tematikker. Igennem oplæg, opgaver, vejledning og feedback vil vi undersøge varierende sangskrivningsstrategier og -metoder. Der vil blive arbejdet med både individuel sangskrivning og co-writing. Vi vil tale om svært håndterbare størrelser som inspiration og mangel på samme, og vi vil arbejde med forskellige øvelser, teknikker og værktøjer til at komme ind i den tekstlige og musikalske skaberproces på forskellige måder.

Der findes ikke rigtige og forkerte måder at skrive en sang på - der findes kun forskellige måder hvorpå man kan udtrykke sig. I løbet af ugen handler om at prøve nyt, lade sig inspirere og blive dygtigere end man var da man mødte op. Derfor er kurset for den erfarne sangskriver og dén som endnu har en sangskriver at finde i sig.

I dag kan sangskrivningsprocessen begynde ved brug af en lang række digitale redskaber. Brugen af apps til telefoner og ipads, som computersoftware til beatprogrammering osv, er blevet normale instrumenter at påbegynde sin sangskrivning med. Og de bibringer til rige muligheder for både eksperimenteren og mere associationsbårede og abstrakte tilgange. Den "klassiske" sangskrivning vil derfor under kurset suppleres med digitale perspektiver på sangskrivningsprocessen og deltagerne vil kunne arbejde med både analoge og mere digitale kunstneriske udtryksformer.

Sangskrivning i uge 28 kan fungere som et selvstændigt ugekursus eller som første del af et to-ugekursus (med 1500 kr i rabat), som fortsætter i uge 29 med International Acoustic Guitar Camp.