Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Audiovisuel kunst og VJing – forår 2020

  Introduktion

  Uge 2

  Velkommen til Audiovisuel Kunst & VJing! I den første uge skal vi introduceres for hinanden, linjen, og historien bag VJing og audiovisuel kunst.

  Loop the loop

  Uge 4

  Videoloops er en af de mest grundlæggende elementer i VJing. Vi skal lære at skabe vores egne loops og gøre dem klar til live brug. Ud fra et tema går vi på jagt på det store internet for at finde sjove, skæve og spændende klip der kan klippes og redigeres til nye udtryk.

  VJ Software

  Uge 4

  Denne uge skal vi kigge på de softwareværktøjer, som vi skal bruge resten af semestret til at mixe videoklip, kamerafeeds, lydinput, kodet grafik og hvad vi ellers kan finde på. Vi tager udgangspunkt i de to mest populære værktøjer, VDMX og Resolume.

  Live!

  Uge 5

  Vi arbejder med visuel konceptudvikling og teknisk opsætning, når vi forbereder os på at afvikle visuals til Elektronisk musiks første koncert.

  After Effects – Animation og videoredigering

  Uge 6

  Adobe After Effects er et essentielt redskab for en videokunstner. Softwaren bruges både til klip og postproduktion af realvideo, men er også meget populært at skabe 2D-animationer med. Begyndere kan her få en introduktion til softwaren, mens øvede kan arbejde med mere avancerede teknikker.

  Projection Mapping

  Uge 7

  Vi giver os i kast med disciplinen projection mapping – kunsten at bøje videoprojektioner så de passer til overflader i virkeligheden.

  Rotationsuge

  Uge 8

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værkstedet og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en uge med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Tapemapping

  Uge 9

  Tapemapping er en simpel, men effektiv måde at skabe illusionen af en tredimensionel virkelighed på todimensionnelle overflader. Med sort tape tegner vi fysiske silhuetter, som fyldes ud med projekterede visuals – det lyder simpelt, men det er krævende og kan virkelig skabe nogle fede resultater.

  Sovekoncert i uKirke

  Uge 10-11

  Sovekoncerten i uKirke er en unik måde at være til koncert på; 12 timer uden samtale eller mobiltelefon, med live musik og visuals inde i en kirke!

  LED m. Alex Ramussen/Vertigo

  Uge 12

  Vertigo er et af de førende navne inden for nyskabende digital kunst og scenografi. Et af deres vartegn er fantastiske LED-installationer, blandt andet The Wave som er blevet vist på Frost Festival i København og Lumiére Light Festival i London. Alex Rasmussen fra Vertigo vil undervise os i, hvordan vi kan bruge LED til at skabe fantastiske lysinstallationer.

  Analoge visuals

  Uge 13

  Analoge videokameraer, videomixere og videosynthesizere var VJ’ens primære redskaber før computeren. De analoge maskiner bliver stadigt sjældnere, men er evigt aktuelle i kraft af de unikke og uventede udtryk, de kan skabe.

  Kreativ Kode – Introduktion til Processing

  Uge 14-15

  Programmering er det nye sort, og det er slet ikke så svært at komme i gang med, som man skulle tro. Du introduceres til programmeringsmiljøet Processing, som kan bruges til at skabe applikationer, der kan bruges til interaktive installationer, som lydmaskiner eller til at skabe visuals.

  OSC Workshop

  Uge 16

  Open Sound Control er en digital protokol, der gør det muligt for audiovisuelle kunstnere at forbinde computere, synthesizere og andre dimser med hinanden over et netværk. Det lyder måske enormt tørt, men i praksis åbner OSC for en verden af kreative muligheder og samarbejder.

  Island – studietur

  Uge 17

  Island – denne vulkanø med en storslået natur og blot 330.000 indbyggere har frembragt verdenskendte kunstnere, som Bjørk og Olafur Elliasson. Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser. For en audiovisuel kunstner er det desuden en fantastisk mulighed for at skaffe unikt råmateriale, så under ugen vil du få til opgave at indfange lyd og levende billeder fra Island.

  Opfølgning på studietur

  Uge 18

  Vi evaluerer på det indsamlede materiale, lader os inspirere og får nye idéer.

  Videoinstallation & Click Festival

  Uge 19-20

  Med et defineret tema og nogle konkrete benspænd skal vi udvikle en videoinstallation, som skal udstilles på højskolen. Vi undersøger hvilke kvaliteter der ligger bag en solid videoinstallation, teknisk såvel som æstetisk.

  I weekenden tager vi til Click Festival i Helsingør, hvor vi vil opleve det nyeste nye indenfor digital kunst og performance.

  Forberedelse til projektuger

  Uge 21

  Vi researcher, konceptudvikler og skitserer idéer til semesterprojektet.

  Projektuger

  Uge 22, 23, 24 og 25

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvdefineret kunstprojekt selvstændigt eller sammen med andre. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Afslutningsprojektet er en god øvelse i, hvad det kræver af praktiske og æstetiske overvejelser at udføre et projekt fra idé til færdigt produkt.

  Audiovisuel kunst og Vjing forår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  10-01-2020

  Varighed:
  24 uger

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55