Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Audiovisuel kunst og VJing – forår 2019

  Introduktion

  Uge 3

  Velkommen til Audiovisuel Kunst & VJing! I den første uge skal vi introduceres for hinanden, linjen, og historien bag VJing og audiovisuel kunst. Vi skal også begynde at bruge VDMX, et stykke modulært performancesoftware, som kan mixe videoklip, kamerafeeds, lydinput, kodet grafik og en masse andet i realtime.

  Loop the loop

  Uge 4

  Videoloops er en af de mest grundlæggende elementer i VJing. Vi skal lære at skabe vores egne loops og gøre dem klar til live brug. Ud fra et tema går vi på jagt på det store internet for at finde sjove, skæve og spændende klip der kan klippes og redigeres til nye udtryk.

  Scenografi

  Uge 5

  Vi arbejder med visuel konceptudvikling, scenografi og projection mapping, mens vi forbereder opsætningen til Elektronisk musiks første koncert.

  After Effects – Animation og videoredigering

  Uge 6

  Adobe After Effects er et essentielt redskab for en videokunstner. Softwaren bruges både til klip og postproduktion af realvideo, men er også meget populært at skabe 2D-animationer med. Begyndere kan her få en introduktion til softwaren, mens øvede kan arbejde med mere avancerede teknikker.

  Videoinstallaton

  Uge 7

  Engelsholm er fyldt med spændende rum, kroge og hjørner. Vi lader os inspirere af miljøet og indtager campus med videoinstallationer.

  Rotationsuge

  Uge 8

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værkstedet og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Kreativ Kode – Introduktion til Processing

  Uge 9

  Programmering er det nye sort, og det er slet ikke så svært at komme i gang med som man skulle tro. Du introduceres til programmeringsmiljøet Processing, som kan bruges til at skabe applikationer, der kan bruges til interaktive installationer, som lydmaskiner eller til at skabe visuals.

  Kreativ Kode – Input/Output

  Uge 10

  Vi fortsætter med programmering og begynder at eksperimentere med de mange muligheder, der findes for at kommunikere med computeren og omverdenen, fx. med MIDI controllere, fjernstyring over netværk, Kinect IR-kameraer og Arduino.

  Sovekoncert – forberedelse

  Uge 11

  Vi konceptudvikler og forbereder materiale til Sovekoncerten i uKirke, hvor AVKVJ skal sørge for at lave en helt unik visuel oplevelse i Gethsemane Kirke på Vesterbro i København.

  Sovekoncert – Afvikling

  Uge 12

  Sovekoncerten i uKirke er en meget anderledes måde at opleve samvær og musik. Koncerten er 12 timer lang og nydes uden snak eller mobiltelefoner i Gethsemane Kirke på Vesterbro i København. Vi pakker vores forberedte scenografi og drager mod hovedstaden for at sætte op og afvikle koncerten.

  Cinema4D – Animation i 3D

  Uge 13

  Vi lærer at arbejde med 3D-softwaren Cinema4D som kan skabe utroligt flotte animationer i 3D. Det bliver en uge med masser af keyframes, polygoner, splines og shadere.

  Tapemapping

  Uge 14

  Tapemapping er en simpel, men effektiv måde at skabe illusionen af en tredimensionel virkelighed på todimensionnelle overflader. Med sort tape tegner vi fysiske silhuetter, som fyldes ud med projekterede visuals – det lyder simpelt, men det er krævende og kan virkelig skabe nogle fede resultater.

  LED m. Alex Ramussen/Vertigo

  Uge 15

  Vertigo er et af de førende navne indenfor nyskabende digital kunst og scenografi. Et af deres vartegn er fantastiske LED-installationer, blandt andet The Wave som er blevet vist på Frost Festival i København og Lumiére Light Festival i London. Alex Rasmussen fra Vertigo vil undervise os i, hvordan vi kan bruge LED til at skabe fantastiske lysinstallationer.

  Analoge visuals med gæstelærer Lau Lindqvist

  Uge 16

  Analoge videokameraer, videomixere og videosynthesizere var VJ’ens primære redskaber før computeren. De analoge maskiner bliver stadigt sjældnere, men er evigt aktuelle i kraft af de unikke og uventede udtryk, de kan skabe. Lau Lindqvist (2Dvisuals) er tidligere underviser på Engelsholm og ekspert i analog videografik. Han vil lære os at arbejde med skolens legendariske WJ-MX50 mixere og analoge synthesizer til at lave syret retrografik.

  VDMX Overdrive

  Uge 17

  Vi går rigtigt i dybden med VDMX og udforsker de mange muligheder, softwaren giver. I løbet af ugen skaber vi hvert vores unikke performanceinstrument tilpasset den enkeltes behov og udtryk.

  Island – studietur

  Uge 18

  Island – denne vulkanø med en storslået natur og blot 330.000 indbyggere har frembragt verdenskendte kunstnere, som Bjørk og Olafur Elliasson. Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser. For en audiovisuel kunstner er det desuden en fantastisk mulighed for at skaffe unikt råmateriale, så under ugen vil du få til opgave at indfange lyd og levende billeder fra Island.

  Opfølgning på studietur

  Uge 19

  Vi evaluerer på det indsamlede materiale, lader os inspirere og får nye idéer.

  Click Festival

  Uge 20

  I weekenden tager vi til Click Festival i Helsingør, hvor vi vil opleve det nyeste nye indenfor digital kunst og performance.

  Forberedelse til projektuger

  Uge 21

  Vi researcher, konceptudvikler og skitserer idéer til semesterprojektet.

  Projektuger

  UGE 22, 23, 24 og 25

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvdefineret kunstprojekt selvstændigt eller sammen med andre. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Afslutningsprojektet er en god øvelse i, hvad det kræver af praktiske og æstetiske overvejelser at udføre et projekt fra idé til færdigt produkt.

  Audiovisuel kunst og Vjing forår 2019

  Pris fra:
  1.400 DKK

  Opstart:
  10-01-2019

  Varighed:
  12 eller 24 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55