Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Billedkunst – efterår 2018

  Parafrasen med besøg på kunstmuseum

  UGE 33, 34 og 35

  Gennem tiderne har kunstnere i høj grad ladet sig inspirere af hinanden. At tage udgangspunkt i en anden kunstners værk og lave sin egen personlige version af det kaldes for en parafrase. Det kan gøres på mange måder – vi ser eksempler på, hvordan et motiv, et tema, en detalje eller en farveholdning kan sættes ind i nye rammer.

  Fokus på:

  • Kunsthistorien set gennem parafraserne
  • Grundlæggende maleteknikker
  • Komposition og farvelære

  Det eksperimenterende maleri

  UGE 36, 37

  Siden renæssancen har kunstnere beskæftiget sig med landskabet. Først som en baggrund til billedets egentlige handling, siden som et selvstændigt motiv. Nogle gange er landskabet et helt konkret sted, nogle gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand.

  Til temaet hører også blomster og buketter, der stadig den dag i dag er et populært motiv. Vi ser på forskellige måder at male blomster på og snakker om, hvordan de kan være et billede på forgængelighed, uskyld, det kvindelige køn, død, genopstandelse og meget andet.

  Kultur og natur

  UGE 39, 40

  Siden renæssancen har kunstnere beskæftiget sig med landskabet. Først som en baggrund til billedets egentlige handling, siden som et selvstændigt motiv. Nogle gange er landskabet et helt konkret sted, nogle gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand. Til temaet hører også blomster og buketter, der stadig den dag i dag er et populært motiv. Vi ser på forskellige måder at male blomster på og snakker om, hvordan de kan være et billede på forgængelighed, uskyld, det kvindelige køn, død, genopstandelse og meget andet.

  Studietur

  UGE 41

  Turen går til Amsterdam.

  Grafik – grafik – grafik

  UGE 43 og 44

  Grafik er en selvstændig genre inden for billedkunsten. Det er linoleumstryk, monotypier, collografi og andre teknikker. Det særlige ved grafik er muligheden for at trykke det samme motiv flere gange. En fordel er, at man kan opnå mange forskellige resultater og afprøve et motiv hurtigere og med variation – fx i farven. De første dage gennemgås og afprøves de forskellige teknikker, men inde i forløbet får du mulighed for at eksperimentere med de teknikker, du foretrækker og også blande de forskellige teknikker – måske opstår helt nye udtryk? Det er også oplagt at arbejde videre på værkerne med fx blyant, kul, akvarel og akryl.

  Portræt og selviscenesættelse

  Uge 42, 45 og 46

  Portrættet er en af de helt store genrer i kunsten gennem tiderne. Alle kunsthistoriske perioder har deres bud på, hvordan et menneske kan afbildes. Vi ser eksempler fra forskellige tiders selvportrætter, familieportrætter, kunstnerportrætter osv. men fokuserer især på surrealismens gådefulde og mystiske univers, hvor portrætkunsten i høj grad dyrkes.

  Hvilke objekter kan fortælle noget om dig? Hvordan relateres du til din omverden? Hvilket kropsprog har du lyst til at dyrke? Kan man male et selvportræt uden at male sig selv?

  Fokus på:

  • Selvportrættet gennem kunsthistorien
  • At male portrætter
  • Blindtegning

  Projektuger

  Uge 47, 48, 49, 50 med afsluttende vinterudstilling 15. og 16. december

  Semesteret afsluttes med et individuelt projekt – et forløb, hvor du selv definerer og formulerer rammerne. Det er oplagt at gå i dybden med teknikker, temaer, ismer eller begreber, der allerede er blevet gennemgået i undervisningen – men det er selvfølgelig også muligt at prøve kræfter med dine egne ideer. Projektets forløb består af idégenerering, planlægning, beskrivelse af projektet og en argumentation for indholdet – og selvfølgelig selve udførelsen af projektet.

  Vi slutter af med at lave en stor fælles udstilling. De sidste tre dage i uge 50 opsættes udstillingen, og her er rig mulighed for at få god indsigt i, hvad en stor fælles udstilling kræver af både praktiske og æstetiske overvejelser.

  Fokus på:

  • Idegenerering
  • At beskrive dit eget individuelle projekt og argumentere for indholdet
  • Kuratering (at sætte en udstilling op)
  • At arbejde igennem
   

  Billedkunst efterår 2018

  Pris fra:
  1.400 DKK

  Opstart:
  15-08-2018

  Varighed:
  18 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55