Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Elektronisk musik – efterår 2020

  Elektronisk musik på Engelsholm er ikke bare musik på computer. Det er samtidig også en udfordring af, hvad musik overhovedet er. Vi stifter bekendtskab med både traditionelle, avantgarde, og moderne kompositionsteknikker. Det er hård 4-i-gulvet tech-house og ambient lyd-kunst side om side, for den elektroniske musik er både velegnet til at producere radio-venlige danse-tracks og til at udforske og udfordre selve musikkens fundament. Nogle gange på samme tid.

  Alternative lydkilder

  Uge 33 og 34

  Siden det blev muligt at optage lyd på bånd, har kreative lydkunstnere også brugt de optagne lyde til at lave deres kunst med. Der går en lige linie fra 30’ernes hörfilm over 50’ernes musique concrete til Björk og Matmos, der bygger beats af industrilyde og lyde, der kun eksisterer i den digitale sfære. Det er samtidig lyde, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad det gør ved musikken, at man kan genkende lydenes ophav, og tydeliggør den flydende overgang fra lyd til musik. Vi laver nedslag i den elektroniske musikhistorie – men først og fremmest skal vi selv ud og prøve det af. Optage og generere vore egne lyde, klippe dem i småstykker, strække dem ud af facon, bygge rytmer, melodier og lydcollager af det. Opgaven er perfekt til samtidig at lære og øve de grundlæggende principper inden for sequencing, såsom audio, MIDI, automatisering, softwareinstrumenter, plugins, send- og inserteffekter samt generelle mix-teknikker.

  Syntese

  Uge 35

  Et forløb der handler om at arbejde med – og forstå – et af de mest udbredte, fleksible og grundlæggende instrumenter i den elektroniske verden; synthesizeren. Forståelsen af de basale principper i syntese er relevant i forhold til næsten al elektronisk musik, ligesom det sætter dig i stand til at betjene hundredevis af legendariske instrumenter. Vi kigger på, lytter til, og gør os erfaringer med: waveforms, oscillatorer, lfo'er, filtre, envelopes, modulationsmuligheder og meget mere.

  Live – elektronikken som instrument

  Uge 36

  Hvordan spiller man live med sin computer? Det skal vi øve os på i dette modul. Vi forbereder lyde og loops, sætter knapper på effekter, forbereder vores numre og øver os. Og øver, og øver, og øver lidt mere, for at få den bedst mulige performance ud af det. Til slut holder vi en koncert for resten af skolen. Det bliver muligvis vores første koncert, men det bliver helt sikkert ikke den sidste.

  Songtronica (sammen med sangskrivning)

  Uge 37

  Vi skal blande de to tilgange: elektronisk musik og klassisk sangskrivning. Du kan som sangskriver forvente at blive klogere på studieproduktionen som kunstform; som elektronisk musiker kan du forvente at komme til at arbejde med udgangspunkt i det, der er den historiske baggrund for næsten al musik – melodi og tekst. Alle kan forvente at blive udfordret på deres felt og uden tvivl blive dygtigere som komponister.

  Mixing

  Uge 38

  En uge hvor vi dykker ned i den grundlæggende disciplin at mixe lyd. Hvilke effekter opfylder hvilke formål, hvad betyder de mange parametre, der kan skrues på, og hvordan løser jeg eventuelle problemer med at få musikkens mange elementer til at lyde godt sammen? Mixing er på én gang en helt grundlæggende værkstedsdisciplin inden for elektronisk musik, og samtidig et af de mest magtfulde redskaber i den kreative proces, og vi skal omkring både håndværket og kreativiteten.

  Rotationsuge

  Uge 39

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værksteder og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Soundscape

  Uge 40

  I denne uge kaster vi os over ideen om lyd som et landskab, man kan gå på opdagelse i og arbejder med teknikker til at gøre ens lyddesign engagerende og interessant. Samtidig stiller vi spørgsmålet om, hvad der sker med musik, som ikke har opbygning eller progression som primær funktion, og ser, hvad der kommer ud af at tænke det mere som et øjebliksbillede end som en film.

  Studietur – Amsterdam

  Uge 41

  Medbring optagere, og brug dem flittigt.

  Studietursopgave

  Uge 42

  Inden studieturen vil du få en opgave, som du er begyndt at løse i Amsterdam. Denne uge bruger vi til at fordøje studieturen ved at færdiggøre opgaven.

  Minimalisme

  Uge 43

  Bliv bekendt med nogle af principperne bag minimalistisk musik: Fra avantgardens horrible provokationer – til organiske, hypnotiske og repetitive mønstre. Teknikkerne og ideerne, vi arbejder med, kan anvendes i alle genrer til b.la. trommeprogrammeringer, opbygning af pads, tema- og bassline komposition.

  Grafisk notation

  Uge 44

  Der findes i den elektroniske musiks historie en lang række eksempler på brugen af grafiske partiturer. Det skal vi også prøve! I denne uge oversætter vi tegninger, krummelurer, symboler og egne streger til musik. Vi arbejder i krydsfeltet mellem det visuelle og det audielle og undersøger, hvad den grafiske notation kan – og ikke kan. Det er ikke nødvendigt at kunne læse noder – men det er en hjælp, hvis du kan tegne en giraf. Kunstnere som Aphex Twin, Brian Eno, Karlheinz Stockhausen, Else Marie Pade, John Cage og Morton Feldman, har alle gjort brug af grafisk notation.

  Praktikanter fra konservatoriet

  Uge 45-46

  Vi får besøg af 2.års-studerende fra DIEM, den elektroniske musikuddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Som et led i deres uddannelse skal de prøve at undervise i to uger, og det er ikke til at vide, hvad de vil finde på, men det plejer bestemt ikke at være kedeligt. Forvent at blive udfordret. De vil samtidig kunne give et indtryk af studiemiljøet på DIEM, og hvad der kræves for at komme ind på uddannelsen.

  Projektuger

  Uge 47-50

  Projektugerne er perioden, hvor man arbejder intensivt og i dybde med et selvformuleret projekt. Der er meget brede rammer for, hvad projektet kan handle om: En monstrøs 12 meter høj lydinstallation, et sample-instrument, der aldrig er nogen, der har hørt før, eller en minimalistisk electonica EP. Projektugerne er en unik chance for at komme i dybden med et selvformuleret musikalsk projekt under kyndig vejledning. De første dage af projektugerne arbejder vi med hvordan man formulerer et projekt, sætter deadlines, finder et spændende emne. Fra idé-fasen til udførelsen. Den sidste uge af projektperioden er rettet mod semesterets afslutningsudstilling, hvor alle linjer præsenterer deres værker.

  Elektronisk musik efterår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  13-08-2020

  Varighed:
  18 uger

  Få en rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55

  I songtronica ugen fik jeg lært og afprøvet mine kompetencer inde for ideudvikling, genre udvidelse og samarbejde. Det var en super fed oplevelse at få hjælp af Simon og Simon fra CHINAH. Man fik en masse gode snakke og tips omkring musikproduktion, og diverse musik nørderi.

  Rasmus Kvist Aagaard
  Elev på Elektronisk musik i 2019