Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Fabulerende maleri

  Har du brug for ny inspiration og et skub videre med maleriet?

  • Så kom på Mette og Jonas´ kursus og få en masse nye teknikker og maleriske greb med i bagagen.

  Kender du det, at det kan være svært at komme i gang på det hvide lærred?

  • Så giver Mette og Jonas dig nye tilgange til, hvordan du kan starte på et maleri - endda uden altid at have en klar idé først.

   

  Du får teknikker i, hvordan selve malingen kan vise dig vejen til at starte med. Fx ved at lære en helt speciel blanding af akrylmaling og vand, hvor du med konsistensen af malingen og påføringen af den - kombineret med plastic-ark - kan skabe helt fantastiske mønstre, der kan inspirere dig til det videre forløb med maleriet.

  I en anden teknik kan du med spraydåser og dryppeteknik lære at lave fantastiske, tilfældige baggrunde, så du bare kommer i gang på det hvide lærred.

  Det handler om at frigøre sit maleri og komme frem til nye, uventede udtryk.

   

  Herefter lærer Mette og Jonas dig, hvordan du kommer videre med disse udtryk og mønstre.
  Måske bliver den malede, abstrakte baggrund til forgrund - eller selve objektet - i det videre maleri.

  Lær, hvordan du kan gøre billedet malerisk interessant og overraskende - også for en eventuel beskuer af maleriet. Vi skal ikke blot illustrere en idé - vi skal lade maleriet tale på maleriets egne, interessante præmisser.

  I stedet for blot at bruge maling og pensel, lærer Mette og Jonas dig, hvordan du kan lave skarpe kontraster til den “vilde” malede baggrund med posca- og molotowtusser og med malertape og skabeloner. Man kan også projicere figurer op på lærredet, så man får de helt rette proportioner midt i det fabulerende maleri. Lær også, hvordan man bearbejder billeder på den måde.

  For det er ofte kontrasterne, der gør et maleri interessant at kigge på.

  Kontraster mellem de store, passioneret malede flader og de små, skarpe detaljer.

  “Krims-krams” og rene flader. Tilfældigt opståede mønstre og skarpe gennemtænkte viderebearbejdninger.

   

  Materialer til brug på kurset: Almindelig akrylmaling (fx Galeria eller Vallejo), Posca- og Molotowtusser, plastic/overhead-ark, malertape - både den bredeste til afdækning og den smalleste til fine detaljer, lærred - opspændt og/eller løst, pensler - både runde/spidse/fine og brede (motlere), spraydåser, kraftig karton til skabeloner. Evt. hvis man selv har en lille, bærbar projektor, der kan tilsluttes ens egen mobiltelefon eller bærbar computer - men det er ikke et must - der er også overheadprojektorer på stedet.

  Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: Pensler, maling og lærreder

  Værkstedsafgift på 100 kr.

   

  Og så skal vi bare lade fantasien få frit løb og skabe fabulerende malerier med blandinger af de abstrakte mønstre og genkendelige, skarpe hverdagslandskaber og interiører.

  Mette og Jonas glæder sig til at skabe en energisk og inspirerende uge med maleriet i højsædet på Engelsholm Højskole - vel mødt!

  Tags :

  Fabulerende Maleri

  Pris fra:
  4.500 DKK

  Opstart:
  10-07-2022

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Mette Rishøj

  Lærer