Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Familiehøjskole: Teater og musik

   

  NB: Meget få sengepladser tilbage! 

   

  Vi skal i 2021 arbejde med stykket Atlantis. Kom og vær med i en musical på et kursus for hele familien (fra 6-99 år). Tag dine børn, børnebørn, onkler, tanter og bedsteforældre med – alle er velkomne.

  Særlig ungdomspris for 18-21-årige – 2.400 kr.

  På højskole med hele familien

  Det at være på højskole og lave en musical sammen med sin familie er noget helt specielt. Det handler om et fælles projekt, hvor alle er en brik i puslespillet, og man får lov at prøve noget nyt af, og opdage at man kan mere, end man tror.

  Vi laver stykket, sangene, musikken, kostumerne, rekvisitterne og kulisserne selv. Lærerne kommer med rammen for historien, hvorefter teaterholdene udvikler skuespil og replikker, og de voksne skaber den omkringliggende stemning på diverse værksteder. Vi arbejder ikke med hovedroller og solosang. Vi arbejder på en måde, hvor hvert barn opbygger deres egen teaterfigurs karakter og laver replikkerne selv, og der er roller til drenge og piger i alle aldre.

  Vi lægger vægt på den udvikling børnene gennemgår i løbet af ugen – resultatet er en fantastisk forestilling, der også stråler af de voksnes store arbejde. Børnene bliver delt ud i grupper efter alder: de mindste – de mellemstore – og de store. Som voksen vælger du dig ind på et værksted, som du vil være en del af hele ugen.

  Værksteder

  Musik

  På musikværkstedet spiller vi musikken til musicalen. Noget af musikken er skrevet på forhånd, men der skrives også ny musik. Du skal ikke kunne spille på et instrument for at være på værkstedet, men lidt musikkendskab er en fordel.

  Kor og sangskrivning

  I sangskrivning skrives teksterne til musicalens sange. Musikværkstedet skriver herefter tonerne til, og så skal der synges kor (enstemmigt og flerstemmigt), som til sidst bliver en del af stykket.

  Systuen

  Her syes der kostumer og dragter til musicalen. Vi bruger nogle enkle principper og praktisk snilde til at sy nogle fantastisk smukke kostumer, så hvert barn får sit eget. Her er det godt med nogle voksne hjælpere med en smule erfaring, der allerede kan betjene en symaskine til husbehov.

  Scenografi og VJ

  På dette værksted bygges scenen op. Det gælder om på den mest kreative og alligevel enkle måde at få skabt et miljø, der passer til musicalen. Vi arbejder også med lyset til scenen, og derudover laver vi video motiver (VJ), hvor vi tager billeder, tegner tegninger og laver videoer, der kan projekteres op på scenen og bruges som en del af scenografien.

  Rekvisitter

  Her laves rekvisitterne, der skal bruges i musicalen. Det gælder om at bruge de værktøjer, vi har, til at lave de flotteste rekvisitter ud af simple materialer.

  Mere end musical

  Engelsholm er et gammelt smukt slot med voldgrav og park, og udgør i sig selv meget inspirerende omgivelser. Udover at arbejde med musicalen bliver der højskole med sang, fortælling, leg og samvær for både børn og voksne. En dejlig måde at holde ferie på med hele familien.

  Familiehøjskole: Teater og musik

  Pris fra:
  4.500 DKK

  Opstart:
  18-07-2021

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Benedikte Ryhl Toft

  Kursusleder

  addteacher-img

  Line Broløs

  Kursusleder