Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Maleri: Gentagelser, rytme og dynamik

  I denne uge skal vi arbejde med gentagelser, rytme og dynamik - begreber, der tit forbindes med musikken, men som også er virkemidler, der kan bidrage til at få et maleri til at fungere. Når man gentager, forstærker man. Et visuelt ekko, der kan understrege visse områder eller aspekter af et billede. Men det kan også skabe ro i et ellers kaotisk motiv.

  Eller ”redde” et billede, hvis det mangler sammenhæng eller fokus. Ved at gentage en bestemt form, et motiv, en farve eller en bestemt type af penselstrøg, kommer der en rytme. Tænk på van Goghs sitrende penselstrøg eller Georges Seurats prikker. Vi arbejder med forskellige teknikker, der kan skabe strukturer på lærredet men det kan også være, det er en bestemt form, der skal gentages på forskellige måder.

  Gennem inspirationsoplæg viser vi kunsthistoriens brug af mønstre og gentagelser – og hvor mange måder de kan tages i brug på. Tænk på Andy Warhols serielle udtryk, Julie Nords dekorative univers og Pierre Bonnards mønstrede tekstiler. Du kan allerede nu begynde at samle billeder af gentagelser, mønstre, tapet – gå på jagt i fotoalbums, naturen, tekstiler, porcelæn osv. Mønstre og gentagelser kan også være bogstaver, tal, udråbstegn og anden symbolik. Undgå at tænke i færdige billeder på forhånd, men tag gerne en masse inspiration med og vær åben for, hvordan det kan bruges!

  Medbring billederne på din computer eller telefon – eller i en printet version. Du får mulighed for at projicere billederne op på lærred enten ved brug af overhead eller projektor.

  Værkstedsafgift på 75 kr.

  Medbring gerne dit eget malergrej. Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer:

  Pensler, maling, lærred og lign.

  Tags :

  Maleri: Gentagelser, rytme og dynamik

  Pris fra:
  4.700 DKK

  Opstart:
  24-04-2022

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Kristine Hellesø Appel

  Gæsteunderviser