Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Modulplan FormLab – efterår 2019

  Modellering

  Uge 33 og 34

  Dette kursus tager favntag med en klassisk skulpturtradition.
 Vi arbejder med at modellere efter levende model. Udgangspunktet er at se på et menneske eller dyr, og omsætte sanseindtrykket til form. 
Fokus er fortolkningen af sanseindtryk – det fortællende og fabulerende.
 Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket, og vildskab i bevægelse.
 Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

  Den drejede form – keramiske grundteknikker

  Uge 35

  Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker, samt formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver. Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

  Det pustede glas – grundteknikker i glaspustning

  Uge 36

  I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning. Hvordan du fanger an, og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.

  Værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene dem, og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenderne.

  Raku

  Uge 37

  Det er ild, røg og intens varme. Vi brænder vores drejede keramik i denne rå teknik – raku. Du kommer til opleve at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft.

  Rotationsuge

  Uge 38

  Prøv et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værksteder og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger. 

  Den geometriske vase

  Uge 39

  Formernes ideelle modsætning. Vasens geometriske formsprog står i modsætning til blomsternes organiske univers, og sammen vil vi skabe en smuk fortælling om vasen og blomsterne. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater. 

  Cane Work Glass

  Uge 40

  Cane er en teknik, hvor du bruger stænger af farve til at fange mønster i det varme glas. Du kan skabe enkle eller komplekse farvermønstre ved hjælp af glasperler. Lær hvordan du bruger teknikken, og anvender den på dit eget design.

  Studietur Amsterdam

  Uge 41

  Amsterdam har et fantastisk kulturliv. Det dykker vi dybt ind i. Du vil opleve og se den etablerede platform for kunst og musik, såvel som undergrundsscenen. Vi besøger kunst-, musik- og designskoler, samt spillesteder, museer, gallerier og specielle designshops.

  Det modellerede kagebord

  Uge 42 og 43
  Forestil dig, at keramikken eller glasset på kagebordet, får oplevelsen til at blive fortryllende. FormLab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik eller glas til bordets glæder. I disse uger vælger du selv, om du vil realisere dit design i glas eller keramik.

  Porcelæn

  Uge 44

  Porcelæn – det hvide guld. Du kommer til at afprøve og fange essensen af det fantastiske materiale. Vi lægger ud fra første dag i kurset med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænsleret.

  Glas Gral teknik

  Uge 45

  Du kommer til at arbejde med at kombinere billede og form. Gral teknik er en metode, hvor du lærer at overføre billeder på glas. Du vil puste glas, som du har designet, til at være den ønskede form, der kan bærer dit valgte motiv. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab, og guider dig fra ide til færdigt resultat.

  Keramiske beholdere

  Uge 46

  Funktionel keramik til skønhed og brug. Hvordan kan vi bruge fortidens keramik som udgangspunkt for et redesign, der svarer til vores tids ønsker om skønhed og brug? Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller, og realiseres i dit eget og endelige design.  

  Projektuger

  Uge 47, 48, 49 og 50

  Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I dette sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer. Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk.

  Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idegenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.

  FormLab / glas / keramik efterår 2019

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  15-08-2019

  Varighed:
  18 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55