Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Modulplan FormLab – efterår 2019

  Modellering

  Uge 33 og 34

  Dette kursus tager favntag med en klassisk skulpturtradition.
 Vi arbejder med at modellere efter levende model. Udgangspunktet er at se og omsætte sanseindtrykket til form. 


  Fokus er fortolkningen af sanseindtryk – det fortællende og fabulerende.
 Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.
Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

  Den drejede form – keramiske grundteknikker

  Uge 35 og 36

  Du kommer til at lære grundlæggende teknikker i drejning på værkstedets elektriske drejeskiver, som bliver udgangspunkt for din formgivning – det vil sige den formfortælling, som du ønsker at udtrykke. Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

  Det pustede glas – grundteknikker i glaspustning

  Uge 35 og 36

  I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning. Hvordan du fanger an og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.

  Værkstedets ovne og udstyr bliver gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene dem og arbejde videre i værkstedet efter undervisningen og i weekenden.

  Porcelæn

  Uge 37

  Du kommer til at afprøve og fange essensen af det fantastiske materiale: Porcelæn – det hvide guld. Vi lægger ud fra første dag i kurset med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet, og på den sidste dag i kurset står du med noget keramik og tænker: Hvor kom det lige fra?

  Rotationsuge

  Uge 38

  Prøv et andet værksted. Det bliver en uge med andre oplevelser end de ventede. Du kommer på ekspedition i højskolens andre fagligheder. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger. 

  Det dækkede bord

  Uge 39 og 40

  Forestil dig, at serveringsskålen eller glasset på det dækkede bord får oplevelsen af maden til at blive en fortryllende oplevelse.
  Formlab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi, ved at tilføje verden et lille eventyr.

  Du kommer til at forme unik keramik eller glas til bordets glæder. På dette kursus arbejder vi med funktionalitet og æstetik. Hvad vil det sige, at en genstand er brugbar? Kan det smukke fremhæve funktionaliteten? Du kommer til at vælge at realisere dit design i glas eller keramik.

  Studietur Amsterdam

  Uge 41

  Amsterdam har et fantastisk kulturliv. Det tager vi på ekspedition i. Du vil opleve både den etablerede kunst og musik, såvel som undergrundsscenen. Vi besøger kunst, musik og designskoler, samt spillesteder, museer, gallerier og specielle designshops og meget andet.

  Glas workshop

  Uge 42
  Denne workshop handler om glas på en uventede måde.

  Skulptur – guerillametoder og installerede parasitter

  Uge 43 og 44

  Du er i verden, og vil noget med denne verden! Projektet har som mål at lave stedspecifikke installationer i keramik eller glas. Udgangspunktet er dine observationer og oplevelse af et valgt sted. Hvad fortæller stedet dig? Hvilken ideer kommer til dig? Hvad vil du fortælle?

  Projektet giver dig redskaber til at bearbejde sanseindtryk til form. Du tilfører, monterer og installerer dit glas eller keramik som en parasit på dit valgte sted. Du får værktøjerne til at være guerilla på højskolen.

  Glaslampe

  Uge 45 og 46

  Design en unik funktionel lampe i varmt glas. Vi begynder med dit design, skitse og arbejde gennem processen med at skabe din egen lampe. Du udvikler i hele processen fra idé til produkt og lærer at designe en personlig lampe.

  Den keramiske container

  Uge 45 og 46

  Container giver forestillinger om en beholder med låg, og at der er et indhold. Du arbejder med ideer om containeren og indholdet i den. Hvordan kommer det til at give retning til dit formgivning?

  Teknikken er bestemt af dig og dine ideer.

  Projektuger

  Uge 47, 48, 49 og 50

  Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.

  Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk.

  Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.

  FormLab / glas / keramik efterår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  13-08-2020

  Varighed:
  18 uger

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55