Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplanen for foråret 2021 er ikke klar endnu, men her kan du se, hvordan den ser ud i 2020:

  Modulplan for FormLab – forår 2020

  Figurativ modellering

  Uge 3


  Udgangspunktet er at se og omsætte dette sanseindtryk til form. Du kommer til at bearbejde og fortolke dine sanseindtryk i et fortællende og fabulerende formsprog.
Teknikken er modellering.

  Grundteknikker i glaspustning og keramik

  Uge 4, 5 og 6

  Den drejede form – keramiske grundteknikker

  Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker som centrering og optræk, samt formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver. 

  Det pustede glas – grundteknikker i glaspustning

  I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning: Hvordan du fanger an og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.

  Værkstedets ovne og udstyr bliver gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene dem og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

  Glaseringsteknik og ovnbrændinger

  Du introduceres til forskellige måder at glasere keramik på. Formlab Keramik råder over to elovne, og du lærer at fylde ovn og brænde din glaserede keramik.

  Hot Shop Glassworkshop

  Uge 7

  En eksperimenterende tilgang til at arbejde med glas med Amalie Larsen og gæstelærer Ida Wieth.

  Rotationsuge

  Uge 8

  Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger. Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. Rotationsugen afprøver og beriger dig i uventede oplevelser.

  Det dækkede bord – funktionel glas og keramik til skønhed og brug

  Uge 9, 10 og 11

  Formlab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik og glas til bordets glæder. Kan en smukt glas få drikken til at smage bedre? Kan en håndlavet tallerken få maden til at se vidunderlig indbydende ud?

  Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller og realiseres i dit eget og endelige design.  Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab og guider dig fra ide til færdigt resultat.

  Glaslamper eller tekander, kaffekander og andre kander

  Uge 11, 12 og 13

  Vælg om du vil følge undervisning i glas eller i keramik:

  Glaslamper

  Design en unik funktionel lampe i varmt glas. Her begynder vi med dit design, din skitse og arbejdet gennem processen med at skabe din egen lampe. Du udvikler i proces fra idé til produkt. Lær at designe en personlig lampe.

  Tekander, kaffekander og andre kander

  Denne workshop er et udvidet drejekursus med fokus på, at en kander består af en række elementer: beholder, hank, tud og låg. Du kommer til at formgive og realisere en tekande i eget design. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab, og guider dig fra ide tilfærdigt resultat.

  Glas Gral Teknik eller Keramiske fade

  Uge 14, 15 og 16            

  Vælg om du vil følge undervisning i glas eller i keramik:

  Glas Gral Teknik

  Gral teknik er en metode, hvor du lærer at overføre billeder på glas. Du kommer til at arbejde med at kombinere billede og form. Du vil puste glas, som du har designet, til at være den ønskede form, der kan bære dit valgte motiv.

  Keramiske fade – Inspired by Nature  

  "Look deep into nature and you will understand everything better", sagde Albert Einstein. Det er udgangspunktet for en ekspedition ud og ind i naturen.  Vi undersøger, hvad naturen kan give os af inspiration, og vi fortolker det ind i en nutidig kontekst – Nature strikes back!

  Du bliver indført i pladeteknik som grundlag for at lave keramiske fade, og hvordan du kan give disse flader farve.

  Studietur – Irland

  Uge 17

  Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, og krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Porcelæn

  Uge 18 og 19

  Det karakteristiske er netop materialets rene, hvide tone, samt at skræven – når den er tynd – kan det blive semitransparant. Kurset er en læring i at beherske teknikken i arbejde tyndt og abstrakt dekorativt. Formgivningen har fokus på beholdere til brug.

  Guerillametoder & installerede parasitter

  Uge 20 og 21

  Du er i verden og vil noget med denne verden! Projektet har som mål at lave stedspecifikke installationer i keramik og/eller glas. Du får viden og kundskaber til at bearbejde sanseindtryk og oplevelser til formfortolkninger, som du tilfører, monterer og installerer i verden, som en parasit på den.

  Projekt

  Uge 22, 23, 24 og 25

  Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.

  Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk. Projektugerne kulminerer i en stor fælles udstilling for alle linjer.