Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Modulplan for FormLab – forår 2020

  Figurativ modellering

  Uge 3                                 

  Udgangspunktet er at se og omsætte dette sanseindtryk til form. Du kommer til at bearbejde og fortolke dine sanseindtryk i et fortællende og fabulerende formsprog.
Teknikken er modellering.

  Den drejede form - Keramiske grundteknikker

  Uge 4-6

  Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker som centrering og optræk, samt formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver. 

  Det pustede glas – Grundteknikker i glaspustning

  I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning: Hvordan du fanger an og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.

  Værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene dem og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

  Glaseringsteknik og ovnbrændinger

  Du introduceres til forskellige måder at glaserer keramik på. Formlab Keramik råder over to elovne, og du lærer at fylde ovn og brænde din glaserede keramik.

  Porcelæn

  Uge 7

  Porcelæn – det hvide guld.  Du kommer til at afprøve og fange essensen af dette fantastiske materiale. Vi lægger ud fra første dag i kurset med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet. På den sidste dag i kursus, står du med noget keramik, og tænker: Hvor kom det lige fra?

  Rotationsuge

  Uge 8

  Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger. Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. Rotationsugen afprøver og beriger dig i uventede oplevelser.

  Det dækkede bord - Funktionel glas og keramik til skønhed og brug

  Uge 9-10   

  Formlab bygger på et håb, en tro og en intention, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik til bordets glæder. Kan en smukt glas få drikken til at smage bedre? Kan en håndlavet tallerken, få maden til at se vidunderlig indbydende ud?

  Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller og realiseres i dit eget og endelige design.  Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab og guider dig fra ide til færdigt resultat.

  Croquismodellering

  Uge 11

  Kurset tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition.
Vi arbejder med at modellere efter model. Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.


  Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater. Teknikken er modellering.

  Free form glas

  Uge 12

  Kurset tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition. Vi arbejder med at modellere. Denne workshop tager sit udgangspunkt i at bruge "fri form" og "simpel design" til at skabe funktionelle objekter.

  Glaslampe

  Uge 13-14

  Design en unik funktionel lampe i varmt glas. Her begynder vi med dit design, din skitse og arbejdet gennem processen med at skabe din egen lampe. Du udvikler i proces fra idé til produkt. Lær at designe en personlig lampe.

  Tekander

  Denne workshop er et udvidet drejekursus med fokus på, at en tekande består af en række elementer: beholder, hank, tud og låg. Du kommer til at formgive og realisere en tekande i eget design.

  Raku

  Uge 15

  Det er ild, røg og intens varme i denne uge. Vi brænder vores drejede keramik i den rå teknik – raku. Du kommer til at lære at håndtere det 800 grader varme keramik i fri luft.

  Guerillametoder & installerede parasitter

  Uge 16

  Du er i verden, og vil noget med denne verden! Projektet har som mål at lave stedspecifikke installationer i keramik og/eller glas. Du får viden og kundskaber til at bearbejde sanseindtryk og oplevelser til formfortolkninger, som du tilfører, monterer og installerer i verden, som en parasit på den.

  Studietur – Irland

  Uge 17

  Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, og krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Guerillametoder & installerede parasitter – fortsat...

  Uge 18

  Glas Gral Teknik

  Uge 19-20

  Gral teknik er en metode, hvor du lærer at overføre billeder på glas. Du kommer til at arbejde med at kombinere billede og form. Du vil puste glas, som du har designet, til at være den ønskede form, der kan bære dit valgte motiv. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab og guider dig fra ide til færdigt resultat.

  Keramiske fade – Inspired by Nature  

  "Look deep into nature and you will understand everything better", sagde Albert Einstein. Det er udgangspunktet for en ekspedition ud og ind i naturen.  Vi undersøger, hvad naturen kan give os af inspiration, og vi fortolker det ind i en nutidig kontekst - Nature strikes back!

  Du bliver indført i pladeteknik som grundlag for at lave keramiske fade, og hvordan du kan give disse flader farve.

  Intro projektforløb

  Uge 21

  Der er fokus på af få afsluttet tidligere projekter og på introduktioner til det afsluttende projekt

  Projekt

  Uge 22, 23, 24 og 25

  Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om, at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.

  Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk. Projektugerne kulminerer i en stor fælles udstilling for alle linjer.