Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Modulplan for FormLab – forår 2020

  Obs! Semesterplanen for forår 2020 er klar ca. 1. juli. Se hvordan den så ud i 2019 her:

   

  Det modellerede kagebord

  Uge 3

  Spørgsmålet er: Hvad er vores forestillinger om et kagebord i dag? Det er udgangspunktet for vores forsøg med at skabe en keramik, der bearbejder ideen om en oplevelse i en nutidig kontekst.

  Teknikken er modellering. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

  Den drejede form – keramiske grundteknikker

  Uge 4-6

  Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker, som centrering og optræk, samt formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver.

  Det pustede glas – grundteknikker i glaspustning

  Uge 4-6

  I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning. Hvordan du fanger an, og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.

  Værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene disse, og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

  Glaseringsteknik og ovnbrændinger

  Uge 4-6

  Der er introduceres til forskellige måder at glaserer keramik på.

  Formlab Keramik råder over 2 elovne, og du lærer at fylde ovn og brænde din glaseret

  keramik. 

  Tekstur, mønster og rytme

  Uge 7

  En flade er ikke blot en flade. Den har et udtryk – en rytme i tekstur og mønster.

  I denne uge afprøver vi fladers fortælling i materialerne glas og keramik.

  Rotationsuge

  Uge 8

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værkstedet og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Det dækkede bord – funktionelt glas og keramik til skønhed og brug

  Uge 9, 10 og 11

  Formlab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik til bordets glæder. Kan et smukt glas få drikken til at smage bedre? Kan en håndlavet tallerken få maden til at se vidunderlig indbydende ud?

  Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller og realiseres i dit eget og endelige design. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden og kundskab og guider dig fra ide til færdigt resultat.

  Porcelæn

  Uge 12

  Porcelæn – det hvide guld. Du kommer til at afprøve og fange essensen af dette fantastiske materiale. Vi lægger ud fra første dag i kurset med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet, og på den sidste dag i kurset står du med noget keramik, og tænker: Hvor kom det lige fra?

  Det støbte glas

  Uge 13


  Her vil du opleve, hvordan du smelter glas i en ovn. Teknikken gør det muligt, at skabe objekter i glas, der er identiske med den, du oprindeligt har modelleret i voks. Ligesom mange andre støbegods, skaber du din form i voks, og vil i sidste ende lave en solid glaskopi af den figur. Et solidt glasobjekt til at tage med dig hjem i dit eget design.

  Ovnformet glas

  Uge 14

  Vi vil lære mere om mulighederne for ovnformet glas, og hvordan du med en teknik kan skabe glas i en ovn. Inspireret af dine omgivelser vil du skildre et scenarie i glas. Ved hjælp af form og farve skaber vi et glasmaleri, der viser en scene eller et billede, du vælger. Du lærer også at klippe, polere og afslutte dit design.

  Drejede keramiske idealformer

  Uge 15, 16 og 17

  Du kommer til at udvikle din teknik i drejning. Hvad er en idealform? Vi laver ting til brug, der vil bryde med vante forestillinger om udtryk, brug og funktion. Kurset er Tim Burtons ”Alice in Wonderland” i omgangen med vores forestillinger, ideer, vores møde og arbejde med materialet og formgivning.

  Du kommer til at afprøve og eksperimentere med at opdrive organiske former i en ekspressiv tilgang, der bliver udgangspunkt for transformation, sammenstød og nedbrydning.

  Glaslampe

  Uge 15 - 17

  Design en unik funktionel lampe i varmt glas. Her begynder vi med dit design, din skitse og arbejder gennem processen med at skabe din egen lampe. Du udvikler i proces fra ide til produkt. Lær at designe en personlig lampe.

  Island – studietur

  Uge 18

  Island – denne vulkanø med en storslået natur og blot 330.000 indbyggere har frembragt verdenskendte kunstnere, som Bjørk og Olafur Elliasson. Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, og krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Raku

  Uge 19

  Det er ild, røg og intens varme. Vi brænder vores drejede keramik i den rå teknik – raku. Du kommer til opleve at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft.

  Cane work glas

  Uge 20 & 21

  Cane er en teknik, der bruger stænger af farve til at fange mønster i det varme glas. Du kan skabe enkle eller komplekse farvermønstre ved hjælp af glasperler. Lær hvordan du bruger teknikken og anvender den på dit eget design. To uger med fokus på cane pulling og cane pickup.

  Keramiske fade – inspired by Nature

  Uge 20 & 21

  "Look deep into nature and you will understand everything better" sagde Albert Einstein. Det er udgangspunktet for en ekspedition ud og ind i naturen. Vi undersøger, hvad naturen kan give os af inspiration, og vi fortolker det ind i en nutidig kontekst – nature strikes back! 

  Du vil blive indført i pladeteknik som grundlag for at lave keramiske fade, og hvordan du kan give disse flader farve.

  Projektuger

  Uge 22, 23, 24 og 25

  Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I dette sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer. Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk.

  Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idegenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.

  FormLab / glas / keramik forår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  10-01-2020

  Varighed:
  24 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55