Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Fotografi – efterår 2020

  Snapshot

  Uge 34

  Snapshot er en fotografisk strategi, hvor fotografen bruger kameraet frit, intuitivt og som en forlængelse af sin egen krop. Det fotografiske snapshot er fyldt med udtryk, energi og fortællinger om fotografens egne drømme og længsler. I de første to uger slipper vi kontrollen og laver fotografisk dagbogspoesi.     

  LYS

  Uge 35

  Sammen skærper vi vores blik og forståelse for lys og undersøger, hvordan vi kan bruge lyset til at udtrykke os fotografisk. Vi lærer kameraet at kende, så vi teknisk er rustet til resten af forløbet.

  Analogt fotografi

  Uge 36

  I uge 36 og 37 skal vi arbejde analogt med fotografi. Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af kemi og vores egne hænder. Du vil lære, hvordan man eksponerer ved hjælp af lysmåler, hvordan man fremkalder film, kopierer billeder fra negativer i mørkekammeret og hvordan man scanner dem til digitale filer. 

  Studiefotografi, flash og teknik

  Uge 37

  At bruge eksternt lys åbner op for nye måde at lege med fotografi, at kontrollere fotografi og at tænke fotografi. Vi ruller gardinerne ned og lærer vores fotostudie at kende. I løbet af ugen undersøger vi flashlys, lyslægning og personinstruktion. Vi arbejder med forskellige udtryk, fra tilfældighed og hård, direkte flash til opstillede portrætsituationer, hvor vi planlægger og designer vores eget lys.

  Non-profit fotografi

  Uge 38

  Nonprofits og NGO'er eksisterer kun, hvis de kan fortælle deres historie, vise hvad de arbejder for og overbevise os om hvorfor man skal støtte dem. Og det skal vi hjælpe dem med. Vi skal bruge vores kreativitet og vores kamera til at fortælle med.

  I løbet af kursets vil du samarbejde med en organisation eller forening, og lave billeder de kan bruge til at promovere deres arbejde (til kampagner, sociale medier etc, ). Dit fotografi bliver brugbart, samtidig med at du bliver inspireret og motiveret til at eksperimentere og afsøge originale veje.

  Rotationsuge

  Uge 39

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værkstedet og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Non-profit fotografi fortsat...

  Uge 40

  Amsterdam – studietur

  Uge 41

  Gæstelærer

  Uge 42

  Ureal/Real – Iscenesat fotografi

  Uge 43

  Fotografi er forankret i det virkelige: Vi understøtter vores hukommelse med fotografier og vender tilbage til gamle fotografier på samme måde, som vi vender tilbage til virkelige minder. I det iscenesatte fotografi bliver relationen mellem fotografi og virkelighed udfordret. Her er fotografen – som maleren eller instruktøren – skabende, og han/hun kan tilrettelægge sin egen virkelighed ved hjælp af lys, manipulation, statister, osv. I løbet af ugen skal du selv lave en iscenesættelse; et fotografisk tableau.         

  Real/Unreal – Reportage fotografi

  Uge 44

  I reportageugen ser vi på det, der sker omkring os. Vi laver fotografisk dokumentation om et emne, som står os nært og som vi gerne vil sætte fokus på. Herigennem udvikler vi vores egen metode til at indgå fotografisk i samfundet, samt vores evne til at bruge kameraet som nøgle til at komme tættere på det vi synes er spændende. Vi bruger reportageugen til at skubbe noget indignation ind i fotografiet. Til at rykke ved vores mod,  vores grænser og til at råbe højt med billeder.  

  Eksperimenterende landskabsfotografi

  Uge 45 og 46

  Rundt om Engelsholm Højskole rejser sig og falder et kulturlandskab med marker, læhegn, ådal og hede. Køerne græsser, mens uglen sover i det gamle egetræ. Her er ingen farer og ingen synlig forurening. Hvordan kan vi beskrive dette landskab med fotografi uden at producere kedelige, klichefyldte postkort? Hvordan kan vi - fotografisk og menneskeligt - forholde os til det?  

  Projektuger

  Uge 47 til uge 50

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvstændigt eller fælles projekt, som du selv definerer. Det handler om at komme i dybden med lige præcis den del af faget, du brænder for. 

  Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Fotografi efterår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  13-08-2020

  Varighed:
  18 uger

  Få en rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55