Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Fotografi – efterår 2018

  Snapshot

  Uge 34 og 35

  Snapshot er en fotografisk strategi, hvor fotografen bruger kameraet frit, intuitivt og som en forlængelse af sin egen krop. Det fotografiske snapshot er fyldt med udtryk, energi og fortællinger om fotografens egne drømme og længsler. I de første to uger slipper vi kontrollen og laver fotografiske dagbogspoesi.

  Analogt fotografi

  Uge 36 og 37

  I uge 36 og 37 skal vi arbejde analogt med fotografi. Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af sølv, kemi og vores egne hænder. Du vil lære, hvordan man eksponerer ved hjælp af lysmåler, hvordan man fremkalder film, kopierer billeder fra negativer i mørkekammeret og hvordan man scanner dem til digitale filer.

  Anderledes uge

  Uge 38

  Fællesuge på tværs af linjer.

  Portrætfotografi

  Uge 39 og 40

  At fotografere et andet menneske er at møde et andet menneske. Portrætfotografier indeholder altid rester af virkelige menneskers virkelige møder. Portrætsituationen er altid relevant; den udfordrer og spejler vores måde at være i relation til andre mennesker.

  I uge 39 og 40 skal vi kigge ind i portrætfotografiets store, alsidige historie og afprøve forskellige portrætteknikker i og udenfor studiet.

  Studietur – Amsterdam

  Uge 41

  Turen går til Amsterdam og elever på fotografilinjen, skal fotografere på baggrund af en konkret opgave.

  Gæstelærer

  Uge 42

  Landskabsfotografi

  Uge 43 og 44

  Rundt om Engelsholm Højskole rejser sig og falder et kulturlandskab med marker, læhegn, ådal og hede. Køerne græsser, mens uglen sover i det gamle egetræ. Her er ingen farer og ingen synlig forurening. Hvordan kan vi beskrive dette landskab med fotografi uden at producere kedelige, klichefyldte postkort? Hvordan kan vi - fotografisk og menneskeligt - forholde os til det?

  Fotografi som objekt

  Uge 45 og 46

  Fotografier er plastiske; de skifter betydning afhængig af hvordan og hvor de bliver produceret, monteret og præsenteret. I uge 45 og 46 vil vi undersøge og afprøve, hvordan vi kan skabe fortælling og betydning, når vi gør vores fotografier til fysiske objekter. Hvad sker der f.eks. hvis vores fotografier kun printes i frimærkestørrelse? Hvis de bliver fremkaldt direkte på en sten?

  Projektuger

  Uge 47 og 50

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvstændigt eller fælles kunstprojekt, som du selv definerer. Det handler om at komme i dybden med lige præcis den del af faget, du brænder for. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Fotografi efterår 2018

  Pris fra:
  1.400 DKK

  Opstart:
  15-08-2018

  Varighed:
  18 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55