Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Fotografi – forår 2021

  Snapshot

  Uge 3 og 4 (Kristian)

  Snapshot er en fotografisk genre og teknik, hvor fotografen bruger kameraet frit, intuitivt og som en forlængelse af sin egen krop. Det fotografiske snapshot er fyldt med udtryk, energi og fortællinger om fotografens egne drømme og længsler. I den første uge slipper vi kontrollen og laver fotografisk dagbogspoesi.

  LYS og Flash

  Uge 5 og 6 (Jon)

  Sammen skærper vi vores blik og forståelse for lys og undersøger, hvordan vi kan bruge lyset til at udtrykke os fotografisk. Vi lærer kameraet at kende, så vi teknisk er rustet til resten af forløbet.

  At bruge eksternt lys åbner op for nye måder at lege med fotografi, at kontrollere fotografi og at tænke fotografi. Vi ruller gardinerne ned og lærer vores fotostudie at kende. I løbet af ugen undersøger vi flashlys, lyslægning og personinstruktion. Vi arbejder med forskellige udtryk, fra tilfældighed og hård, direkte flash til opstillede portrætsituationer, hvor vi planlægger og designer vores eget lys.

  Gæstelæreruge 

  Uge 7

  Rotationsuge

  Uge 8 (Kristian)

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værksteder og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Analogt fotografi

  Uge 9 (Kristian)

  I uge 36 skal vi arbejde analogt med fotografi. Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af kemi og med vores egne hænder. Du vil lære at fremkalde negativer, kopierer billeder fra negativer ved hjælp af forstørrelsesapparat og hvordan man scanner dem til digitale filer. 

  Reflektiv fotografi

  Uge 10 (Jon)

  Vi arbejder med vores egen rolle i fotografi. Gennem logbog format forholder vi os både til vores egen personlig historie, vores ståsted og vores sigte fremadrettet.

  NGO fotografi

  Uge 11 og 12 (Jon)

  Nonprofits og NGO'er eksisterer kun, hvis de kan fortælle deres historie, vise hvad de arbejder for og overbevise os om hvorfor man skal støtte dem. Og det skal vi hjælpe dem med. Vi skal bruge vores kreativitet og vores kamera til at fortælle med.

  I løbet af kurset vil du samarbejde med en organisation eller forening, og lave billeder de kan bruge til at promovere deres arbejde (til kampagner, sociale medier osv.). Dit fotografi bliver brugbart, samtidig med at du bliver inspireret og motiveret til at eksperimentere og afsøge originale veje.

  Ureal/Real – iscenesat fotografi

  Uge 13 og 14 (Kristian)

  Fotografi er forankret i det virkelige: Vi understøtter vores hukommelse med fotografier og vender tilbage til gamle fotografier på samme måde, som vi vender tilbage til virkelige minder. I det iscenesatte fotografi bliver relationen mellem fotografi og virkelighed udfordret. Her er fotografen – som maleren eller instruktøren – skabende, og han/hun kan tilrettelægge sin egen virkelighed ved hjælp af lys, manipulation, statister, etc.

  I løbet af ugen skal du selv lave en iscenesættelse; et fotografisk tableau.         

  Real/Unreal – Reportage fotografi 

  Uge 15 og 16 (Jon)

  I reportageugen ser vi på det, der sker omkring os. Vi laver fotografisk dokumentation om et emne, som står os nært og som vi gerne vil sætte fokus på. Herigennem udvikler vi vores egen metode til at indgå fotografisk i samfundet, samt vores evne til at bruge kameraet som nøgle til at komme tættere på det vi synes er spændende. Vi bruger reportageugen til at skubbe noget indignation ind i fotografiet. Til at rykke ved vores mod,  vores grænser og til at råbe højt med billeder. 

  Irland – studietur

  Uge 17 (Jon)

  Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, og krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Fotografi og form

  Uge 18 og 19 (Kristian)

  Fotografier er plastiske; de skifter betydning afhængig af hvordan og hvor de bliver produceret, monteret og præsenteret. I uge 45 og 46 vil vi undersøge og afprøve, hvordan vi kan skabe fortælling og betydning, når vi giver vores fotografier en fysisk form. Hvad sker der f.eks. hvis vores fotografier kun printes i frimærkestørrelse? Hvis de bliver fremkaldt direkte på en sten?

  Fotografi og aktivisme!

  Uge 20 (Jon)

  Eksperimenterende landskabsfotografi

  Uge 21 (Kristian)

  Rundt om Engelsholm Højskole rejser sig og falder et kulturlandskab med marker, læhegn, ådal og hede. Køerne græsser, mens uglen sover i det gamle træ. Her er ingen farer og ingen synlig forurening. Hvordan kan vi udtrykke dette landskab uden at producere kedelige, klichefyldte postkort? Hvordan kan vi – fotografisk og menneskeligt – undersøge det og forholde os til det?  

  Projektuger 

  Uge 22 til 25 (Jon og Kristian)

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvstændigt eller fælles kunstprojekt, som du selv definerer. Det handler om at komme i dybden med lige præcis den del af faget, du brænder for. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Læs mere om Engelsholm Højskoles fotoskole her

  Fotografi forår 2021

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  13-01-2021

  Varighed:
  24 uger

  Få en rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55