Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Fotografi – forår 2020

  Obs! Semesterplanen for forår 2020 er klar ca. 1. juli. Se hvordan den så ud i 2019 her:

   

  Snapshot

  Uge 3 og 4 

  Snapshot er en fotografisk strategi, hvor fotografen bruger kameraet frit, intuitivt og som en forlængelse af sin egen krop. Det fotografiske snapshot er fyldt med udtryk, energi og fortællinger om fotografens egne drømme og længsler. I de første to uger slipper vi kontrollen og laver fotografiskdagbogspoesi.     

  Portrætfotografi

  Uge 5 og 6

  At fotografere et andet menneske er at møde et andet menneske. Portrætfotografier indeholder altid rester af virkelige menneskers virkelige møder. Portrætsituationen er altid relevant; den udfordrer og spejler vores måde at være i relation til andre mennesker.

  I uge 5 og 6 skal vi kigge ind i portrætfotografiets store, alsidige historie og afprøve forskellige portrætteknikker.

  Gæstelæreruge

  Uge 7

  Rotationsuge

  Uge 8

  Du kommer til at afprøve et nyt og andet fag. I ugens løb afprøver du andre værkstedet og bliver beriget i uventede oplevelser. Rotationsugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Analogt fotografi

  Uge 9 og 10

  I uge 9 og 10 skal vi arbejde analogt med fotografi. Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af kemi og vores egne hænder. Du vil lære, hvordan man eksponerer ved hjælp af lysmåler, hvordan man fremkalder film, kopierer billeder fra negativer i mørkekammeret og hvordan man scanner dem til digitale filer. 

  Reportagefotografi

  Uge 11 og 12

  I reportagen ser vi på det, der sker omkring os. Vi fotograferer andre mennesker og udvikler vores egen måde at forstå hinanden, verden og vores måde at være i verden. Med den forståelse som udgangspunkt formidler vi vores oplevelser gennem fotografi.

  Portræt i studie

  Uge 13

  Vi ruller gardinerne ned og lærer vores fotostudie at kende. I løbet af ugen undersøger vi flashlys, lyslægning og personinstruktion.

  Iscenesat fotografi

  Uge 14 og 15

  Fotografi er forankret i det virkelige, hvilket afspejles i vores brug af mediet. I vores private liv bruger vi f.eks. fotografiet til at holde fast på situationer og mennesker, vi holder af. Vi understøtter vores hukommelse med fotografier og vender tilbage til gamle fotografier på samme måde, som vi vender tilbage til private minder.

  I det iscenesatte fotografi bliver relationen mellem fotografi og virkelighed imidlertid udfordret direkte. Her er fotografen – som maleren eller instruktøren – skabende, og han/hun kan tilrettelægge sin egen virkelighed ved hjælp af lys, digital/analog manipulation, statister, etc.        

  I løbet af de tre uger skal vi undersøge selviscenesættelsen og det fotografiske tableau og studere arbejder af Jeff Wall, Gregory Crewdson, Jen Davis, Francesca Woodman m. fl. 

  Personligt fotografi

  Uge 16 og 17

  Fotografi er et sprog, hvor vi kan lære at lytte til os selv og udtrykke alt det,som ikke har ord. Vi ser på andre fotografers forskellige måder at fortælle og lader os inspirere til at søge efter vores egen stemme. Uge 16 og 17 handler om, hvordan vi er til i verden, hvordan vi er sammen med andre mennesker, med os selv og hvordan vi bruger kameraet til at stille spørgsmål med.

  Island – studietur

  Uge 18

  Island – denne vulkanø med en storslået natur og blot 330.000 indbyggere har frembragt verdenskendte kunstnere, som Bjørk og Olafur Elliasson. Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunsten, og krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Fotografi og form

  Uge 19 og 20

  Fotografier er plastiske; de skifter betydning afhængig af hvordan og hvor de bliver produceret, monteret og præsenteret. I uge 45 og 46 vil vi undersøge og afprøve, hvordan vi kan skabe fortælling og betydning, når vi giver vores fotografier en fysisk form. Hvad sker der f.eks. hvis vores fotografier kun printes i frimærkestørrelse? Hvis de bliver fremkaldt direkte på en sten

  Gæstelæreruge

  Uge 21    

  Projektuger

  Uge 22 til 25 

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvstændigt eller fælles kunstprojekt, som du selv definerer. Det handler om at komme i dybden med lige præcis den del af faget, du brænder for. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Læs mere om vores fotoskole her.

  Fotografi forår 2020

  Pris fra:
  1.450 DKK

  Opstart:
  10-01-2020

  Varighed:
  24 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55